torstai 7. tammikuuta 2016

Pakkoliikuntaa

ja huurteisia hiuksia
 
 

 
 


 


 

 
Kovat pakkaset aiheuttavat jäähuurteisia hiuksia useammalle meistä. Auto käynnistyi aamulla heti muutaman yrittämisen jälkeen, ekaluokkalaiset olivat innoissaan sisävälitunnista ja Torstenilla oli tänään edessä pakkoliikuntaa. Yli parikymmenen asteen pakkasilla allekirjoittanut heittää yleensä hanskat naulaan ja ponin vapaalle, mutta kun näitä on nyt ollut täällä koko viikon, niin pakko mikä pakko. Näillä ilmoilla Torstenin liikutus on kyllä kirjaimellisesti vain liikutusta, ei mitään truedressagea ettei keuhkot kärsi kylmästä ilmasta sen enempää hevosella kuin ratsastajalla. Ja oikeasti oli tosi kivaa eikä tullut edes kylmä, joten mikäs siinä auringonlaskussa humppaillessa :)
 
Dagens outfit
 
Alusvaatteet (lucky you, no pics!)
Pikeur softshell ratsastushousut
Icepeak lasketteluhousut suoraan Prismasta
Alpakkavillasukat
Entisen kämppiksen villasukat
Sorelin jalkineet
Poolopaita 10 v vanha (ja liian pieni)
Mummon neuloma villapaita
Mulberryn villakaulaliina
Icepeak takki suoraan Prismasta
Kingslandin untuvaliivi
Horzen lampaankarvahanskat
Sormenlämmityspussit
 
Torsten's dailywear
 
Shires 100 % villaenkkuloimi
HC villainen voittoloimi (saatu blogiyhteistyön kautta Vermon Veljekset Wahslsten)
BOT ratsastussuojat
HC lampaankarvabootsit
Wahlstenin kankisuitset Hööksin hackamorella ja swarovskein koristellulla otsapannalla, siis superstyle!
 
(Mutta sitä mä vaan ihmettelen, että miten ihmeessä te siellä pohjosessa näistä pakkasista selviätte?! :D)

28 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis tuo auringonlasku ja ihana värikkäät vaatteet sinulla ! <3
    Olen myös vähän kateellinen noista kengistä... ihanat!
    Vaikka kylmä on, niin mielummin näin, kun +10 ja vesisadetta, jos minulta kysytään, kyllä tammikuussa saa olla kylmä :) (kunhan ei viikkoja pysy tässä -20 pinnassa;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ja hitsi, eilen oli vielä kauniimpi! Töistä kotiin ajellessa koko aurinko oli ihan punainen, wau! Kengät on kyllä hyvät, löysin ne muutama vuosi sitten Hipposportin alelaarista. Ja joo, onhan pakkaspäivät kauniita mutta ei mua henk koht häirinnyt yhtään se +10 astetta ;)

      Poista
  2. Ihanat kuvat, pakkanen näyttää kauniille kuvissa, mutta miten saat ketään pakkaseen kameran kanssa? Eikö kamera ja kuvaaja jäädy? Sulla ja torstenilla näyttää olevan varusteet kohdallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo, mamma on sellainen supermamma että siellä se ilman hanskoja pitää painavaa ja jääkylmää kameraa käsissä ja huikkaa et joo ei ole kylmä otatko mun hanskat! :D Teräsmutsi ;)

      Poista
  3. Sorellit on parhaat ;) Ja lampaankarvahanskat kuulostaa houkuttelevilta! Jotenkin tosi hankalaa löytää lämpimiä hanskoja, joiden sisällä sormet vielä taipuisivatkin, eikä tarvitsisi olla ihan täystumpelo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorelit on kyllä olleet tosi hyvät :) Lampaankarvahanskat on ihan jees, mutta myös Rockelin sellaiset paksut toppahanskat on tosi lämpimät, ja kuitenkin niissä pystyy ratsastamaan. Suosittelen :)

      Poista
  4. Hei! Voisitko kertoa (tyhmälle!) mitä loimia olis hyvä käyttää klipatulla hepalla (tallissa,ulkona, ratsastuksessa) fleeceä, villaa, vohveliloimi vai pelkkää sileäpintaista toppista?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loimitus on tietysti aina hevoskohtaista, mutta voin kertoa mitä Torstenilla on nyt päällään :) Tallissa (ei kovin lämmin, kuitenkin selkeästi plussan puolella, kovilla pakkasilla 3-7 astetta) sillä on ollut nyt kaksi toppaloimea päällekäin, amigon 250 g kaulakpl-loimi ja siinä päällä sellainen Lidlistä ostettu vanha ja aika ohut mahaläpällinen loimi. Ulkona sitten 300 g kaulakpl bucas. Nyt kun hieman on lauhtunut (täällä -12 astetta) vaihdan sisälle 300 g HC kaulakpl ja mahaläppäloimen ja ulos sitten joko sama bucas tai Amigon 200 g kaulakpl-loimi. Mahaläppä ja kaulakappale ovat näillä ilmoilla pakollisia kokonaan klipatulla hevosella. Kylmimmillä ilmoilla Torsten tuli sisälle jo neljän aikaan iltapäivästä, kun normaalisti tarhaa iltakahdeksaan asti.

