sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Your dinner is served, Mr. T

Tupee kuntoon ja karvapeite kiiltämään 













yhteistyössä Chia de Gracian kanssa

Tiedättekö kun meillä on täällä etelässä (ainakin) metri lunta. (Ja siinä on vain vähän yli puolet liioittelua ;)) Preeriaponien ja muiden tallin asukkaiden on kohtuullisen hankalaa kuopia lumen alta esiin päivittäinen yrttiannos, etenkin rakennetussa tarhassa, laidunkausi kun loppui kolme viikkoa sitten. Suomessa kasvukausi päättyy usein ennen lumen tuloa, joten onni on kaikkien synteettisten lisäaineiden rinnalla suomalainen yritys, Chia de Gracia, joka pussittaa luonnon antimet sellaisenaan talven varalle kulinaristiponeille. Torsten klikkasi itsensä heti laidunkauden loputtua Chian verkkokauppaan ja teki yhteistyötarjouksen; superstaraponien elämä on niin helppoa ;)

No mitä Torsten sitten halusi? Kesäaikaan poni kiskoo omistajaansa pajukkojen, vadelmapuskien, mesiangervojen ja muiden herkkumättäiden läpi, joten tämän perusteella lähdettiin katsomaan millaisia antimia ponin illalliselle katettaisiin. Kaikissa Torstenin nauttimissa yrteissä on sellainen luonto parantaa ominaisuus, ja kun Torstenia ei voi piikkikammonsa takia eläinlääkärillä hoitaa, on kaikki sen kanssa tapahtuva toiminta ennaltaehkäisevää; liikunta ja tarhaus, hoito ja ruokinta. Ei ole ihan se ja sama mitä poni syö, kun markkinoilla on tarjolla tuotteita joilla voi tarjota hyvän mielen lisäksi luonnollisia terveysvaikutteita :) 


Joint Buddy on yksi suosituimmista Chia de Gracian tuotteista, eikä suotta. Yhden pussin taktiikalla hoidetaan niveliä ja lihaksia, jotka kumpikin ovat kovilla harraste- ja kilpahevosilla. Ei tule siis aliarvioida nivelaineiden tärkeyttä edes kevyesti liikkuvan hevosen ruokinnassa! Puolentoista kilon pussillinen Joint Buddyä sisältää ruusunmarjaa, pirunkouraa, msm:ää - näitä kaikkia kolmea luonnontuotetta olen syöttänyt Torstenille useiden vuosien ajan, nyt saan ne yhdestä samasta pussista jossa edellä mainittujen lisäksi on mukana nokkosta, mesiangervoa, boswellia serataa, kurkumaa sekä chiarouhetta vatsan hyvinvointiin. (Meillä syötetään päivittäin myös pellavarouhetta, koska olen kaavoihin kangistunut jääräpää, you know, like pony like owner ;))

Ja kun kerta lähdettiin all natural-linjalle, Torsten tahtoi myös pikkaisen kivennäistäydennystä. Postipaketissa saapui mukana punajuurta ja fitnesskansan ylistämää spirulinaa, eli Torstenin ja tavallisen rahvaan mielestä levää. Nam. 


Punajuuri, joka on viimeisen vuoden aikana noussut kaikkien itseään kunnioittavien bloggareiden kulinaristilistoille - punajuurisalaatti, what can be better? (en tiedä kun en ole vielä maistanut, maalaiset kulkee jälkijunassa) - löytyi tietysti myös itseään kunnioittavan kulinaristiponin tahdon-listalta. Eikä turhaan, sillä punajuuri sisältää monipuolisesti erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja sekä esimerkiksi kuparia, rautaa, sinkkiä ja magnesiumia, näitä kaikkia olen raahannut suurella rahalla hevostarvikeliikkeistä tallille, kunpa olisin tiennyt että olisin voinut kuokkia kasvimaalta muutaman punajuuren ja homma olisi ollut siinä. Ensi kesänä sitten - kesää odotellessa tällä pussilla saattaa vierailla myös omistaja, sillä punajuuri kiihdyttää aineenvaihduntaa, vink vink ;)


