perjantai 9. kesäkuuta 2017

Lupsakka luppakorva

ja muita tarinoita vesisateesta


Torsten on lomaillut viikon verran, vähän vahingossa ja lopuksi ihan tarkoituksella. Eilen oma kalenteri oli kuitenkin tyhjää täynnä ja kun on katsellut tässä muutaman päivän ajan Torstenin vatsalinjaa laidunilottelun jäljiltä, oli aika palata dressagejumpan pariin. 

Aamupäivän satoi. Iltapäivän satoi. Illallakin satoi, vesimittari näytti kokopäivän sademääräksi 10mm.  Sadevaatteet oli siis kaivettava esille!
Puolessa välissä treeniä ajattelin, että tukehdun fleecevuorisiin ratsastushousuihini. 
Sadetakki ei pitänyt vettä, puhumattakaan sen alla olevasta kevyttoppiksesta. 
Torstenilla sen sijaan on huomattavasti paremmat sadekamppeet - viime vuoden HIHSistä ostin Horse Waren Rambo Night Rider loimen Reunokselta, ja vaikka en loimea monestikaan ole käyttänyt (koska jätän mielelläni ratsastamatta sateella :P), se on joka euron arvoinen. Kaksiosainen loimi pysyy paikallaa, pitää sateen eikä kinnaa - ihan niinkuin kaikki muutkin Horse Waren loimet. Kokopäivän sateesta huolimatta Torsten oli töihin otettaessa täysin kuiva HW Mio loimensa alta. Kevyesti topattu loimi on tietysti näin kesäkeleissä hieman lämmin, mutta tällaiseen kevyeeseen töihin palauttelujumppaan ihan passeli. Ja loppuratsastusta kohden sade onneksi taukosi!


Loimi on kokonaan heijastavaa kangasta - tätä ei kyllä pimeällä maastoillessa voi olla näkemättä!

Jaa, siis mikä laidunpyöreys? :PTorstenille loma tekee aina hyvää. Motivaatio tuntuu olevan huipussaan ja ihan kuin se salaa jumppailisi vapaa-ajallaan, mitään jumeja tai vaikeuksia lyhentää tai pidentää kroppaansa ei ole. Sateenvarjot toivat oman mausteen päivän treeniin, tosin enää emme sinkoa Torstenin johdolla puoleen väliin kenttää mikäli joku aukaisee kammottavan sateenvarjon vaan lähinnä hieman vilkuilemme varjojen suuntaan. Ratsastusradan tiet saan siis jo itse päättää, varjoista huolimatta ;)Pätkistä kiinnostaa dressage ihan kympillä. Onneksi on edes sadesuoja!Pohkeet irti! Torsten on sen verran leveä ja minä just niin kankea, että joudun venyttelemään jalkojani aina silloin tällöin töissä jotta pääsen koko jalan matkalta Torstenin ympärille.

Tänään treenit jatkuu - tauot tekevät hyvää myös itselle. Vaikka aamukahvin jälkeen voisikin ajatella jotain venyttelyn tapaista - on muuten nuo takareidet kaikesta puutarhassa jumppailusta aika tiukasti jumissa :D 

Ja hei, tänään ei kuulemma sada. Jee!

21 kommenttia:

 1. Torsten on tosi kivan näköinen :)! Ainoa vaan et tosi lihava myös 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä kesäpyöreyttä, kuuluu asiaan ;) Onneksi sillä on myös noita lihaksia millä kantaa kilonsa!

   Poista
  2. Ei nyt millään pahalla, mutta onko hevonen laitumella koko ajan? Vai miksi se on aika tukevassa kunnossa myös talvella? Hoikemmassa kunnossa hevonen näyttäisi enemmän urheiluhevoselta ja tulisi ne lihaksetkin paremmin esiin.
   Lihavuus on iso ongelma hevosilla näkyään ja suomenhevos(ratsujen) kohdalla ehkä vielä yleisempää. Itse pyydän aina raspauksen yhteydessä eläinlääkäriä antamaan arvionsa lihavuuskunnosta, koska sille myös helposti itse sokeutuu. Suosittelen kokeilemaan, kerran se vain kirpaisee :)

   Poista
 2. Ihan pieni korjaus; se on Horseware, ei horse wear.

  VastaaPoista
 3. Tosi hienolta näyttää taas teidän meno, istuntasi on kaunista katseltavaa!😊 Ja kuvaaja on kyllä taas onnistunut sateesta huolimatta😊
  Ps. Lomahan tekee itse kullekin hyvää aina välillä!😉
  - Ida R.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos Ida ja kivaa viikonloppua! :)

   Poista
  2. Kiitos ja hyvää viikonloppua myös sinne!😊

   Poista
 4. Siis kesäsade, suomenhevonen ja kevyesti topattu loimi ratsastukseen? Miksi?
  Nimim. eilen kaatosade, suomenhevonen, ei sadevaatteita kummallakaan, ratsastuksen jälkeen talliin kuivattelemaan, päivä laitumella ilman loimea, kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että meillä oli eilen se sama kaatosade mikä teillä ;D Näin me (ja ne hevoset, niiden mukaan kai pitäisi päätöksetkin tehdä :)) ollaan erilaisia. Ei loimen alta kuivaa hevosta viitsinyt kastella vain siksi että voi kevyesti hölkätä askellajit läpi kentällä - jos sade ei olisi tauonnut, ei tietysti olisi voinut tehdä "pidempään", mutta onneksi taukosi ja saatiin loimi pois. Mua henk koht kyllä ärsyttää olla ilman sadevaatteita tai sadevaatteilla jotka ei pidä vettä, kaatosateessa, mutta kukin tyylillään! :D

   Poista
 5. Sun blogissa on aina ihanat kuvat, tämäkin postaus on kiva vaikka en hevosista mitään ymmärrä. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! Kuin myös, hyvää viikonloppua :)

   Poista
 6. Pieni laidunpyöreys taitaa kuulua asiaan. Muistan myös yhden eläinlääkärin sanoneen, että ongelma ei ole kesäkiloissa vaan siinä, että löytyvätkö ne lanteilta vielä joulukuussa. Sama taitaa päteä meihin ihmisiin :D anyway, Torsten on silti komean ja treenatun näköinen!

  VastaaPoista
 7. Voi tokkiinsa, tuoko lihava��
  Olisipa meidän tallin suokit tuossa kunnossa, vaan eivät ole vaikka laidunkammoiset omistajat eivät päästä harrasteputteja laitumelle " lihoamaan" 😡 Tarhassa täytyy pitää vaikka pellolla olisi ruokaa. Torsten on todella komeassa kunnossa ja kauhistelijoille tiedoksi että ruohon tuoman "läskin" voi illalla kusta pois, mutta jotain hevosessa pitää olla mistä rakentaa komian lihaksiston.
  Sitä voipi pohtia miksi ylälinja ei kehity ja vatsa roikkoaa polvissa jos ruokinta ja liikunta on vatuloitu vituralleen. Torstenilla näyttävät asiat olevan kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, enpä olisi itse osannut paremmin asiaa sanoa 😂

   Poista
 8. Samaa mielstä edellisen kommentoijan kanssa, vaikka ihan noin värikkäästi en asiaani osaisi pukea:)

  VastaaPoista
 9. Katse ylös niskasta! :) Hyviä kuvia!

  VastaaPoista