perjantai 29. tammikuuta 2016

Kuuma linja

perjantai-illan puuhaa
 
 
Kinkkupatonki yhdessä kädessä, skumppalasi toisessa, mokkapala odottaa vuoroaan. Jalat tukevasti sohvapöydällä ja läppäri sylissä. Tänään on maastokävelty Torstenin kanssa, nolattu systeri kaupassa, tehty blogijuttuja - eikä sitten juuri muuta.
 
Miten sinun päivä on mennyt? Melkein jo perinteeksi muodostunut kuuma linja on auki tänään klo 20-23; jutellaan yhdessä kaikesta maan ja taivaan väliltä, saa kysellä ja kertoa kuulumisia, minulla on aikaa kuunnella :) 
 
(Siis mikä kuuma linja? Käy tsekkaamassa aiemmin pidetyt illanistujaiset, 1 & 2)
 
Ihanaa perjantaita, kommenttikenttä on teidän!

87 kommenttia:

  1. Miltä tuntui voittaa yleisön suosikki pysti? Mille tuntuu olla suosittu bloggaaja? Parasta bloggaamisessa? Pahinta bloggaamisessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olihan se aika hurjaa. Siis ihan hurjan hienoa! Mutta kummallista, kun oli niiiin paljon suurempiakin blogeja mukana! En oikeasti ollut ajatellut sen voivan olla mahdollista; hyvän mielen blogipalkinnostakin olin hämmästynyt, mutta siinä kun oli äänestystilanne hetken näkyvillä joten pieni voitontahto kerkesi syntyä ensimmäisten äänestyspäivien aikana ;)

      Mm, vasta tänä talvena on ehkä tullut ilmi itselle että miten paljon blogia oikeasti luetaankaan. Siis myös ei hevosihmisiä käy vierailemassa täällä :D se on aina hassua, jos joku kertoo tietävänsä blogini.

      Parasta on inspiroituminen, innostuminen ja teidän lukijoiden palaute sekä keskustelut. Pahinta on aikapula ja se, ettei omassa päässä syntyneet visiot ei aina pääse tänne blogiin asti ihan saman näköisinä ;)

      Poista
  2. Hei, kiitos kivasta blogista! Mistä idea kuumaan linjaan on saanut alkunsa, en muista tällaista muissa blogeissa nähneeni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos sinulle kommentista!

      Kuuma linja sai idean yhtenä trooppisena yönä matkalla tallilta kotiin, kun halusin nauttia ulkoilmasta ja päätin istua kotiterdellä - mulla ei vaan ollut mitään mielekästä tekemistä (kirjaa tms) joten siitä se idea lähti, jos joku olisi halunnut juttukaveria :)

      Poista
  3. Hahaa, mun tabletti näyttää jo kello 20 :D tiiä sitten onko oikeassa ajassa...

    VastaaPoista
  4. Miten päätit liittyä Playssoniin? Miksi linkitti blogisi Hippolaan ja Jalustimeen? Tuleeko sieltä blogikäyntejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, mä olen aina ollut tosi huono markkinoimaan itseäni, mutta ehkä on hyvä olla myös muualla kuin omassa kuplassa, siksi linkitin blogini sekä Hippolaan että Jalustimeen. Molemmista tulee sivukäyntejä, tosin Hippolassa olen ollut vasta hetken joten katsotaan miten tilastot muokkautuu :)

      Playssonin tiimiin yhteistyö-bloggaajaksi liityin, sillä haluan jatkossakin olla osana heidän tapahtumia jne - meillä on mahtava jengi koossa, ihmisiä joiden kanssa on hauskaa työskennellä!

      Poista
    2. Mä en tykkää hippolasta enkä jalustimesta. Blogitallia kaipaan.

      Poista
    3. Niin mäkin osittain kaipaan Blogitallia :)

      Poista
  5. Onko Torsten enemmän sellainen hoitamisesta vai ratsastuksesta pitävä hevonen? Onko Torsten yleensä parempi ilman satulaa vai satulalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noooo, jos oikeista kohdista rapsuttaa niin kyllä se siitä nauttii, mutta en osaa sanoa mistä se nauttii eniten; siitä, että se saa onnistumisen tunteita ja kehuja koulutyössä, maastolaukasta vai rapsuttelusta. Ehkä se nauttii kaikista eniten herkkuhetkistä laitumella, jolloin samalla voi rapsutella ;)

      Torsten on parempi ilman satulaa, sillä saan apuni jotenkin paremmin läpi ja joudun keskittymään siihen, että istun riittävän suorassa.

      Poista
  6. Miksi sitä systeriä nolotti? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän lapsetti kaupassa ja huutelin sille että tule pitämään kärryistä kiinni kun äiti käskee... :D Apua, nyt nolottaa muakin. (Mutta systeri istuu vieressä joten se varmaan itse tulee kertomaan jos huijaisin... ;))

      Poista
    2. Tulkaa keskustaan!

