sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Juhannus kuvina


Ehkä rauhallisin - ja paras - juhannus koskaan. Täynnä meri-ilmaa ja rentoa olemista! 

Paitsi torstai-iltana, kun saavuimme aikamoisen keinutuksen läpi seilattuamme Porkkalan satamaan, missä olisi niin ollut tarpeen saada äkkiä pitävä maa jalkojen alle - unohtui paha olo aika nopeasti kun T kertoi, ettei vaihteisto skulaa. Että ei auta kuin lipua laituriin ja olla valmiina keulassa pysäyttämässä venettä - noin kaksi metriä ennen sitä laituria iski paniikki, kallio näkyi aivan liian lähellä veden alta! Onneksi vauhtia ei ollut paljon ja veneet on tehty kestämään pienet osumat kallioihin, kuulemma ;) Millin tarkalla työllä saimme käännettyä veneen niin ettei moottori osunut samaiseen kallioon - nuo moottorit puolestaan tuppaavat olemaan vähän turhan herkkiksiä, eivät tykkää kallio-osumista :P Reilun tunnin moottorijumpan jälkeen vaihteisto jälleen pelitti ja päästiin syvemmälle laiturille yöpymään! 

Kuuluu kuulemma lajin henkeen, nou worries ja loput juhannuksen veneilyistä sujuivat kuin vettä vaan :) Yövyttiin kaksi yötä Porkkalan kauniissa satamassa, syötiin juhannusaaton dinneriksi fine dining pizzaa, saunottiin, pestiin veneen lattia pullolla skumppaa - onneksi yksi lasillinen säästyi juotavaksi - saunottiin ja sadehetket oltiin päikkäreillä. Aattona käytiin isommalla porukalla ihastelemassa Porkkalan majakkaa; oli muuten upea mutta tällä kertaa majakan kallioilla yleensä loikoilevat hylkeet olivat varmaan kalassa, tai muuten vaan kameralta piilossa, höh, täytyy päästä joskus uudestaan ;) 
Tunnelmallisessa saaristossa laitettiin vene poijuun kiinni ja juotiin päiväkaffet; tämä on veneilyn paras puoli. Vähän niinkuin kesämökki vaihtuvilla maisemilla, ilman ruohonleikkuuta, sopii minulle! 
Illalla paistettiin vielä lettuja iltapalaksi - ensi kerralla mukana on takuuvarmasti paistolasta, haarukka ja veitsi ei ole näppärämmästä päästä lettujen käännössä - ja ihan oikeasti, me oltiin nukkumassa yöttömänä yönä ennen keskiyötä :D Tuli selkeästi tarpeeseen tällainen rentoilu! 

Tämä kuva on muuten otettu veneen vessan ikkunasta. What can I say, maisemat ovat kohdallaan! 

























Juhannuspäivänä ajettiin takaisin kotisatamaan tekemään brekkaria, saatiin täytettyä vesisäiliöä ja kerettiin ennen sadetta kotiin. Juhannuskoivut toivat kiva tunnelman :)

Kuppi kerrallaan kahvia! :D



Sisko tuli tänään kotiin Italian reissultaan ja toi mukanaan aperoldrinksut. Menee se sunnuntai näinkin ;) 

Toivottavasti myös teillä on ollut yhtä rentoa oleskelua. Tai pää kipee, jos niin oli tarkoitus ;D Joka tapauksessa, ihanaa alkavaa kesäviikkoa! ♥

11 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulosti ja näytti! Kyllä tuollaisissa maisemissa kelpaa juhannus viettää, itsellä ei ole venettä niin tuollaiset (edes päivän) reissut jää vaan haaveeksi.. No jos joku veisi tai hankkisi sitten sen veneen. ;) Ja tuo kahvinkeittohan on kätevää jos vaikka sähköt katkea moneksi tunniksi (toki voi suoraan tehdä pannukahvia myös hellalla, jos sellainen sattuu olemaan)!

    Itse ihan kotona vietän juhannusta, mutta kun asuu maalla eikä ihmeellisemmin liikennettä/melua täällä ole, niin ihan mökistä menee. Ja eihän noita karvakorvia viitsi jättää kun voi niiden kanssakin viettää juhannuksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa olikin - tämä on muuten mulle toinen veneilykesä ja vaikka se on toki ihanaa, niin on sitä aikaisemminkin ollut kivaa :D Juuri veneellä itseasiassa puhuttiin, että ei sillä ole niinkään väliä missä on, kunhan vain on joku paikka missä rentoutua. Vene tai mökki tai oman kodin piha tai parveke, kaikkialla voi olla ihan yhtä ihanaa!

      Suodattimella on tosi kätevä kyllä tehdä kahvia, veneessä oli mukana vedenkeitin ja kun levy on yleensä aamuisin varattu muille kuin veden keittämiselle niin tämä on varsin toimiva :)

      Kotona on hyvä olla ja eläimet kiittää! :)

      Poista
    2. Niinpä, pienetkin asiat voi saada rentoutumaan ihan kotona/lähistöllä. Kirjan lukeminen pihalla tai vaikka ratsastaminen maastossa voi olla yhtä rentouttavaa kuin kylpyläloma toisille. =)

      Voisiko T tehdä jonkun ratsastusta/hevosia koskevan postauksen? Millaisia mietteitä harrastuksesta yms? Onko itse kokeillut koskaan?

      Poista
    3. Näin juuri! Ja ainakin mulle kirja pihalla tai rento maasto olisi paljon rentouttavampi kuin kylpyläloma, luulisin :)

      Jaa, mun täytyy kysyä. Se on tosi ahkera aina siivoamaan tarhaa ja karsinaa ja harjaamaan Torstenia tallilla mutta ratsastamaan se ei ole vielä ryhtynyt :D

      Poista
  2. Upeat kuvat 😍, olet muuten todella kaunis nainen ja tämä blogi on👌🏻

    VastaaPoista
  3. Aivan törkeen hienot kuvat! ♥

    https://jasukuvaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Hienot kuvat, ihana postaus.

    VastaaPoista
  5. En voi jälleen kun vaan ihastella noita kuvia ja maisemia!😍
    -mette

    VastaaPoista