Ah, antioksidantteja ja protskuja, näitä kun syöttää ponille voi vaatia seuraavalla ratsastuksella astetta enemmän ;) Ilmankos Torsten ei tätä välittäisi syödä... Keskustelu ponin iltapuuroaikaan menee abouttiarallaa näin; 
Yök, levää
Nam, maailman ravintorikkain kasvi!
Yök, levää
Nam, syö niin muskelit kasvaa ja palautuukin aiempaa nopeammin!
Yök, levää
Huoh, syö niin hedelmällisyys kasvaa (ainakin tammoilla)

Ihan oikeasti tämä superyrtti ei mene puurossa alas joten se on piilotettu treenin jälkeen tarjoiltavaan veteen. Kovaa treeniä tekevän ja lihaksistoaan kasvattavan hevosen omistajana (ainakin silloin tällöin) olen velvollinen tekemään Torstenille kaiken mahdollisimman helpoksi. On joskus aikoinaan nimittäin sanonut, että aika paljon duunia tässä ratsastajassa ;)

Ne kenelle yrtit hevosen ruokinnassa on jääneet vieraammiksi tai jotka haluavat syventää yrttitietouttaan voivat päivittää osaamistaan kätevästi Kanervasta Karpaloon kirjalla. Kompakti pokkari kivoilla kuvilla ja suurella tietomäärällä on joka ponin joululahjalistalla, suoraan omistajan yöpöydälle. Kirjaa lukiessa selvisi että Torstenin mielihalujen mukaan sahattavat puut - milloin kuusta, milloin pajua, milloin mäntyä, eivät siis toimi vain virikkeinä, vaan niistä voi järsiä hyvää tekeviä ainesosia. Luonnossa on voimaa!

Ja hei, kaikkien kaveri Torsten tarjoaa yhteistyön merkeissä myös sinun ponillesi -15% alennuksen koko Chia de Gracian verkkokaupan valikoimasta koodilla JILLA112016 aina 20.11.2016 saakka. Ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksiin - hyödyllisiä ostoshetkiä ja mukavaa alkavaa viikkoa! :)

26 kommenttia:

  1. Heräsipä hyvin maanantaihin kun blogiisi tuli. Hauskasti kerrottu hyödyllisistä aineista, täytyy klikata chian sivuja. Mukavaa maanantaita myös mr T:lle💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi, näihin on kiva herätä :) Toivottavasti alekoodille löytyy käyttöä! :)

      Poista
  2. Voi mitkä kuvat!🤗 Ihana postaus.

    VastaaPoista
  3. Olipa hauska postaus, nopea kysymys, mistä tuo ravintolakupu on? Tarttis omaan keittiöön tuollaisen. Näitä ei missään näe myynnissä, mutta luonnollisesti Torstenilla sellainen on;)
    Hauskaa viikkoa kaikille, upeat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kupu on Helsingistä, Fredrikinkadulta Chez Mauriuksesta, heillä on myös käytännöllinen nettikauppa missä kupuja näyttäisi olevan :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, vielä verkkokauppa mahdollisuus, nuo tulee meille!

      Poista
  4. Heippa!

    Mielenkiintoinen postaus, täytyypä nyt ottaa testiin meidän hepallekin tuo Joint Buddy.

    Yritin äsken tehdä tilausta ja käyttää tuota yllä olevaa alekoodia, mutta saan vaan herjaa "koodi ei ole kelvollinen" vaikka ihan tuollaisenaan sen kopsasin alekenttään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiva jos koodille on käyttöä - Joint Buddy taitaa kyllä olla just niin hyvä tuote kuin luvataan.

      Koodi on nyt toiminnassa, pahoittelut ylimääräisestä vaivasta!

      Poista
  5. Nää kuvat on aivan uskomattomia! :O Futuralla on myös ollut Joint Buddy käytössä. On ihan älyttömän riittoisa säkki, meillä kesti ainakin 2kk ja jo pienelläkin annostuksella tuntui tehoavan tosi hyvin. Nyt pidetään vähän taukoa ja kohta täytyykin käydä hankkimassa uusi säkki, oli sen verran hyvä tuote! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaktu! Hauskaa ottaa lumihankikuvia marraskuun puolivälissä kirkkaassa auringossa, harvinaista herkkua!