      Poista
    3. Haha mulla on nyt kylpytakki päällä ja pyyhe hiusten ympärillä, nyt ei pysty :D Ja huomenna loppuu vahingossa pidetty tipaton tammikuu, täytyy säästää voimia siihen! ;D

      Poista
    4. Eikös sulla ollut skumppalasi jo kädessä? ;)

      Poista
    5. Haha no oli mutta se oli vain yksi pieni lasi :DD Mutta hei, hauskaa iltaa teille kenen kanssa keskustelenkin, melkein olisinkin voinut lähteä! :D

      Poista
  7. Ootkos vielä tinderissä? Ootko nähny monia kundeja ihan IRL sieltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon, latasin sen uudelleen vuodenvaihteessa. Ja joo, muutamilla treffeillä olen tänä vuonna käynyt, mutta ei mitään speciaalia :) Siellä on tosi paljon kivoja ihmisiä, mutta se että ne sieltä löytää ja kemiat klikkaa niin siinä on kyllä haastetta :D

      Poista
  8. Miten sun päivä on menny tänään? :)
    Mulla meni oikein mukavasti, tosin tallille en täl viikol oo kerennyt. Jos sitte sunnuntaina menis vihdoin taas kävelyttämään ontuvaa liikutushevosta... Ja vois toki nuoren huligaanitammanki selkään kavuta - Sekä myös alas tulemaan kaahailupukkilaukan jälkeen.. :'D Lumikin täältä taitaa sulaa.
    Mjäh, taas jäin höpöttämään jotakin vaikka piti vaan piipahtaa. :'DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika chillisti :) Ihanaa, kun on ollut niin pitkä työputki takana (ja huomenna taas alkaa!).

      Joo, eipä noilla pääkallokeleillä ilman maneesia juurikaan hevosia liikuteta, me ollaan nyt kaksi päivää putkeen menty maastossa mutta huomenna Torstenkin saa vapaan. Toivottavasti ensi viikolla tulee taas lunta niin ratsastamiset helpottuu - ja on sitten pehmeämpi laskeutua kaahailupukkilaukasta :D Apua, toivottavasti tamma osaa käyttäytyä!

      Ihanaa kun piipahdit ja hauskaa iltaa Jutta :)

      Poista
  9. Päiväni on mennyt mukavasti, tetissä ja kotona, kiitos kysymästä (<--sanotaanko se noin, "kysymästä", onpa outo sana xd) :)
    Tämä kuumalinja on kyllä tosi kiva idea, pääsee "juttelemaan" paremmin ja kommunikoimaan sinun kanssa ja sinä myös meidän lukijoiden.
    Muutamia kysymyksiä:
    Millainen Torstenin viikko-ohjelma on? (jos tämä vaihtelee, millainen oli esim T:n viimeviikko)
    Mistä idea bloggaamiseen lähti?
    Miksi valitsit opettajan uran?
    Hyvää tammikuun loppua ja kevään odotusta sinne, kiitos mahtavasta blogista, tätä on ilo lukea, nähdään ehkä keväämmällä ;)
    Ps. Jonkinlainen myday video (samantyyppinen kuin blogitallin videosarja) olisi aika jees, myös jonkinlainen varustepostaus, esim sinun ja Torstenin käytetyimmistä/suosikki varusteista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se varmaan on kysymästä, suomi on hankala kieli! :D Eikä, onko sulla kiva tet-paikka? Itseasiassa meillä taisi olla koulussakin tet-opiskelijoita tällä viikolla. Mä en vaan kauaa kerennyt opehuonetta kuluttamaan kun ekaluokkalaisten kanssa meni välitunneista suurin osa pukemiseen ja kuivien vaatteiden etsimiseen :)

      Tää on munkin mielestä kiva idea, tosin apua nyt mulla kestää ihan superkauan vastata kun näitä kommentteja on tullut näin paljon! :D

      Torstenin viikko-ohjelma rakentuu aika pitkälle säiden mukaan näin talviaikaan. Yleensä yritän kuitenkin ratsastaa ihan minimissään 3-4 krt/vko kentällä koulua ja sitten 1-3 krt jotain muuta, maastossa selästä tai kävellen tai laitumella vapaana... Keväällä sitten tehdään töitä 4-5 krt/vko ja loput chillaillaan maastossa. Käyn about kerran viikossa maastakäsin kävelemässä ja kerran viikossa on kokonaan vapaa, jolloin äiti käy hoitamassa ponin. Aina ei tietysti tallivapaat toteudu mutta mä kompensoin niitä kyllä sitten vaikka kesäisin kun on terdekelit ;)

      Bloggaaminen lähti alun perin siitä - siis blogin nimi, yhtään tekstiä en kerennyt tekemään - että silloisen miehen kanssa rakennettiin taloa, ja olisin halunnut tehdä siitä itselleni sellaisen muiston :) Mies vaihtui ja meni puoli vuotta, kunnes yleisen painostuksen (äidin :D) yllyttämänä ryhdyin tallentamaan ratsastuskuvia tänne :)