      Ratsastuksessa pidän sillä käytännössä vain villaloimia, ne ovat kaikista lämpöisimpiä. Jos sataa kovasti niin sitten mulla on sellainen fleecevuorellinen ratsastusloimi sadekankaalla, niin ei selkä kastu. Mutten aina sileäpintaisia toppaloimia, ne ovat kaikkein mukavimpia ainakin Torstenille :)

      Poista
  5. Mikä väribuusti ja piristysruiske nämä kuvat oli.

    VastaaPoista
  6. Nyt on hyvät vermeet! Voi vitsi, mun täytyy käydä hamstraamassa urheilukaupasta varpaiden- ja sormenlämmittimiä. Ihan parhaat! Ja uudet talvikengätkin pitäisi jostain löytää, lämpimät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ne varpaanlämmittimet toimi ollenkaan :O Villasukat on vaan pop - tosin eilen oltiin kaupungilla yhdistelmällä villasukka ja tavalliset nahkanilkkurit, ja varpaat oli niiiiin jäässä että siinä vaiheessa lämmittimetkin olisivat varmaan jo auttaneet... Soreleita voin heppaharrastukseen suositella :)

      Poista
  7. Ihanat kuvat, onko tuota sinistä villaloimea julkisessa myynnissä? Näyttää hienolle, onkohan kuinka kallis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, mielestäni loimi on Wahlstenin kuvastossa nimellä villaloimi kultapunoksin tai voittoloimi.. Villa on tosi ohutta, ei siis samaa kuin LUX loimissa. Hinta ei ollut mielestäni paha, olisikohan jotain 70 e tienoilla?

      Poista
  8. Mistä noita sormenlämmitinpusseja saa?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni Prismat ovat ainakin joskus niitä myyneet, ja sitten HippoSport ja omani ostin puuilosta, olivat siellä tosi halpoja, 1,5€ kpl :) Toimivat noin 7 tuntia, eli kertakäyttökamaa mutta näillä pakkasilla tallihetkien pelastus!

      Poista
  9. Onko tuo villaloimi samaa materiaalia kuin ratsastusloimet ovat, on kyllä hyvän näköinen loimi.
    Liian kylmä on meillä ratsastella, itse jäädyn joten kävelylenkeillä mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, on ohuempaa villaa :) Toivottavasti sielläkin pakkanen lauhtuu ratsastuskeleiksi!

      Poista
  10. Kiva postaus ja aivan mahtavia kuvia! :)

    VastaaPoista
  11. U P E I T A kuvia, taas kerran! Sun äiti on kyllä tosi hyvä kuvaaja! Torstenkin on tosi upea. :)
    Sitä vaan katsoin, että näyttäisi olevan melko alhaalla tuo hackis (anteeksi, tiedän tämän olevan ikuisuuskiista: mikä on hackamoren oikea kohta). Mutta etköhän ole tarkistanut, että Torstenilla on nenäluuta vielä tuossa kohdassa. :) Hienoa menoa teillä kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja joo, ehdottomasti on nenäluun päällä hackis, joten ei huolta! :)

      Poista
  12. Miten vahvat nuo hackamoret on? Tosten kulkee nuillakin tosi kivasti, upeita kuvia! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se tosi vahva kuolain, vaikka tietysti kuolain on aina yhtä vahva mitä käsi on, mutta vipuvarsi tuo väistämättä hieman kovemman vaikutuksen. Saa olla tosi tarkkana oman käden kanssa, mikä tietysti on tosi hyvä. Ja eilen menin sitten normaalilla oliivinivelellä ja hyvin toimi hackiksen jälkeen, Torsten oli oikein kevyt eikä lähtenyt painamaan alas, se on hackiksen haittapuoli jos käsi jää "stabiiliksi" niin Torsten ryhtyy ottamaan liikaa tukea eteen ja kellahtaa nenilleen. Mutta vaihtelu virkistää ja välillä on hyvä mennä ilman rautaa suussa :)

      Poista
  13. Upeita kuvia! :) ja voin myös suositella tuota alpakanvillaa! Mummu tehny parit tumput ja sukat siitä, ja on kyllä paljon lämpimämpää kuin perus lampaanvilla, eikä kutita yhtään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomasin, olivat tosi lämpimät sukat vaikka olivatkin ihan ohuet, sellaisia täytyy ostaa lisää :)

      Poista