keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Long lost friends

summer

sun

heat

...

and brains and behaviors for pony :D
Torstenille järjestettiin eilen kesän kohokohta, laidunkauden etkot :) Pikkuisen harmittelin aikataulusyistä pois jäävää treeniä ja niin taisi harmitella ponikin. Ja kun tänä vuonna ei ole päästy ottamaan vielä yhtään kiitolaukkaakaan, niin jokainen voi kuvitella mitä tämä järkevä ja ruualle perso hevonen teki ensimmäiset viisitoista minuuttia. Ehdin jo kaipailla Torstenille brains and behaviour ja vähän bootsejakin, mutta kengät pysyi jalassa, poni pystyssä ja pohja ehjänä. 

Pätkis hyppäsi aidan toiselle puolelle turvaan Torstenin rageilun edestä viime hetkellä ja lopulta poni rauhoittui sen verran että kerkesi napata pari eväskeksiä ohimennen. Ruohon syöminen hoidettiin oikeasti suihkun jälkeen narun päässä. Joskus vaan menee yli, minkäs sille voi ;D

Tänään sitten sitä dressagetreeniä ja illalla kotisohvaa. Aamupäivän oppitunnit ovat olleet varsin hiljaisia, kevätflunssa taitaa olla liikkeellä ja puhuminen tekee kipeää - ei haittaa, joskus on hyvä olla hiljaa! Niinkuin eilen illalla saaristossa. Instan 24 h videoista voi käydä kurkkimassa, miten täydellisen hiljaista ja kesäistä merellä oli. 

Ja hei, koska tätä on toivottu ja rauhallinen ilta läppärillä tulee just tarpeeseen, niin miten olisi hetki kysymyspostaukselle ja ehkä vähän kuumallekin linjalle :) Kysymyksiä saa jättää ihan vapaasti, vastailen niihin tuonne kommenttikenttään illalla. Jos joku haluaa tulla keskustelemaan enemmänkin, niin olen paikalla kuuman linjan tapaan ilta kasista kymppiin asti. Jos joku muukin sattuisi olemaan samaan aikaan linjoilla, se olisi kivaa! Keskustellaan ja kysellään kaikesta mieltä askarruttavasta. 

(Toki kysymyksiä saa jättää myöhemminkin kommentteihin, mikäli tänään ei ehdi :)) Muutamia edellisiä kuuma linja-juttuja voi käydä katsomassa tästä ja tästä.

Toivottavasti nähdään illalla, ei muuta kuin kysymyksiä tulemaan! 

43 kommenttia:

 1. Nämä kuvat oikein pursuavat elämäriemua. Yritän ehtiä illalla kuumaan linjaan, kuulemisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä näillä pojilla riittää! :D Kivaa jos kerkeät mukaan! :)

   Poista
 2. Muutama kysymys: Montako kertaa viikossa Torsten liikkuu ja miten?
  Tämä on aika laaja kysymys, mutta miten loimitat talvella? Miksi päädyit suomenhevoseen? Onko sulla ruokinnassa joku rehu/lisäravinne, mistä et luovu? Ja ruokintakeskustelut ja muut kyllä kiinnostaa muutenkin, joten olisi kiva jos siitä tulisi keskustelua 😁!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oona kysymyksistä!

   Torsten liikkuu vähän vaihtelevasti 4-6 kertaa viikossa, yleensä kerran viikossa se viettää vapaata (ja minä) jolloin esim. äitini käy harjaamassa/syöttelemässä/rapsuttelemassa ponia. Vararatsastaja käy tarpeen mukaan, on myös viikkoja jolloin pääsen itse joka päivä ja välillä viikonloppulomia tms jolloin hän käy useamman päivän putkeen.

   En noudata mitenkään orjallisesti lukujärjestyksiä mutta pyrin tekemään kunnon koulutöitä 3-5 kertaa viikossa ja käymään maastossa, joko maasta tai selästä käsin, 1-3 kertaa viikossa. Omalla tavallaan kaipaan maneesin tuomaa helppoutta jolloin voi treenata ilmasta/pohjasta riippumatta mutta toisaalta olemme tehneet ihan hyviä treenejä vaikkei kaikki aina mene suunnitelmien mukaan. Ohjasajo ja puomityö kuuluvat myös epäsäännöllisesti treeniin.