      Opettaminen on ihanaa. Ja silti mietin, haluanko tehdä sitä oikeasti loppuelämäni ;)

      MyDayn uskallan luvata vielä tämän vuoden puolella ;D

      Ihanaa kevään odotusta myös sinulle, nähdään viimeistään laidunkauden alkaessa!! :)

      Poista
    2. Tänään oli tetin viimeinen päivä, mutta oli kiva paikka, lumenen tehtaanmyymälässä olin :) Kiva jos saadaan myday tämän vuoden puolella, tai vaikka pari ;)
      Katsotaan jos keksin vielä jotain tässä parin tunnin aikana, niin tulen sitten taas keskustelemaan :)

      Poista
    3. Hei vähänkö kiva paikka, mä olin vaan tallilla omat tet-päiväni ;D

      Ja joo, siis ainakin yhden mydayn lupaan... :D (vuoden viimeisenä päivänä varmaan kuljen kamera kaulassa koko päivän ja juuri ennen puoltayötä saan ladattua videon tänne ;))

      Hauskaa perjantaita, palaa ihmeessä jos tulee jotain mieleen :)

      Poista
    4. Vielä pari kysymystä:
      Pidätkö kosmetiikasta, käytätkö esimerkiksi paljon meikkejä, seuraatko blogeja/vlogeja yms, entä pidätkö muuten muodista?
      Luokitteletko itsesi varusteurheilijaksi?
      Mitä olet tykännyt sun ruskeista saappaista, onko ne kulunut paljon, tukeeko ne hyvin, millainen materiaali, on ainakin ihan super kivan näköiset !

      Poista
    5. Joo, pidän kyllä enkä juuri koskaan kulje ilman meikkiä. Pidän kuitenkin aika naturel-lookista, kovin tummat silmämeikit ei mulle sovi. Mulla on ripsenpidennykset (apua, ollut varmaan jo viisi vuotta...) joten arjessa en meikkaa muuta kuin pohjan, kulmat ja huulet. Tosi specialjuttuja varten pyydän systerin meikkaamaan, se on niin pro! :D

      Seuraan jonkun verran muita kuin hevosblogeja, mutta aivan liian vähän. Ja mulla on aika vaikea iho, ihan punainen ja täynnä epäpuhtauksia ja ryppyjä joten tuntuu tosi vaikealta saada oikeasti inspistä meikkiblogeista. Muotiblogeja seuraan ehkä sitten vähän enemmän, vaikka mulla ei mitään muotitajua vaatteissa olekaan. Joskus tykkään irroitella, mutta ehkä enemmän hevosvaatteissa kuin normivaatteissa. (esim. kirkkaita värejä tms) Pidän kaikesta kauniista, kaikki muodissa oleva ei sitä ole mutta kyllä hyvin pukeutuneita ihmisiä on ihana katsoa :)

      Joo, olen mä vähän varusteurheilija vaikka viimeiset kaksi päivää olenkin ratsastanut farkuissa ja ystävältä saatu BMW sponssitakki päällä :D Mulla on paljon enemmän ratsastushousuja ja takkeja kuin normivaatteita...

      Ruskeat saappaat on ihanat, mutta en ole niitä ihan hirveästi käyttänyt kun tuli niin kylmää, mun varpaat ei kestä jos on liian vähän plusasteita ja niihin ei mahdu villasukat! Mutta hyvin tukevat, ja varmasti kevään aikana muotoutuvat jalkaan taas paremmin :)

      Poista
  10. Ootko vielä sinkku? Entä sun systeri? Bloggaako se vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ja muihin joudun vastaamaan nou comments, sorry! :D

      Poista
  11. Hauska idea tällänen, en oo aiemmin huomannutkaan! Täällä on ihailtu mahtavaa keliä ja lenkkeilty koiran kanssa, kui huikeeta ettei tänää satanu aamulla/päivällä mitää ja aurinko paisto! :D Pienestä on elämän ilot kiinni. Kävin myös ihastelemassa pikkusiskon ponilla ratsastamista ja hipelöimässä hevostarvikeliikkeessä (samaisen siskon kanssa) kaikkia ihania alennettuja huopia ja varusteita miettien, miksei oo enää sellasta kopottia jolle ois voinu vähä shoppailla.. :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi missä on aurinko paistanut, ihanaa! Meillä on ollut niiiiiin harmaa päivä, ettei mitään rajaa. Aurinko kyllä piristää ja antaa ihan käsittämätöntä voimaa!

      Voi hevostarvikeliikkeet on kyllä pahoja paikkoja, niihin ei missään nimessä saisi mennä alennusten aikaan eikä silloin kun on tullut palkkapäivä... ;)

      Poista
  12. Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sulla on tuleville vuosille, niin Torstenin kanssa kuin muutenkin?

