tiistai 19. tammikuuta 2016

Huvi ja hyöty

maltti on valttia
 
 
Hangessa on kivaa, se on selvä. Joka kerta tuntuu yhtä mahtavalta tuntea innostunut hevonen jalkojen välissä ja istua sellaisessa liikkeessä, mitä ei ilman hankea ainakaan täällä pääse kokemaan. Hanki antaa hevoselle vastusta ilman että ratsastajan tarvitsee juuri tehdä töitä, kunhan vain istuu ja nauttii vauhdin hurmasta.
 
Ja juuri sillä tavalla Torsten haluaa tehdä töitä hangessa - reippaassa vauhdissa. Hanaa! hirnahti Torsten perjantaina, kun oltiin kentällä. Aavistuksen oli kaikki avut hukassa ;) Niinpä otimme tänään aivan uudenlaisen lähestymistavan hankitreeniin. Sellaisen, että pystytköhän ravaamaan vielä vähän hitaammin? Olisikohan peräänanto mahdollinen? Kantaisitko itse itsesi myös hangessa? Juu kyllä sieltä niskasta voi myödätä, ja ei, pohje ei aina tarkoita vain eteen. Sillä voi myös kääntää ja sen ympärille käytännössä pitäisi pystyä taipumaan ...
 
Ei Torsten ihan suoriltaan tätä ajatusmaailmaa niellyt, mutta loppuun väläytteli tosi kivoja pätkiä isoa ja rauhallista ravia kevyellä tuntumalla. Palkaksi se sai sitten liikkua vähän reippaammassa laukassa eteenpäin. Ihan kaikkea ei sentään voi vaatia ;)
 

 
 
 
  



 
 






17 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköistä ravia se Torsten esittelee, ainakin kuvista päätellen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, kyllä polvi nousi ja kintereetkin niiasi ihan kohtuullisen hyvin, mutta Torsten olisi paljon mieluummin mennyt vain täysiä kuin hissutellut dressageravia :D

      Poista
  2. Upea Torsten. Mitkä housut sulla on? Talviratsastusvarusteistasi toivoisin postauksen ja myös Torstenin talvivarusteista olisi kiva saada postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten kiittää! :) Mulla on Pikeurin soft shell-housut, ne on tosi hyvät :) Tosin näillä pakkasilla reidet kerkeää jäätyä niillä ratsastuksen aikana, mä en osaa pukea mitään sukkiksia tms housujen alle (tai siis ei mahdu ;)) joten siksi yleensä menen toppahousuilla kovemmilla pakkasilla. Niiden kanssa ei vain oikein pysty saappaita käyttämään ja mun sorelit on liian leveät lestiltään jalustimiin, eli saan kyllä tungettua ne kengän jalustimeen mutta en pysty sitä liikuttamaan, tosi turvallista... :D Siksi siis välillä kovemmilla pakkasilla pelkät ratsastushousut että pystyn käyttämään saappaita :) Talvivarustepostaus laitetaan idea-listalle! :)

      Poista
  3. Tosi hienoja kuvia ja meneepä Torsten kivasti:)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia! Meidän hevonen tykkää myös painella hangessa, mutta tänä talvena pitää ottaa vähän rauhallisemmin ja humputella vaan ilman satulaa tiineyden takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, sitten kannattaa ottaakin vähän lungimmin :D Ensi talvena sitten taas baana auki täysiä! :)

      Poista
  5. Mitkä suojat teillä käytössä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BOT ratsastussuojat ja HC lampaankarvabootsit :)

      Poista
  6. Tosi kivoja kuvia - ja tekstiä ;) Hienosti menette !

    VastaaPoista
  7. Moikka! Sulla on tosi kiva blogi! Mulla on itellä liikutushepona 5 vuotias suokki. Kyseinen suokki on aika pirteä xD Päivän vapaa on iha liikaa kyseiselle hevoselle :DD Onko sinulla neuvoja miten ratsataa hevosta joka on yli pirteä? Hevonen on tarjonnut päivän vapaan jälkeen minulle laukkaa pelkästään. . Kiitos jos osaat auttaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Iina :)
      Kuulostaa kyllä varsin pirteältä tapaukselta! Mutta hyvä vaan, se on aina parempi kuin hevonen, jolla ei ole eteenpäinpyrkimystä :) Viisi vuotias on kuitenkin aika nuori, eli varmaan iän myötä tasoittuu mutta ainoa neuvo mitä voin antaa, on pyytää ammattilaiselta apua, käydä tunnilla ja sitä kautta saada neuvoja millä hevosen saa keskittymään duuniin myös vapaapäivien jälkeen. Tsemppiä teille treeneihin!

      Poista
  8. Oonkohan ikinä nähny blogissas kuvia joissa sulla ei olis jotain ihanan pirteän väristä vaatetta päällä? :D ihanat vaatteet sulla!

    VastaaPoista
  9. Suurkiitos! Pääsin sentään kuvien avulla hankitreeniin. Iski nimittäin flunssa sen verran päälle, että jouduin perumaan tiistaisen ratsastustuntini. Onneksi kuuman lipittäminen, Carmolis -tipat, valkosipuli ja buranat ovat taltuttaneet taudin niin, että huomenna pääsen taas satulaan.
    Torsten on kyllä niin upea ja komea! Ja ymmärrän hyvin, että häntä houkuttelee vauhdikkaampi treeni hangessa. Mutta kunhan tulee kesä, ja biitsikausi, niin johan herra kiittää sinua Jilla tästä hieman toisenlaisesta treenistä.
    Ihanaa loppuviikkoa!
    Maarit L. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maarit ja voi miten tylsää, flunssat on aina niin turhia. Toivottavasti huomenna on jo tarpeeksi hyvä olo satulaan :)

      Torsten kiittää kauniista sanoista mutta tuskin ihan vielä vakuuttuu ajatuksesta ettei hangessa kuuluisi muka vain baanattaa. Se kun on ponin mielestä ihan parasta ja kaikki muu ihan turhaa :D

      Poista