   Loimitus, hmm, tämä toukokuu on ollut hyvä esimerkki siitä ettei pidä tuijottaa vuodenaikaa tai kuukautta vaan säätä :D Torstenia ei tänä talvena klipattu mutta loimitettiin siitä huolimatta kunnolla. Karkeita ohjeita voisi olla, että 100 g loimi kun lämpötila plussalla, 200 g loimi kun ollaan nollan alapuolella ja 300 g loimi kun lämpötila menee alle kymmenen pakkasasteen, kaikissa tietysti kaulakappaleet mukana. Sisäloimet vaihtelee vuorettomasta aina 350 g asti mutta esimerkiksi viime talvena tallissa oli reilusti plussalla (noin 7 astetta käytävällä, karsinassa lämpimämpää) ja ponilla hyvä talvikarva joten se sai olla tallissa ilman loimea. Vielä huhtikuussa oli kuitenkin tallissa viileämpää (vähemmän hevosia) ja ponilla jo ohuempi karva joten silloin sai yöksi loimen sisällekin.

   Olen harrastanut suomenhevosilla pikkutytöstä lähtien (tosin myös muilla hevosilla), ja Into oli varmasti upein suomenhevonen minkä tiesin, Torsten tulee hyvänä kakkosena :) Voisin kuitenkin omistaa myös muun rotuisen hevosen!

   Pellava, Chevinal Plus ja Shy feeder ovat sellaisia ruokinnan kulmakiviä joista en luopuisi. Vatsa pysyy kunnossa, karva kiiltää ja mihin tahansa kivennäis- ja vitamiinivalmisteeseen tuota Chevinalia vertaa, on se täysin ylivertainen! Hyvä heinä on tietysti myös must have - tai jos ei täysin oppikirjasta niin sitten puutteita täytyy korvata - ja näin kesäaikaan laidunruoho ;) Torsten tai minä tuskin osaisimme kuvitella kesää ilman luonnon omaa vihreää kultaa!

   Poista
 3. Torstenin muotoja imarteleva kuvakulma 5. kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :P Torsten on astetta paremmilla lihaksilla varustettu suomenhevonen ;)

   Poista
 4. Torstenin parhaimmat ja pahimmat puolet. Sama sinussa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu, vaikea! Torstenin parhaat puolet ovat positiivisuus, uteliaisuus, ystävällisyys, huumorintaju, pikkupoikamaisuus mutta halutessaan myös sen maailman hevosen olemus, itseluottamus. Viimeiseksi mainitun voisi myös laittaa pahimpiin sillä on todella jääräpää ja varma asioista, kuten neulojen pelkääminen. Muita huonoja puolia en keksi :) Tai ehkä myös osittain Torstenin vaativuus mutta itsepähän olen sen hemmotellut piloille :P

   Ja like pony like owner, olemme Torstenin kanssa varsin samanlaisia. Parhaimpia puolia itsessäni pidän kuitenkin jonkinlaista sanavalmiutta, eettisyyttä, inhimillisyyttä ja kiltteyttä. Toisaalta olen todella jääräpää, hieman laiska ja päätän mielelläni asioista - vaikka vähäisellä tiedolla ;D

   Poista
 5. Lempi varusteet, parhaat treenivinkit.Suurimmat onnistumiset Torstenin kanssa. Kiitos kivasta blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh miten laajat kysymykset!

   Varusteet on kuitenkin helppo. KL takit ja liivit, eurostarin housut (tosin näin talvella ;D myös pikeurin softshellit ovat loistavat, eivät vain istu niin kivasti), HW loimet ja Equilinen satulahuovat. Myös HW Mickelmit ovat olleet loisto-ostos!

   Treenivinkit joista tänään olisi ollut apua jos olisin ne muistanut, hae laukassa ulkotakajalka ja istu sen päällä. Kello/viisariharjoitus missä hevonen väistää esim 8 m voltilla sisätakajalalla ulos, hevonen rungostaan suorana, ulkoavut pitävät siitä huolen. Lavat ja takajalat saa hyvin haltuun tällä tehtävällä :) Avotaivutus ravissa, siinä saa sekä istunnan, pehmeän sisäohjan sekä ulkoa kokoavat avut hyvin haltuun. Muutama helppo esimerkki mainitakseni :) Yksi parhaista on myös ollut tuo babypiffi - vaikka Torsten ei koskaan oppisi tekemään sitä GPn vaatimalla tavalla, se todella aktivoi koko hevosta ja ravi tai laukkaaskeleet piaffin jälkeen ovat yleensä parhaimpiamme.