    Kiitos sulle aivan mahtavasta blogista! Uudet postaukset tuo aina iloa päivään. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! :)

      Mulla ei ole tulevaisuuden realistia suunnitelmia... :D Torstenin kanssa kisaillaan kauden alkaessa jos ollaan siinä pisteessä että kisoihin on järkeä lähteä, ja toivottavasti ollaan! Olisi kiva saada kokonainen kisakausi ratsastettua. Muuten otetaan chillisti ja nautitaan toisistamme :)

      Poista
    2. Hei anteeksi, nyt luin kyllä turhan hätäiseen sun kommentin. Mutta ei mulla ole kyllä tuleville vuosillekaan mitään kummempia suunnitelmia, ajattelin varmaan kirjoittaa blogia ja rapsutella Torstenia ja kääk, sellaisen tavoitteen olen laittanut itselleni että en vietä tulevaa uutta vuotta ilman pusukaveria! :D

      Poista
  13. Oi että, tipuin tuolilta kun näin Bloglovinissa postauksen otsikon!
    Mitäs suunnitelmia ja tavoitteita sulla ja Torstenilla on täksi vuodeksi, millaisessa osassa näät kisailun tulevalla kaudella ja miten käy, jos kaikki menee planin mukaan? Milloin oot ratsaillut viimeksi jollain muulla pollella kuin Torstenilla?
    Nyt kun "jouduin" Bloglovinin sijaan tulla tänne blogiin asti, havaitsin uuden ulkoasun. On muuten käsittämättömän hieno, oon aina rakastanut tämän blogin ulkonäköä. Aina ulkoasun vaihtuessa tulee sellainen fiilis, että "miksmä en itse tätä keksinyt" omaan blogiin.
    10+ sun blogille siis niin sisällön kuin ulkoisen olemuksen perusteella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ei kannata tippua tuolilta! :D Ihana.

      Ylempään kommenttiin vastasinkin jo kisakauden suunnitelmista, ne ei kyllä ole kovin kummoisia :) Hyviä He A-ratoja alle, siinä on tarpeeksi haastetta meille ;) Ja omaa jännitystä täytyisi saada paremmin haltuun.

      Jaa, on siitä kyllä aikaa kun jonkun muun hevosen selässä olen heilunut. Varmaan joskus kesällä kun ratsastin Tolbertilla ilman satulaa ja puukengät jalassa :D

      Voi kiitos, mä tykkään myös tästä ulkoasusta tosi paljon!! Senni teki äärettömän hyvää työtä ja oli nopea ja vaihtoi kokoajan vaihtuvien mielipiteideni johdosta muokkauksia :'D Joten tuhannet kiitokset aina niin kivoista kommenteistasi! :)

      Poista
  14. Hauskaa perjantaita! Mä en nyt saa tätä kommenttia ilmaistua mitenkään järkevästi, pahoittelut siitä, mutta toivottavasti pidät blogisi omannäköisenä uusien tuulien jälkeenkin. Tuntuu, että nykyään moni blogi muuttuu nopeasti kovin "kaupalliseksi" portaalien myötä. Vaikka eipä sulle kyllä käynyt niin Blogitallinkaan aikana. Äh, en mä nyt osaa muotoilla tätä asiaani, joten en ehkä yritä enempää... Mutta pähkinänkuoressa; pidä tämä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihanaa Marja, I will keep this :D (apua, seuraavaksi tulossa yhteistyöpostaus mutta trust me, tästä hyötyy myös muut kuin bloggaaja ;))

      Poista
    2. Jos Cowboy Magicista tulee samantyyppistä yhteistyöpostausta kuin viimeksi, niin sitten ei kyllä tämä kaupallisuudenvastustajakääkkä valita yhtään... ;)

      Poista
    3. Haha, sorry, sunnuntain postauksessa ei ole mitään sellaista tiedossa :( Mutta kukaties, ehkä myöhemmin keväällä... ;)

      Poista
    4. Cowboy magic oli niin kuuma postaus, aina kun sitä hevoseni suihkin ajatukset karkaa ties mihin. Mies isolla M. Eikä tuotteessa mitään vikaa ole;)

      Poista
    5. Haha voi apua :D Mutta joo, on se kieltämättä aika kuumis leveiden hartioidensa kanssa...

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Noooo, niitä on monta... :D Pitää tarkentaa aihealuetta :D

      Poista
  16. Joko tänä vuonna Torsten pääsee maastoesteille? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsi, jos vaan uskallan alkaa hyppäämään sillä (siis niiden jalkojen takia, painoa pakko saada pois ennen sitä..) taas keväämmällä niin varmasti pääsee!!! :D

      Poista
  17. Tää sun blogi on niin mun lemppari! Kuvat on aina todella upeita, teksti sujuvaa ja aiheet mielenkiintoisia, kiitos Jilla että piristät aina päivää! Okein mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle Mette aina yhtä ihanista kommenteista, niistä kaikki piristävät mun päivää :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  18. Sä oot niin kaunis ja ihanan olonen persoonakin, etten ymmärrä miten voit olla vapailla markkinoilla :D kerro edellisistä parisuhteistasi, onko niitä ollut paljon ja pitkiä? Haluatko lapsia joskus? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, mutta ehkä mä olen in real life ihan kauheen näköinen ja huonotuulinen ;) Joskus ainakin.

