keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Winter wonderland

ja vesileikkejäArki painaa joten pistettiin elämä risaiseksi ja noustiin tänään ennen kukonlaulua valmistamaan enkkubrekkaria. Mikäli päivän ilmaa katsoo niin siinäpä olikin sitten päivän luxus annos, viime viikon hangessa säihkyneet tuhannet timantit ovat vaihtuneet kiiltävään jäähän; onneksi voi palata näihin viime perjantaina otettuihin kuviin ja vetää verhot ikkunoiden eteen ;) Ja valikoida illalla vähiten loskaiset, lämmitetyt keskustan kadut korkojen alle, koska mitä muutakaan sitä tekisi, kun Torstenin liikunta ja rapsutukset on jo luottoratsastajalla hoidossa.

On muuten hauska huomata miten vielä lähes kymmenen vuoden tuntemisen jälkeen oppii ponista uutta. Sehän seisoo aina portilla kun tallille menee - hevoset niin tunnistaa oman ihmisen auton -mutta eilenpäs mentiin tallille vieraalla autolla. Onnistuttiin vielä hiippailemaan tarhan luokse niin hiljaa, etteivät pojat huomanneet meitä ollenkaan; siellä ne kauimmaisessa nurkassa puuhastelivat omia juttujaan ja näyttivät hyvin häkeltyneiltä kun sillä tavalla oltiin onnistuttu yllättämään heidät. Torsten oli ehkä jopa vähän tuohtunut asiasta. Rutiineja ei pidä kuulemma rikkoa ;)

Ponin päivärutiineihin kuuluu tarha-aikaan myös muutaman kerran päivässä vesisaavin kippaus. Aitaus täynnä virikkeitä mutta mikään ei tunnu voittavan vesileikkejä ;) Tässä yhtenä iltana selvisi, miksi tämä leikki on Torstenin mielestä kaikista parasta ajanvietettä. Edellisellä tallilla asuessamme, missä siis nykyinen tallinpitäjämme oli töissä, eräs iki-ihana Into oli kaviosta pitäen opettanut Torstenille, kuinka kiva leikki on, kun nappaa vesisaavin reunasta kiinni ja pyöräyttää saavin ympäri. Ihan joka kerta, kun vettä tuodaan lisää :) Ei Torstenille voi olla edes vihainen. Ihana, ihana Into. Setähevonen itse olisikin ollut aivan liian järkevä leikkimään vesisaavin kaatoa, mutta kuitenkin niin viisas, että ymmärsi sellaisen tempun nuorelle ja hölmölle Torstenille opettaa ;) Ja ihana tallinpitäjä, joka on ollut elämässämme niin pitkään ja joka ymmärtää miksi vesisaavin kaataminen on Torstenille tärkeä osa elämää ;D 


Ei muuta kuin kohti työmaata, ihanaa arkista viikkoa, just sulle ♥

15 kommenttia:

 1. Voi miten ihania kuvia! :) Torsten on valloittava tuon kärsänsä kanssa. :D Harmittaa kun en itse ehtinyt ratsastamaan hangessa kun sitä kerran oli viime viikolla (puoli metriä täälläkin, believe or not...). Nyt tasan viikko lumikaaoksen jälkeen melkein kaikki lumi on sulanut. :( Murr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosse! :) Mä katsonkin sun instasta että aika lits lots märkää, täällä maalla ei onneksi ole vielä ihan samannäköistä, kaupungissa sitten kylläkin... Yäk!

   Poista
 2. Torsten on komia hevonen, harvalla tuollainen on.
  Koriat on kuvatki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ❤️ Torsten on omistajansa mukaan maailman paras ❤️

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja aivan ihana kuulla miten te juttelette vielä edesmenneestä Intosta. On teillä kiva tallinpitäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Into ❤️ Minä en tiennyt että Setähevonen on tämän jalon vesileikit Torstenille opettanut, onni on meidän tallinpitäjä :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Sopiiko, että pistämme blogisi jakoon Facebookissamme vinkkinä siitä, että toppahousumme sopivat myös tällaiseen urheiluun?

  Terkuin Jannika / Icepeak some

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tottakai sopii! Housut on kuin tehty ratsastukseen kun kangas on joustavaa :)

   Poista
 5. Pesetkö housut joka ratsastuskerran jälkeen vai miten ne pysyvät noin kirkkaan puhtaina joka kuvissa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pese :D On pesty viimeksi viime talven jälkeen eikä nyt ainakaan vielä ole tarvetta pestä niitä, on jotenkin aika hyviin likaa hylkivää matskua :)

   Poista
 6. Kiitos Jilla! Ihana postaus. Näen niin mielessäni miten Into on Torstenille vesisaavin kippauksen opettanut ja miten innokkaasti Torsten edelleen pitää taitoa yllä... ♥ Kiitos myös lumikuvista. Vaikka kumisaappaissa pitikin lähteä tänään liikkeelle auttavat nuo kuvat luottamaan siihen että hankikelejä on vielä luvassa.

  Mukavaa torstaita!
  Maarit L. :-) jota vesikelikään ei haittaa kun tietää pääsevänsä vuokrahepan kanssa illalla tunnille - onhan tiistaista jo ikuisuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Niin minäkin näen pojat vesisaavilla - Into oli parasta <3 Sehän oli vanhemmaksi hevoseksi kova leikkimään, monta kertaa yllätin pojat leikkimästä palloilla; Into piti kahvallista palloa suussa ja pamautteli sillä Torstenia joka yritti saada palloa itselleen onnistumatta siinä ;)

   Kumisaappaat on täälläkin käytössä, tosin tämän päivän ihana auringonpaiste ja tuuli varmasti kuivattavat aika hyvin maata :)

   Poista
 7. Upeita kuvia, niin kuin aina tässä blogissa.
  Into kulkee ihanasti teissä ja tässä blogissa mukana, näissäkin oli muutama kuva jossa katsoin että tuossa olisi voinut olla Into. On kaulan kaari ja ryntäät muuttuneet pikkupojalla hiljalleen Kuningas Inton mittoihin. Sulla on ollut, ja on, todella upeat suomenhevoset ja tuot hienosti niiden parhaat puolet esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos tuhannesti ihanasta kommentistasi <3 Arvostan.

   Poista
  2. Hienosti, lämmöllä kirjoitettu kommentti.

   Hyvä mieli levisi tänne asti.
   Maarit L.

   Poista