   Suuria onnistumisia, hmm, ratsastus puolella on vaikea sanoa koska uskon että olisi ammattilaisen alla jo pitkällä - vaikka meillä onkin kivaa treenatessa enkä ota paineita enää esim kilpailemisesta - mutta luottamus joka on kymmenessä vuodessa rakennettu on upea. Kun kumpikin luottaa ja kunnioittaa toista, voi vaikka niissä rajoissa pistää vähän ranttaliksi ja leikkiä ;) Onnistumisia ovat olleet myös rokotus ilman rauhoitusta, eli pelosta pikkuhiljaa ylipääseminen.

   Kiitos kivasta kommentistasi :)

   Poista
 6. Mua kiinnostaa sun ja Torstenin tulevaisuudensuunnitelmat ja mistä tollasia veneileviä miehiä löytyy😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, vastaus jälkimmäiseen, tämä kulta löytyi tinderistä ;D

   Mulla ja Torstenilla on tavoitteena vanheta ja kasvaa yhdessä, käydä kilpailuissa - just tässä tilanteessa ei, kisapäivä a 100 euroa toimii niin että ne rahat käytetään johonkin muuhun - oppia kouluratsastusta niin pitkälle kuin rahkeet ikinä riittävät! Pysyä terveenä ja jonain päivänä hankkia Torstenin rinnalle joku kiva (koulu)kaveri :) Haaveilen myös omasta kotitallista mutta siihen menee vielä aikaa. Ehkä salaisena haaveena on joskus hypätä esterata ja ehdottomasti käydä kokeilemassa kenttäesteitä! Pitäisi ehkä kaivaa puomit talven jälkeen esille... :D

   Poista
 7. Sun blogissa on nykyään paljon myös muuta kuin hevosasiaa. Koetko että blogisi on enemmän lifestyle vai hevosblogi? Onko näiden yhdistäminen vaikeaa?
  Millaisena näet blogien tulevaisuuden, entä miten näet oman blogisi vuoden kuluttua.
  Et taida kuulua mihinkään portaaliin, koetko sen haittana vai hyötynä? Millainen on oma
  suosikkiblogisi ja millaisia blogeja luet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Onpas kivoja kysymysiä. Blogi on, tai ainakin toivoisin että se on, aika 50-50 lifestyle ja hevosjuttuja. Hevoset - tai Torsten - on niin iso osa jokapäiväistä elämää että en voisi kuvitella bloggaavani ilman hevosjuttuja ja toki blogi on aikoinaan aloittanut pelkillä hevospostauksilla. Koska blogin nimi on kuitenkin varsin kattava eikä rajaa aihealueita ja pidän myös lifestyle jutuista, tulee niitä jatkossakin täältä löytymään. Se tuntuu varsin luonnolliselta, ei ollenkaan vaikealta :)

   Viimeisimmän vuoden ajan mielestäni koko bloggaaminen on jollain asteella muuttunut, blogeja ei ehkä lueta enää kuin raamattua ja viihdytystä löytyy esimerkiksi instasta, ilman blogeja. en kuitenkaan henkilökohtaisesti usko että blogien lukeminen loppuisi, niiden täytyy vain pysyä kehityksen perässä. Oma blogi toivottavasti on vuodenkin päästä se paikka johon on kiva tulla kirjoittamaan ja lukemaan kommentteja, ilman että se aiheuttaa stressiä tai tuntuisi (itsestä) teennäiseltä. Ja toivottavasti minäkään en jymähdä vaan pystyn kehittämään blogiani (ja itseäni) eteenpäin.

   En kuulu mihinkään portaaliin, tosin blogi on aika monelle sivulle listattuna. Tällä tavoin saan näkyvyyttä ja teen lukijoille helpoksi blogini seuraamisen (koska kaikki eivät käytä facea tai instaa tai bloggeria) mutta päätän itse sisällöstä. En koe tarvetta portaalille, ja jos kokisin, hakisin sen hevosportaalien ulkopuolelta, tai siltä ainakin tällä hetkellä tuntuu.