      Onhan noita parisuhteita ollut, kaksi pidempää joista ensimmäinen viisi vuotta ja jälkimmäinen kaksi vuotta. Toinen kariutui pettämiseen ja toinen vaan siihen, että oltiin liian erilaisia. Ja haluan ehdottomasti lapsia joskus! Tosin näillä näkymin pitäisi varmaan tehdä joku diili jonkun miehen kanssa, että jos kolmekymppisenä ei ole vielä ketään niin tulevaisuus olisi turvattu ;) :D

      Poista
    2. Mun suhde on kestänyt nyt 8,5v, ollaan naimisissa, okt ja 2 lasta. Ja nyt on joku suuri koetinkivi menossa, mietin myös ollaanko kuitenkin liian erilaisia. Mä oon sosiaalinen ja avoin, mies omissa oloissaan ja sisäänpäinkääntynyt. Mies ei halua käydä kotoa koskaan muualla kuin töissä, ei mun kans eikä ilman. Mä haluan ja käyn. Mies on huono näyttään tunteitaan ja lisäks niin vanhanaikainen et kaikki työt kuuluu naiselle paitsi "miesten työt"... Saa nähdä kuinka käy mutta kaikkeni lasten takia yritän että yhdessä pysyttäisiin. Millaiset erilaisuudet teillä oli ratkaisevia?

      Poista
    3. Voi ei. Nää on niin vaikeita asioita. Kun täydellistä miestä ei ole, mutta silti aina sellaiseen kumppania tai deittiä tulee verrattua... Ainakin minun.

      Meillä oli kyllä aika samanlaiset eroavaisuudet, mies oli kyllä ihana ja huomaavainen ja kaikkea mutta meillä oli molemmilla niin omat jutut. Ja olin mä meistä omasta mielestäni se, joka jaksoi ehkä arkenakin lähteä ulos... Tätä on paha kirjoittaa omalla nimellään, tosin tuskin hän täällä käy ja jos käy niin hei oot ihana! :D

      Mutta joo, se mitä ensimmäisestä suhteesta ehkä opin, että sellaiset miehet jotka ovat tosi sosiaalisia ja ulospäinsuuntautuneita saattavat olla helposti myös niitä, jotka eivät ole koskaan kotona ja aina menossa ja ei ollenkaan aina statuksella varattu liikenteessä...

      Että mene ja tiedä, ehkä erilaisuudet sopivassa määrin täydentävät toisiaan. Ja se pitää vielä lisätä, että jälkimmäisessä suhteessa jos olisin puhunut itse asioista enemmän, vaikka puheliaampi yleisesti ottaen olinkin mutta hankalista asioista on aina vaan ikävä puhua, olisi varmasti ollut helpompaa. Että olisi uskaltanut rikkoa sen hiljaisuuden ja sitä kautta olisi ollut helpompaa.

      Kaikkea hyvää teille, toivottavasti asiat ratkeavat parhain päin.

      Poista
  19. Haha, oli pakko piipahtaa lukemaan näitä kommentteja vielä, niin kiva tämmönen idea! :D
    Onko Torstenilla mitään pahoja tapoja? :) Aiotko kilpailla paljon tällä kaudella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, no on tää hauskaa kun ei tarvitse yksin täällä löpistä :D

      Ei Torstenilla ole varsinaisia pahoja tapoja. Joskus se tulee vähän turhan ahneesti taskulle, mutta silloin vaan tietää että äiti on ollut taas liian lepsu namien kanssa ;) Ja käytävällä seisomisesta sillä menee välillä herne nenään, mutta aika harvoin :) Kilpaillaan toivottavasti jonkun verran, mutta ei varmasti joka viikonloppu, kesällä täytyy harrastaa muutakin kuin kisaviikonloppuja! :)

      Poista
  20. Paras muistosi Torstenin kanssa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on niin paljon :)

      Ensimmäinen aamu kun Torsten oli kotona silloin 1,5 vuotiaana ja se pääsi ulos tarhaan hankeen ja se juoksi sellaista showravia, että sydän meinasi pakahtua kun se siinä pörhisteli. (Sitä ravia ei ole sen aamun jälkeen nähty ;))

      Ensimmäinen kerta kun oltiin ulkopuolisen valmentajan silmien alla viisivuotiskaudella, ja Torsten (sekä minä) saatiin tosi paljon positiivista palautetta Heidi Svanborg-Lodmanilta. Torstenilla ja mulla oli tosi paljon ongelmia sen ollessa nelivuotias, tein kaikki virheet mitä vain voi nuoren hevosen kanssa tehdä joten oli hieno tunne, kun oltiin päästy voiton puolelle. En ihan kokonaan ollut pilannut omaa hevostani, tai ainakin olin osannut niitä virheitä korjata, valmentajien avulla.