      Ja kyllä, täytyy todennäköisesti itsekin klikkailla ostoskoriin lisää tavaraa ja Joint Buddy yksi näistä tuotteista... Ja kuivatut vadelman lehdet, olisivat Torstenin mielestä varmasti herkkua!

      Poista
  6. Olen sanaton näiden kuvien edessä!
    Kiitos alekoodista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii kiitos ja ihanaa jos koodille on käyttöä! :)

      Poista
  7. Ihan mahtavia kuvia! Meidän tammoilla on käytetty Chia de grasian- munkinpippuria, toimii tosi hyvin! Muitakin heidän tuotteita on kehuttu, alekoodille taitaa löytyä käyttöä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen myös kuullut että on toimiva tuote hankalissakin kiimoissa :)

      Poista
  8. Minkälaisia vaikutuksia olet näistä aineista havainnut? Kuinka paljon niitä syötät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, no nyt muutaman viikon syötön jälkeen poni kiiltää edelleen, ei hinkkaa itseään suuresti (on normaalisti hinkannut itseään karsinassa enemmän kun sinkin yms on jättänyt pois, joten punajuuri toimii!) ja nivelaineista en ole pitänyt mitään taukoja moneen vuoteen enkä uskalla nytkään kokeilla, eli hyvin toimii :D Spirulina laitan 1-2 mt, punajuurta ison kourallisen ja joint buddyä desin verran puuron sekaan. Punajuuri menee myös kuivana mutta senkin olen laittanut iltapuuron sekaan.

      Poista
  9. Hei,Torsten asuu Hampaksessa? Onko se niin hyvä paikka kun puhutaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, asuu kyllä ja tämä on sellainen hevosten maanpäällinen paratiisi. En vaihtaisi pois mistään hinnasta, hevosen omistajan mielenrauhalle siitä että hevosella on kaikki hyvin ei voi laittaa hintalappua, täällä vaan kaikki toimii, myös silloin kun omistaja on poissa. En usko että parempaa tallia Suomesta löytyy.

      Poista
  10. Tämä oli oivaltava mainospostaus jossa käytettiin välineinä ajankohtaista ulkopoliittista tilannetta, hupailevaa tekstiä, tuotefaktaa, omakohtaisia kokemuksia ja kauniita kuvia. Tällaista blogimainnnan tulisi/tulee olla jotta sillä on tulevaisuutta myös suomalaisessa marginaalilajissa. Hyvä Jilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kiitos ihanasta kommentistasi! You made my day :)

      Poista
  11. Ostaisitko "omalla rahalla" tuotteita?
    Upeat kuvat tässä postauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä ostaisin ja olen ostanutkin - itse asiassa viimeksi HIHSistä piti ostaa heidän tuotteita kun oli kamppis, mutta se unohtui sitten sunnuntai-iltana kaiken härdellin jälkeen - nyt kävi kyllä hyvä tuuri aikataulujen kanssa tämän kamppiksen tiimoilta :)

      Poista
  12. Sulla ei nyt ollut mitään lähiajan ruokintapostausta, mutta mitä muuta Torsten syö kuin postauksessa esiintyviä tuotteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Torsten syö heinän lisäksi kauraa (1 Litra pv), mysliä (tällä hetkellä d&h jotain -30 lapun mysliä 0,5 l/pv), lusernia ennen töitä about litran verran, töiden jälkeen tarjoillaan suolavesi missä mukana 2,5 dl racingin mashia. Iltapuuron tulee 2 dl pellavaa, 2,5 dl samaa mashia, chevinal plus + kalkki, mineraalisuola sekä sitten erilaisen setin lisäaineita. Nyt pitäisi hakea syysväsymykseen (ainakin omistajan :D) shy federiä.

      Sitten lisäksi porkkanoita, leipää ja eukalyptyksiä, esim fazerin, herkkupeppuponi ;)

      Poista
  13. Mitä varten syö sekä Mashia, että pellavaa? :D

    VastaaPoista