   Omia suosikkiblogeja on esimerkiksi Kalastajan Vaimo, hänen kirjoituksista ja kuvista tulee lähes aina hyvälle tuulelle. Joskus myös pelkästään kauniit kuvat pystyvät koukuttamaan, yllättäen valokuvaus kiinnostaa :)
   Toisaalta olen myös utelias seuraamaan minkälaista elämää muut ihmiset hevostensa kanssa viettävät - kaikki suosikkiblogini on tuossa oikealla olevassa palkissa. Hyvä blogi on mielenkiintoinen, ei aiheuta tuskaa tai kärsimystä, on eettinen ja esteettinen, saa tuntemaan. Lukuvinkkejä saa antaa, aihetta ei ole rajattu!

   Poista
 8. Tärkein asia tallissa ja valmennuksessa. Miten valikoit tallin tai valmentajan?
  Miten vietät vapaa-aikaa? Onko bloggaaminen sulle työ vai huvi, saatko tästä palkkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallissa ehdottomasti oikea hevoslähtöisyys. Omistajista viis mutta hevoset tulee hoitaa tiptop ja tallinomistajaan/työnteijöihin täytyy voida luottaa. Olemme tällaisella tallilla nyt :) Arvostan hyviä hevosmiestaitoja, siisteyttä ja maalaisjärkeä.

   Valmennuksessa tärkein asia itselle on kannustava mutta rehellinen opetus, tehtävien riittävä pilkkominen, selitys tehtäville (ei pelkästään tee näin vaan MIKSI näin tehdään), työkalut itsenäiseen työskentelyyn. Arvostan myös tässä hevoslähtöisyyttä ja vikahan löytyy aina sieltä satulasta ellei hevonen ole kipeä. Riittävän haastavia tehtäviä ja rehellistä palautetta, kestän kritiikin ;D Kaiken voi toki ilmaista niin monella tapaa... Paras valmentaja meille on ollut Grant Schneidman.

   Vapaa-aika näin kesäkeleillä menee aika pitkälle ulkoilessa; veneellä tai kotiterassilla ja miksei silloin tällöin myös kaupungin terdeillä. Kotona viihdyn hyvin ja ruuan laitto, leipominen sekä kodin laittaminen on myös ihanaa :)

   Bloggaaminen on minulle huvia, en saa tästä palkkaa enkä myöskään laske tulevaisuuden palkkoja tämän varaan ;) en sano, etten voisi tehdä tätä työkseni mutta näin tämä on varsin mukavaa ja ihanan vapaata, bonuksena erilaiset yhteistyöt esimerkiksi nyt Kyran klinikka ypäjällä toukokuun lopussa (pressi) sekä HIHS. Tuotekokeiluja teen rajallisesti mielelläni, mutta en jatkuvalla syötöllä.

   Poista
 9. Perus tallipäivässi? Voitko tehdä videoita välillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä! :) Tai ainakin yrittää :D

   Tänään oli varsin helppo ja nopea tallikeikka, kun äitini oli käynyt siivoamassa karsinan ja syöttelemässä ponia jo päivällä joten käytännössä kävin vain alkuillasta ratsastamassa. Reipas harjaus, kamat päälle ja maastoon alkukäynneille, vajaa tunnin treeni kentällä joka ei omalta osaltani ollut kovin onnistunut, poni oli hyvä mutta yhtä jäykkä kuin minäkin, maastoon loppukäynneille ja tunnin jälkihoidot, harjaus, juotto ja vihreää. Eilen taas tein aamutallin eli olin tallilla jo puoli seitsemältä aamulla, ruokin ja vein hevoset ulos, Torsten sai vähän extraa kun se pääsi syömään hetkeksi vihreää :) Tallissa kamat kasaan (karsinat kuuluvat omistajille mutta käytävän lakaisu, iltaruuat + yleinen siisteys) ja iltapäivällä uudestaan tallille. Olin vähän väsynyt joten poni pääsi laitumelle, noh postauksesta voikin lukea että se vetikin sitten ihan omat treenit pellolla ;D Huomenna puolestaan menemme kaverin kanssa iltapäivällä maastoon ja sen jälkeen on kraniohoidon vuoro. Aika erilaisia siis kaikki päivät mutta tietyt rutiinit ovat aina samat :)

   Poista
 10. Aijotko mennä Hevoset Kaivarissa bloggaaja tapaamiseen?
  Ratsastaako sun sisko tai äiti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mun täytyy katsoa natsaako aikataulut mutta ystävän kanssa olemme menossa paikalle sunnuntaina joten saa tulla moikkaamaan ilman mitään tapaamista! :)

   Sisko ratsastaa pari kertaa vuodessa ja äiti ei ole ratsastanut pitkään aikaan.

