tiistai 5. tammikuuta 2016

Vuosi 2015

Vielä kerran katsaus vuoteen 2015

Tammikuussa
vietettiin aamupäivä Helsingin ratsupoliisien seurassa, käytiin kiivasta keskustelua ratsastajan tärkeydestä hevosen hyvinvoinnin kannalta ja samalla mietittiin bloggaajan vastuuta kirjoituksissaan, nautittiin talvilaiduntamisesta sekä sanavapaudesta ja valmentauduttiin yksi viikonloppu Grant Shcneidmanin tehokkaissa opeissa.





Helmikuussa
muisteltiin heppahulluuden ensimmäisiä vuosia, vierailtiin viikon verran treenaamassa Peuramaalla kouluratsastusta ja esteratsastusta, allekirjoittanut harjoitteli hiihtämään laskiaispullien syömisen lomassa ja Torstenin beaty bag pääsi esittelyyn.

 
 


Maaliskuussa
seurasin Ypäjällä Kyran klinikkaa mediakatsomossa ja pääsin edustamaan Blogitallia myös pressitilaisuuteen missä saimme esittää vapaasti kysymyksiä Kyralle. Once in a lifetime tilaisuus oli upea ja olen Blogitallille ja Tiialle niin kiitollinen mahtavasta tilaisuudesta istua saman pöydän ääreen number one idolini kanssa :) Maaliskuussa juteltiin myös vähän arkisemmista asioista, kuten Torstenin ruokinnasta lautasmallin avulla ja siitä, että hevosten kanssa voi sattua ja tapahtua. Piti myös istua hetkeksi näppäimistön ääreen miettimään, mikä on hevosen hyvinvoinnin hinta.


(c) Sonja Holma



Huhtikuussa
juteltiin aivan puuta heinää, tehtiin peltotöitä, käytettiin gramaaneita (kerran ;)) ja löydettiin 21 muuta keinoa pilata kavioliitto. Ja tietysti kilpailtiin moninkertaisen SM-mitalistin kanssa samoissa koulukarkeloissa ;) Suomenmestaruus oli niin lähellä, että tämän lähemmäs me tuskin tullaan koskaan enään pääsemäänkään ;)





Toukokuussa
juhlittiin vappua ja kuolattiin Cowboy Magicia ;) Torsten kilkutteli kaksin kappalein sinivalkoisia rusetteja valkoisten aitojen sisäpuolelta, ratsastaja keskittyi pohtimaan kevään jalostusvalintoja ja Nalle Puh sai hoitaa istunta-analyysin tekemisen.
 
 
 

  
Kesäkuussa
istuttiin Sinebrychoffin hevosten kyydissä Bulevardilla, hypättiin ainakin kaksi kertaa ja kirjoitettiin yhdessä Torstenin hierojan Erika Ruokamon kanssa hieronnan tärkeydestä hevoselle. Juhlittiin keskikesää ja sytytettiin kynttilöitä Intolle <3 Torsten kilpaili Laaksolla 2-tason skaboissa ensimmäinen ja toinen päivä, ja napattiin ensimmäinen tuon tason sijoituskin! :)




 
 
Heinäkuussa
vierailtiin Peuramaalla peilitreenissä sekä Minna Leppälän estevalmennuksessa. Olen monesti miettinyt, että minun pitäisi lähettää Minnalle kiitoskortti, sillä hän suositteli meille vanhaan lihasvammaan iilimatoja ja sitä kautta tutustuin paremmin Lindaan, josta niin kovasti Torstenin kanssa pidämme :) Heinäkuussa esitettiin myös Bloggaajien arki-sarjan osat (1 & 2) ja Torsten aloitti sairaslomansa joten "ratsastaja" otti kesäilloista kaiken kivan irti :) Tehtiin myös jatko-osa hierontasarjaan yhdessä Erika Ruokamon ja kouluratsastaja Melinda Ignatiuksen kanssa jumppavinkkejä hevoselle.
 
 
 
 
 
Elokuussa
tehtiin vaikeita päätöksiä, ja sen jälkeen chillattiin koko kuukausi. Torstenin kavioniveltulehduksia hoidettiin kraniosakraalihoidolla ja iilimadoilla, sitä kun ei voi piikittää. Vietettiin puutarhaluncheja, istuttiin yhdessä trooppisena yönä kuumanlinjan tyyliin ja hengailtiin iltapala-aikaan poikien laitumella picnicin merkeissä.