      Kaikki Inkoon maastoreissut, missä minä olen mennyt Torstenilla ja äiti Intolla. Hitsi, siellä me croksit jalassa vedettiin kiitolaukkaa Inton perässä ja tutkittiin metsiä ja nautittiin elämästä :)

      Mutta mahdoton sanoa kaikkia, ihan joka päivä kun Torsten tulee portille vastaan korvat hörössä, tai kävelee pitkin ohjin maastossa kun vieressä menee juna kovaa tai miten hienosti se kävelee perässä traileriin joka kerta innolla lähdössä minne tahansa, kaikki ne on tämän hevosharrastuksen parhautta. Torsten <3

      Poista
  21. Käveltiin tänään mun heppasen kanssa pihaa ympäri, tehtiin parit väistöyritykset kentällä ja sitten totutin sitä vetämään pulkkaa. Aika monipuolinen hevonen mulla nykyään! :D

    Ps. Sun blogis on ihan huikee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, monitoimihepat on parhaita! Oppisipa Torstenkin joskus vetämään pulkkaa :D Tuskin... :D

      Poista
  22. Tietääkö oppilaasi Torstenista ollenkaan vai onko kaikki seinät täynnä hevosten kuvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noooo, mulla on nopealla laskulla about tuhat oppilasta ja aika monta luokkatilaa, että edes mun heppakuvat ei riitä päällystämään niitä seiniä ;)

      Osa tietää, joskus olen saattanut näyttää blogistakin päiväkahvikuvia tai muita.. Osa pojista piti niitä kuvia photoshopattuina :D Ja välillä oppilaat ketkä Torstenista tietää mitä sille kuuluu, mutta kyllä me pääasiassa keskitytään opiskeluun ;)

      Poista
    2. Ehkä ihan hyvä ettet "selvennä" matematiikan opiskeluja ekaluokkaisille soveltamalla laskuja Torstenin ruokintaan. Tulisi aika soppa :D

      Poista
    3. Haha joo, voi olla ;) Siinä saa kyllä itsekin olla tarkkana :D

      Poista
  23. Kiitos taas ihanasta iltaseurasta, on kyllä tosi kiva juttu :) Oletko vielä miettinyt toisen hevosen hankkimista? Tuntuu, että tota sun hevosrakkautta riittäisi jaettavaksi helposti vielä toisellekkin ;) Kuinka tarkka olet T ruuista, tuntuisi vähän, että sekin on melkoisen hyvä rehunkäyttäjä kuten melkein kaikki suomenhevoset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellenne seurasta! :))

      No joo, nyt en kyllä ole pitkään aikaan selannut markkinoita mutta joskus on tullut hästnettiä katseltua, tosin ihan vain ajanvietteen vuoksi. Taloudellisesti ei olisi mahkuja pitää kahta hevosta, ja toisinaan tuntuu ettei kerkeä Torsteniakaan hoitamaan niin kuin haluaisi, joten kaksi hevosta ei tule kysymykseen vielä. Tulevaisuudessa sitten! Ja siksi haluan pitää hevosta Sinin tallissa, että tiedän sillä olevan kaiken niin hyvin kuin mahdollista, vaikka en joka päivä kerkeäisikään tunteja sen seurassa viettää :)

      Olen kyllä tarkka ruista, kaikella on tarkoitus, liikasyöttöä yritän välttää, vaikka se monesta purkista syökin. Heinää sillä on nyt pakkasten hellitettyä alettu taas antamaan hieman vähemmän, että saataisiin se hyvään sheippiin ennen laidunkauden alkua ;) Koska joo, se on kyllä hyvä rehunkäyttäjä :D

      Poista
  24. Aiotko pyrkiä opiskelemaan vai millaiset tulevaisuudensuunnitelmat sinulla on? Oletko opiskellut tähän mennessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmm, katsotaan. Kyllä se olisi jo korkea aika tietää mitä haluaa, joten joo, todennäköisesti yritän päästä opiskelemaan. Tähän mennessä en ole opiskellut mitään lukion jälkeen, olen ollut liikaa töissä, hevosten kanssa, viihteellä, parisuhteessa, kavereiden seurassa, sohvalla ja blogissa ;) Olen ehkä maailman laiskin opiskelija.

      Poista
  25. Jei! Tällä kertaa taisin ehtiä tarpeeksi ajoissa? En tiedä mitä tähän kirjoittaisi, mutta ainakin sen haluan sanoa että blogisi on kyllä aivan ainutlaatuinen ja Suomen ehdottomasti parhain hevosblogi :)
    Tänään käytiin heppasen kanssa käppäilemässä maastossa, inhat peilijääkelit on kyllä kaikkialla... Onneksi kuitenkin hokit pitävät :) Onko teillä ollut kummankaan hevosen kanssa mitään pidempää saikkua? Nimimerkillä ollaan heinäkuusta asti paranneltu jalkaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kerkesit, vielä täällä hengailen vajaan tunnnin ennen nukkumaan menoa :)

      Kiitos aivan ihanasta kommentistasi, vitsi mitä kehuja, punastuttaa :D

      Me todettiin myös Torstenin kanssa, että kävelymaasto oli paras vaihtoehto päivän liikutukselle vaikka kunnon treeni olisikin ollut tänään oikeasti kivempi.