   Poista
 11. Niin upeita kuvia! Torsten on niin magee heppa että!

  Hyvää kevään (ja toivottavasti se oikee kesä sieltä saapuu, joten myös sen) jatkoa teidän koko teamille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vo kiitos, nämä kuvat ovat äitini käsialaa :) Ja Torsten on kyllä omastakin mielestä upea! <3

   Hyvää kesää myös sinulle!

   (Kuulostipa team hyvältä, ehkä Torsten kutsuu omia hoitaja/omistajiaan jatkossa Team Torsteniksi ;))

   Poista
  2. Team Torsten kuulostaa super hyvältä!

   Poista
  3. Todellakin, se tulee käyttöön! ;D

   Poista
 12. Pakko sanoa että kuvasi on ihania! Osaat vangita kuviin niin ihanasti tunnelman!

  Millainen olisi sinun unelmien talli olisi? Millaisella tallilla Torsten asuu nykyään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos - nyt pakko sanoa että nämä kuvat ovat äitini ottamia, minä pidin huolen lähinnä siitä ettei koira yritä livistää laitumelle Torstenin juostessa reikäpäänä ;D

   Unelmieni talli, nyt on pakko laittaa tähän yhden ruotsalaisen tallin insta (meneekin hetki kun kaivan sen...). Valoisa, avara, isot karsinat, runsas kuivitus. Kauniit elementit joista hevoset pystyvät notkumaan käytävälle. Suomen valoisin maneesi ja täydellinen dressagekenttä kauniilla maisemilla ;) Isot ja hyväpohjaiset tarhat osittain metsässä, valtavat laitumet. Autottomat maastot ja hoito joka on esimerkiksi nykyisellä tallillamme - hevoslähtöistä! Tarhausaika 13-15 tuntia tai sään mukaan, heinät kuudesti päivässä, ammattimainen hoito. Meidän talli on pieni 10 hevosen puolihoitotalli, siivoan itse karsinan ja tarhan ja teen keskimäärin kolme tallivuoroa viikossa. Tarhat ja laitumet ovat mahtavat, talli ilmava ja siisti, heinä hyvää ja vettä aina. Pieni kenttä ja iso pelto ratsastukseen, maastojen vähäisyys ja maneesittomuus ovat ainoa miinus. Ja toki aikaa tallilla menee paljon täysihoitotallia enemmän päivässä!

   Poista
  2. Löysin sen instasivun; frosakerds - nuo puitteet! Maneesi ja talli ja kenttä, maastot ja tarhat, puhumattakaan satulahuoneesta... pelkkää lovea! :D

   Poista
  3. Vähän myöhässä mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, eikö? ;)

   Vaikuttaa kyllä ihanalta tallilta kuvien perusteella, tuollahan voisi asua itsekin! Saakohan hevoset tuolla prinsessa ja prinssi kohtelua? Hiukan pitkä matka kumminkin joka päivä lähteä Ruotsiin hevosta hoitamaan.. :D Mitäköhän Torsten tuumaisi jos lähtisitte tuonne asumaan?

   Aika monelta (varsinkin pienemmältä) tallilta puuttuu tuo maneesi, mutta onneksi suomessa on aika hyvät mahdollisuudet ratsastaa ilman maneesia myös. Itse pidän enemmän just tuollaisista puolihoitotalleista/omista vaikka niissä onkin paljon enemmän huolehdittavaa, tuntuu että pysyy paremmin hevosen voinnista yms perässä kun itse hoitaa.

   Jos tämän vanhan postauksen koommentteihin vastaat vielä niin tässä muutama kysymys.
   Osaisitko kuvitella itseäsi jossain hevosalalla? Onko sulla ollut jotain negatiivisia talli kokemuksia? Voisiko Torsten joskus kirjoittaa "itse" postauksen?

   PS.Kiitos kuvista siis kuuluu äitille, rupeaisikohan se hevoskuvaajaksi? :D

   Poista
  4. Hihii ehkä sitä voisi itsekin Ruotsiin muuttaa jos siellä odottelisi tuollainen paratiisi ;) Torsten oppisi varmasti kielen nopeasti (nopeammin kuin minä 😜) eikä matkakaan olisi liian pitkä!