 



Syyskuussa
oli edessä tallipaikan vaihto, mikä oli iso muutos sekä minun että ponin elämässä. Tallipaikka vaihtui treenipuitteiden takia, ajattelin että haluan tehdä töitä maneesissa talven. Vaan mepä oltiinkin saikulla... Torstenia hoidettiin piikkikammonsa vuosi lähinnä kengityksellä, liikutuksella, ruokinnalla ja iilimadoilla. Pikkuhiljaa se palasi töihin, mutta niin että välteltiin kovia pohjia ja tiukkoja kurveja. Torsten oli mallikas niin koulutreeneissä (viedessään mua ympäri kenttää ;)) kuin ohjasajossakin ja sai muutaman viikon sisään tarhakaverin itselleen uudelta tallilta :)


Lokakuussa
kurkistettiin kulisseihin, baanatettiin hiittisuorilla , oltiin kuunteluoppilaana Terhi Stegarsin klinkalla, maastoiltiin lisää ja treenattiin koulua.





Marraskuussa
ihasteltiin Porvoota, kaivattiin elämään passionia ja siinäpä se. Treenattiin kevyesti maneesissa ja minä olin kuin hysteerinen ponimamma konsanaan, sillä Torsten ei vieläkään ollut kotiutunut uudelle tallille niin kuin olisin toivonut.


 
Joulukuussa
pelättiin kaikkea, avattiin jokaisena adventtisunnuntaina piirroskuva P & Tstä, ihasteltiin Tukholman ja Helsingin jouluvaloja (joista tietysti kotimaan valot oli kauniimpia :)) ja Torsten palasi takaisin töihin rokotus- ja pikkujoululomien jälkeen. Playsson.net järjesti ensimmäisen hevosalan Blogiexpon, missä olin mukana juontamassa - samassa tilaisuudessa palkittiin myös vuoden parhaat hevosblogit, enkä tiedä olenko vielä kiittänyt tarpeeksi teitä sekä Yleisön suosikki-pystistä että Hyvän mielen blogi-palkinnosta - tuhannet kiitokset, vielä kerran! <3 Koska joulukuu oli aika kiireistä ja vähän stressaavaakin aikaa, minimoitiin joulustressi järjestämällä hyväntekeväisyysarvonta - ja thats it. Yhdessä Playsson.netin kanssa lahjoitimme 116 euroa Mannerheimin lastensuojeluliiton kiusaamisen vastaiseen työhön - kiitos kaunis kaikille, jotka osallistuitte Valegro-kirjan arvontaan :) Niin, ja joulukuussa muuten tehtiin ensimmäinen oikea laukanvaihto Torstenin kanssa ja muutettiin takaisin kotiin :)
 

(c) Hei-La Art/Laura Heinonen


(c) Suvililja
    

8 kommenttia:

  1. Äsh nämä sun vuosikokoelmat ovat vaarallisia, koska jumiudun aina näiden ääreen ikuisuudeksi, kun alan lueskelemaan vanhoja postauksia ja kommentteja... :D Mutta hyvin ovat tekstit kestäneet aikaa ja nyt vuoden kokeneempana ja vanhempanakin niistä sai ehkä vähän eri juttuja irti kuin alunperin! Ja niitä ihania kuvia nyt katselisi vaikka kuinka paljon ;)

    VastaaPoista
  2. Sulla on harvinaisen upea ja monipuolinen blogi. Kuin elämä. Iloineen, suruinen. Kiitos taas yhdestä hienosta blogivuodesta jonka olet meille jakanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kiitos <3 Ihanaa saada näin upeita kommentteja.

      Poista
  3. Oletteko te siis muuttaneet takaisin vanhalle tallille? :)

    VastaaPoista
  4. En tiedä miksi, mutta tuo hiihto-pannuttamiskuva on kyllä mun suosikein pitkiin aikoihin. :D

    Ettekö viihtyneet uudella tallilla vai mikä sai palaamaan takaisin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha siis mitä nauratko mun hiihtotyylille? :D Torsten viihtyy paremmin tällä tallilla :)

      Poista