      Onhan meillä ollut vaikka ja mitä, Intolla on paranneltu takajalkaa nuorempana puolisen vuotta, etujalan jännettä melkein vuosi ja viimeiset vuodet se oli kevyemmällä käytöllä, vaikka töitä tekikin.

      Torsten on nuorena ollut saikulla melkein puolitoista vuotta, tosin sillä oli sellainen on/off-ontuma joten välillä ratsastin ja huonoina päivinä en. Ontuman syy ei useista lääkärikäynneistä ja hoidoista ja vaihtoehtohoidoista huolimatta selvinnyt, mutta ontuminen lopulta loppui joten olen tyytyväinen :D Nyt kesästä syksyyn Torsten oli hyvin kevyellä käytöllä/lomalla kun sillä tulehtui kavionivelet kengityksestä johtuen, sitä on paranneltu hitaasti mutta varmasti ja nyt se alkaa olemaan *kopkopkop* aika priimassa kunnossa.

      Poista
    2. Ja tsemppiä jalan parannukseen!

      Poista
    3. Aika paljon sairastelua on teillä sitten ollut, kunnioitusta saat täältä kun olet jaksanut parannella noinkin "monia" vaivoja! Huomasitko muuten Inton käytöksessä, ulkomuodessa tai ratsastettavuudessa miten hevosen vanhenemisen? Mikä on mielestäsi tukenut ja ylläpitänyt parhaiten vanhan hevosen yleiskuntoa? :)

      Poista
    4. Nooo, Into oli mulla kymmenen vuotta joten ei nuo kaksi saikkua onneksi liian pitkältä tuntuneet, Torstenin kanssa meinasi uskoa loppua kun ei tiedetty vikaa, mutta onneksi sen jälkeen on ollut tosi terve - lukuunottamatta viime vuotta mutta onneksi siinä oli selkeä syy ontumiselle.

      Inton käytös oli edelleen samanlaista 23 vuotiaana kuin silloin 13 vuotiaana kun sen tapasin, tosin ihan yhtä paljon se ei mua enää viimeisinä vuosina taluttaessa vienyt - se tietysti voi ehkä johtua jostain kunnioituksestakin ;) Intolla kun oli ensimmäisinä vuosina tapana vain ottaa suunta ja kävellä sinne, minä juoksin sitten perässä... :D

      Ulkomuodossa oli suurin muutos, ratsastettavuus oli aika samaa luokkaa, tosin se vaati pidemmät veryttelyt alkuun. Ulkoisesti sen selkä laski hieman, sai tehdä töitä lihaskunnon ylläpitämiseksi (onneksi se oli helppoa, mutta oli se kuitenkin mielessä) ja viimeisenä vuotena sillä oli aika paksu karva kesälläkin ja ihan kuin sille olisi tullut enemmän valkoisia karvoja päähän. Mutta sama loiste ja lempeys sillä oli silmissä kuin kymmenen vuotta aiemmin. Into <3 Ihan silmät kostuu kun niitä silmiä ja leveää otsaa ajattelee.

      Ruokinta, liikunta sekä ellän palvelut (Intoonkin pistettiin säännöllisen epäsäännöllisesti niveliä ja liikettä tukevia aineita) oli sellainen kombo, että sillä pärjäsi aika hyvin. Ei mitään överirankkoja treenejä, mutta kuitenkin ihan sellaista, että Into käytti koko kroppaansa, jotta se pysyi notkeana ja lihakset vetreinä. Hyvät veryttelyt ja palautukset! Hyppääminen jäi meiltä viimeisien vuosien aikana, joskus se halusi kentällä hypätä irtona kun Torstenkin sai :) Tässä hieman enemmän ajatuksia vanhemman hevosen hoidosta;

      http://jillanblogi.blogspot.fi/2014/02/elamaa-vanhemman-hevosen-kanssa.html

      Poista
  26. Saat usein hymyn mun huulille näillä huumorilla tursuavilla postauksilla! Kuvat tuo vielä oman huikean lisän, varsinkin ne päiväkahvittelukuvat... Ei mikään ihme, että pojat ovat luulleet niitä photoshopatuiksi, hevonen sisällä talossa on jo aikamoinen suoritus :D Junnuna saatiin welshponi kiipeämään viisi porrasta ylös ja eteiseen saakka. Hän oppi myös peruuttamaan portaat asiallisesti.