   Hevosala, hmm, peruskoulun jälkeen hain Ypäjälle mutten koskaan käynyt pääsykokeissa, onneksi. Toki jos joskus olisi mahdollisuus pitää yksityisiä hevosia, se olisi ihanaa, mutta toisaalta haluaisin tallin pihalle mutten välttämättä vieraita ihmisiä siihen samalle pihalle, jos ymmärrät mitä tarkoitan 😅 Negatiivisia tallikokemuksia, onhan niitä varmasti kaikilla. Naisvaltainen ala voi toisinaan olla todella ilkeä ja tallitädit joilla ei ole mitään muuta elämää kuin tallielämä, saattavat toisinaan keitellä soppia ihan tyhjästä. onhan tässä vuosien aikana tullut nähtyä jos jonkinlaista hevosharrastajaa, jokainen tallaa tyylillään mutta sitä toivoisi että jokaiselle hevosenomistajilla ykkösprioriteetti olisi sen oman hevosen hyvinvointi!
   Torsten varmasti haluaisi kirjoittaa oman postauksen ;)

   Ja joo, meidän äiti on pro kuvaaja ja on kuvannut hevosia vaikka ja kuinka paljon :)

   Poista
 13. Oon tainnu sanoo sen muutaman kerran jo, mutta sanonpahan vielä: Torsten on upea!😍
  Mulla on näinkin yksinkertanen kysymys, kun että mitä kuuluu?
  Ja olisi kiva joskus päästä näkemään ja kuulemaan sun päiviä vähän enemmän kuvien ja tekstin muodossa!
  Aurinkoista loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Torsten kiittää! On se kyllä minunkin mielestä upea, vaikka toki niinhän hevosenomistajat aina omistaan sanovat ;D Mutta silti, Torstenissa on charmia ja on ilo saada tehdä sen kanssa töitä ja viettää arkea sekä juhlaa yhdessä.

   Minulle kuuluu ihan hyvää :) Työpäivä oli vähän stressaava ja huomasin että työjutut seurasi tallille, olin vähän kireä mutta hevostelussa onneksi aika hyvin pystyy unohtamaan niin pienet työjutut kuin isommatkin murheet, silloin kuin sellaisia on. Mä olen vähän sellainen ihminen että työjutut ei lasten parissa ollessa koskaan jää sinne koululle vaan mietittyvät kyllä töiden jälkeenkin, tosin niinkai sen kuuluukin mennä :) Toimistojutut jäi nimittäin tasan tarkkaan pois ajatuksista kun työpaikan ulko-ovesta suuntasi kotiin ;D

   Mutta juu, hyvää kuuluu. Viikonlopusta tulee varmasti ihana ja odotan jo Hevoset Kaivarissa-tapahtumaa! Ehkä kirjoittelen sieltä sellaisen kattavamman My Day- postauksen, jos sellaiselle on kiinnostusta! Olen vaan tosi huono kuvaamaan aina koko päivää ja jotain extraa pitäisi päivässä olla, tavallista arkea kukaan jaksa seurata etenkään kun töissä en tietysti voi kuvata vaikka sieltä kyllä saisi sellaisia ottoja että varmasti saisi nauraa :D

   Aurinkoista loppuviikkoa myös sinulle, kiitos ihanasta kommentistasi! :)

   Poista
 14. Kiitos kivasta blogista. Muutama kysymys. Miten hemmottelet Torstenia vai pidätkö sellaista turhana? Mitä hevosmedioita luet tai seuraat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mielenkiintoiset kysymykset.

   Torsten on ehkä Suomen hemmotelluin hevonen. Se saa just niitä nameja joista pitää - ei muuten ole mitään heppakarkkeja - se saa syödä viisi minuuttia pidempään vihreää jos pyytää ja joskus tallilta lähtiessä on tarhaan pakko kävellä vielä kerran, jos Torsten tuijottaa portilta tummilla ja tulisilla silmillään ja katsoo osittain syyllistäväsi ja osittain toiveikkaana, jos vielä saisi yhden namin ;)

