torstai 22. kesäkuuta 2017

Ennen juhlahumua

muutama kuva TorstenistaJuhannuksen ruokaostokset tehty. Korikassiin pakattu villasukat ja biksut ja kaikki mahdollinen siltä väliltä - niinkuin sadevaatteet ja paljon lukemista, just in case. Jos vaikka sataa ja paistaa ja ukkostaa eestaas, niinkuin tänään. Juostiin Torstenin kanssa talliin pitelemään kaatosadetta joka loppui ihan yhtä nopeasti kuin ilmestyikin - ei jäänyt ponilta hölkkä onneksi välistä :) Torsten ei vielä laidunna kaverinsa kanssa kokopäiväisesti, mutta siitä huolimatta kesämasu on jo huomattavissa :D Pienestä laidunpyöreydestä johtuen on Torsten päässyt kunnon treeneihin, joka päivä. Jumpat on sujuneet kivasti - parhaimmillaan taidettiin kyllä molemmat olla pitkässä maastolaukassa! - mutta menosta on havaittavissa pientä valmennuksen puutetta. Esimerkiksi vasemmassa kierroksessa Torstenin etuosa ei ympyrällä ratsastaessa johda riittävän selvästi, vaan takapää on turhankin hollilla ottamassa johtoasemaa eikä mun suoristeluyritykset ole oikein ottaneet tuulta purjeisiin.
Ehkä tästä keskikesän juhlahumun jälkeen aktivoidutaan opettelemaan uutta ja ennenkaikkea kertaamaan vanhaa. Huomenna Torsten pääsee vielä lainakuskin alle ennen yhden päivän mittaista juhannusvapaata. Me suunnataan merelle, Porkkalan saaristo kutsuu! Olen lukenut, että seudulla asustaa hylkeitä (sekä sen, että siellä järjestetään ihan oikeita safareita hylkeistä innostuneille!) - ehkä mä kipaisen vielä kerran kauppaan hakemaan tuoreita silakoita (salaa, koska T ei kuulemma halua silakoiden hajua veneeseen, hän ei ymmärrä hyvän päälle :D), jos vaikka sattuisi niin iloisesti että matkallamme hylkeitä bongaisimme.

Joo, nyt takaisin kauppaan. Kiireetöntä torstaita sinulle! :)

2 kommenttia:

 1. heippa! oon lukenut blogia jo tosi kauan, ja tykkään, on aina hauskoja tarinoita! Tsemppiviestinä halusin lähettää että Torsten näyttää tosi paljon vähemmän etupainoiselta menijältä siihen verrattuna kun aloin blogia lukemaan! Sairaan hieno suomenputte <3
  Ja sitten postaustoiveena olisi sellainen että esittelisit vähän mitä Torsten kaikkea osaa ja että minkälaisia tavoitteita sulla on Torstenin osaamisen suhteen. Sellainen kuva että Into oli best ja osasi kaiken mutta on jäänyt vähän epäselväksi että onko Torsten vaan puskailuratsu vai toivotko että Torsten kantaa kankikuolaimia ja menee laukkapiruetteja. Ihana blogi, kivaa kesää!

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Riikka ihanasta kommentistasi!

  Mä voin ehdottomasti postailla aiheesta, mutta jo nyt täytynee sanoa että Torsten on Intoa "laadukkaampi" ratsu. Into oli näyttävä ja taitava mutta kuuma ja "vaikea", se esitti kyllä makeita laukkapiruetteja (silloin kun halusi :D), levadeja (lähinnä maastossa ;D) ja sen ravi oli upean voimakasta ja kun siihen pääsi käsiksi, sitä pystyi muuttamaan vaikka mihin. Mutta sitten toisessa kädessä Into oli varsin kuuma - tahti rikkoutui siitä johtuen helposti - eikä se aina käyttänyt kroppaansa ihan oikeaoppisesti.

  Mutta kuten sanottu, Torsten on ratsuna parempi - se on oikeaoppisemmin kulkeva, tasaisempi ja teknisesti taitavampi. Torstenilla on kolme erinomaista askellajia ja se tekee avot, sulut ja väistöt niin ravissa kuin laukassakin. Piruettilaukkaa kohti treenataan mutta kankia ei käytetä, Torsten tykkää pitää kieltä bridongin ja kangen välissä, ei hyvä :D Että me ollaan tällainen puskaratsukko joka yrittää treenata kohti "täydellisyyttä" :)

  VastaaPoista