   Toki on paljon hemmottelua mitä Torsten itse ei ehkä hemmotteluna pidä. Kuuluu arkeen ;) Karsina on aina viimeisen päälle ja melkein puoli metriä kuohkeaa turvetta täynnä. Rehut eivät ole koskaan loppu ja herkkuveden saa vaikkei kävisi töissäkään. Heinä on aina priimaa ja tallille tulee ajettua uudelleen vaihtamaan loimea jos tarve vaatii. Mielenvirkistyksesi tarha on kannettu täyteen leluja ja aina ilmojen salliessa on kiva käydä laitumella juoksemassa, myös talvella. Loimituskaudella on päästävä piehtaroimaan myös ilman vilttiä niskassa ja sitten toki harjattava kunnolla ;) Töissä kun ollaan tehdään alku- ja loppukävelyt aina maastossa. Jos tallille tulee joskus ajettua pullakaupan kautta, ponille pitää tietysti ostaa oma pulla (tai muuten täytyy antaa oma pulla ponille ;)) ja ja... Niin paljon sellaisia pieniä arkisia asioita, oikeastaan kaikki Torstenin elämässä tehdään sitä ajatellen. En pidä hevosten huomioimisessa mitään turhana, mielestäni olisi kammottavaa että hevonen olisi vain suoritusväline. En arvosta sellaisia ihmisiä ja mielestäni nöyrä eläin kuten hevonen ansaitsee kyllä kunnon kiitoksen työstään. Ei tietysti tarkoita että hevoset saisivat kävellä ihmisen yli, näidenkin asioiden välillä on iso ero ;D

   Hevosmedioista seuraan Hevosurheilua, FEItä, Hipposta, Horsemailia, blogiportaaleja, Ypäjää sekä muutamia isoja hienoja uusia talleja täältä etelä-Suomesta facessa.

   Poista
 15. Parhaat hevoshoitovinkkisi?
  Käykö sun miesystävä sun mukana tallilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa! No harjauksessa ainakin sellaiset ihmisille tarkoitetut hiusharjat ovat tosi tehokkaita mutta hellävaraisia hevosen jouhille :D Tässä karvanlähdön aikaan tuli muuten kokeiltua ihan kaikki siihen tarkoitetut välineet mutta mikään ei voita harjakiveä! hmm, muita vinkkejä ei kyllä tule mieleen, Torstenin kanssa voi tehdä hoitaessa kaiken kunhan toimii rauhallisesti, joten en oikein tiedä minkälaisia vinkkejä hait, saa tarkentaa kysymystä :D kesäaikaan tehdään muuten oma örkkikarkoite tervaöljystä ja vedestä, toimii ja on edullista! Dr. Rebeliä kun käyttää rinnakkain tuon kanssa niin hyvä tulee. rebel tappaa muuten myös hirvikärpäset, sitten kun se aika taas tulee - onneksi siihen on vielä hetki!

   T käy aina silloin tällöin mukana tallilla, sellaisina päivinä yleensä teen vain pakolliset asiat (kuten karsinan ja mahdollisesti tarhan siivous) ja Torstenin kanssa käymme sitten maastossa maastakäsin lenkillä. Vielä hän ei ole uskaltanut ratsaille, ehkä joku päivä :)

   Poista
 16. Sun kuvat on aina niin upeita! Muokailetko aina tietyllä tavalla sun kuvat? Ja aina kun otat kuvia suunnitteletko kaiken etukäteen vai tartutko vaan kameraan kun tulee inspiraatiota?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Nämä kuvat ovat kyllä äitini ottamat :D Muokkaan kuvat suurinpiirtein aina samalla tavalla, säädän horisontin ja lisään/poistan valoa jos tarvitsee, ehkä hieman kontrastia ja se on siinä. Välillä tulee vain tartuttua kameraan (ja välillä sydän itsee verta kun kamera ei ole mukana vaikka olisi jotain ultimate hienoa kuvattavaa!) mutta kyllä tietysti esim kattauksia yms tulee suunniteltua, ei toki vain kuvia varten vaan ihan myös siksi että on kauniisti katetulta pöydältä on kivempi syödä :) Sitten tietysti erilaiset tuotekuvaukset tms, niitä tulee jo vähän suunniteltuakin!

   Poista
 17. Muakin kiinnostaa minkä kuvankäsittelyohjelman läpi teet kuvat?
  Mitä mieltä oot muuten varusteurheilusta entä exravureista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vanhassa koneessa Light room (koulun kautta) mutta se toimii niin huonosti että olen tehnyt vain koulujutut sillä ja photarilla, viimeiset pari kk olen käyttänyt uutta konettani ja tässä on joku ihan basic applen kuvankäsittelyohjelma, missä ei ole mitään erikoisuuksia :D Mä olenkin kuvaajana sellainen että kuvaushetkellä kaikki pitäisi säätää niin hyvin kuin mahdollista. Haluaisin kyllä muutamia filttereitä kameraan jotta voisi välillä vähän fiilistellä vaikka vähän puuterimaisilla kuvilla. (Tiedä sitten paljonko sellaisia filttereitä tulisi käytettyä.)

   Varusteurheilu on parasta :D Ja hevosellekin kivaa, varmasti on olemassa istuvampia ja parempia välineitä - suitsia, loimia jne - kuin vaikka parikymmentä vuotta sitten, kokeilen mielelläni uutuuksia!

   Edesmennyt Intoni oli exravuri ja kiertänyt paljonkin ratoja, eikä mikään ollut parempaa kuin päästellä isoa monte-ravia maastossa muiden hevosten jo laukatessa :) Into ainakin syttyi töihin ja reippaampaan menoon aivan mielettömällä tavalla ja juoksijaurastaan huolimatta toimi myös koulu- ja esteratsastuksessa hyvin. Vähän kuumis Setähevonen oli mutta itse en laiskoista hevosista juuri piittaakaan :)
   Jos etsisin uutta suomenhevosta katselisin ehdottomasti myös exravureita, tuntuvat olevan reippaita ja rehellisiä, rohkeita hevosia.

   Poista
 18. Kuinka paljon maastakäsittelet Torstenia ja miten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Nuorempana tein Torstenilla paljonkin maastakäsin töitä - ihan sellaisia perus, eli että se seuraa kentällä ilman kiinnipitoa, pysähtyy ja peruuttaa merkistä, väistää sivulle jne. Eli ei mitään temppuja mutta pelkällä elekielellä on toimittava. Nykyään ehkä kerran kuussa tulee näitä harjoituksia tehtyä "enemmän", ovat jo niin rutiinia että ei niissä ole mitään ongelmaa maastossakaan tms.

   Itseasissa yksi ehkä hieman erikoisempi taito mitä ollaan treenattu on ollut hiipiminen, eli kun mä kävelen hitaasti/hiipien myös Torstenin rytmi muuttuu se ryhtyy kävelemään "hiipien" :D Todella tarpeellinen taito, not :D

   Poista
 19. Hei Jilla!

  Täällä varsinainen mieleltään "undercover-blondi"... Hyrisin jo tyytyväisyydestä kun luin postausta, mahtavaa, kerrankin pääsen osallistumaan kuumaan linjaan! Heräsin vasta kommenttien kohdalla ihmettelemään kellonaikoja - ja vihdoin tajusin: olen taas kerran päivän myöhässä. ;-)

  Onneksi näitä kuvia ja tekstejä voi lukea jälkeenpäinkin, ihastella Torstenin kevätmooveja ja nauraa hiljaa itselleen. Blogien aatelia, aina tulee hyvälle mielelle. Kiitos kun bloggaat ja jaat arkea ja juhlaa meille lukijoille. ♥ Itse tykkään kovasti siitä, että mukana on myös lifestylea ja nyt, kiitos toisen T:n, myös ilahduttavan paljon veneilyä ja merta. Inspiroidun yhtä lailla Torstenin treeneistä kuin kauniisti katetuista aterioista sekä aina hienoista kuvista. :-)

  Hevoset Kaivarissa jää minulta valitettavasti väliin. :-( Mutta en valita, pääsen risteilemään kahden ihanan ystäväni kanssa. Parasta mahdollista seuraa, hyvää ruokaa, meri ja ohjelmaa taitaa olla niin paljon, että tulee vaikeuksia valita mitä tehdään. :-)

  Aurinkoista, suloista viikonloppua!
  lomatunnelmissa,
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mutta kiitos kun tulit kommentoimaan näin jälkikäteen! :) Kommenteistasi tulee aina niin hyvälle tuulelle!

   Veneilyä tulee näillä keleillä harrastettua enemmän kuin nuttura tiukalla dressagea ;D Joten varmasti tulee siitä harrastusesta säännöllisesti kuvia :)

   Ihanaa risteilyä teille, pitäkää kivaa! :)

   Poista