    Ei mulla mitään keskusteltavaa ollut, mutta ajattelin tulla hiljaisena, mutta aktiivisena lukijana kertomaan terveiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Torsten oppi myös kerrasta peruuttamaan pois eteisestä, se ei reppana uskaltanut tulla pidemmälle ja siinä kun kapeassa eteisessä (ainakin jos siinä on Torsten...) kun se ryhtyi hieman tärisemään ja kauhukuvat mielessä mietin miten se pistää kohta koko talon säpäleiksi totesimme että on turvallisinta peruuttaa se ulos :'D Ja meilläkin on kaksi porrasta, että kaikkeen ne hevoset pystyy kun on pakko!

      Kiitos terveisistä, ihanaa kuulla tällaista palautetta. Kiitos kun luet meidän juttuja! :)

      Poista
  27. vihdoin oon in time! Ainakin toivottavasti..

    Miltä skumppa ja kinkkupatonki maistuu yhdessä? en oo ite vielä koskaan kokeillut ;)

    Itellä ollut aika raskas päivä ja perinteinen talviflunssa odottelee jossain tuolla, koska pääsee iskemään kunnolla.. Mut hei kerro mikä on sun perjantaissa ollut kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, olet olet! Mulla vaan kestää taas vastailla :D

      Nooo, ei se nyt silleen makunautinto yhdessä ollut, oli vaan pakko maistaa uutta skumppaehdokasta, ja ihan hyvää se oli, mutta taidan pitäytyä vakkarissani eli Gancia astissa jatkossakin ;)

      Voi tylsyys, toivottavasti ei talviflunssa oikeasti iske! Meillä on kyllä ollut töissä tosi paljon ihmisiä flunssassa ja lapsia myös. Viime viikolla yksi ihana oppilas nukahti luokan nojatuoliin kesken matikan tunnin, kun odotteli että vanhempi tuli hakemaan kotiin kun oli noussut kuume... Kova talviflunssa! Toivottavasti voit ottaa ihan chillisti alkavan viikonlopun.

      Mun perjantaissa on ollut tosi paljon kivoja juttuja! Torsten tietysti. Se systerin nolaaminen siellä kaupassa, se oli niin hauskaa että silloin vedet valui silmistä kun naurettiin. (Joo, tosi tervejärkisiä mekin...) Aamulla kuvailin blogijuttuja ja aloitin päivän terveellisesti mustikkamuffineilla jotka olin edellisenä iltana leiponut ja mustikkarahkalla, sekin oli hyvää!

      Mutta perjantai-illassa ihan parasta on ollut tämä älytön määrä näppiksen naputtelua, on taas ollut niiiiin kivaa viettää aikaa täällä! On aivan huippuihanaa että sinä ja kaikki muut olette tulleet tänne juttelemaan :)

      Poista
  28. Mikä toi Nekax juttu on? Mitä vkl suunnitelmia sulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mun uusi yhteistyökumppani, kerron siitä lisää sunnuntaina :) Lyhyesti Nekax Horse Sport on pk-seudulla sijaitseva hevostarvikeliike sekä maahantuoja. Kotisivut; http://nekaxhorsesport.omaverkkokauppa.fi/

      Mulla on suunnitelmissa töitä koko viikonlopuksi, sitten yhdet megamageat poolpartyt lauantaiksi (ja tod näk hyvin raskas työpäivä sunnuntaiksi :'D) eikä muuta! Huomenna on pitkästä aikaa tallivapaa, sunnuntaina sitten toivottavasti jo vähän pääsisi kentälle tekemään jumppaa Torstenin kanssa :)

      Poista
  29. Ehdin jo ilahtumaan että jee, kerrankin huomasin/ehdin/muistin tämän... Mutta sitten tajusin, että siellä on kello tunnin edellä. No, neljä minuuttia aikaa kuumaa linjaa. ;) Tai no sitten kun saan tän kommentin lähetettyä niin on ehkä minuutti.

    Mulla on tosi jännä perjantai... :D Tein töitä kotona, vahdin kissaa, ruokin ja juotin sitä muutaman tunnin välein... Sitten käytiin L:n kanssa treenaamassa, tehtiin pizzaa, syötiin sipsejä, katottiin Vikingseja ja nyt istun sohvalla syöden suklaata ja katon Pretty Little Liarsia. Kova meno! :D Huomenna tallille <333 T. heppatyttö 96 (muistatko, kun 2000-luvulla heppatyttö96 oli ihan pienen lapsen nimimerkki, nyt ne on jo täysi-ikäisiä... [en jaksa laskea minkä ikäisiä tarkalleen, eikun oho, nehän on 20 :DDD]). ¨

    T. vanha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihana Rosse :DDD Joo, härreguud me ollaan old. Tää on ihan jräkyttävää. Tai että vuodesta 2006 on jo 10 VUOTTA!!!! Mä en voi käsittää, miten tässä näin kävi? Jos yhtään ryhdyn ajattelemaan tätä enempää mulle iskee ikäkriisi. Hei melkein 25 v eikä poikaystävää... Byäää :DDDDDD No ei sentään.

      Mutta voi kisulia, toivottavasti sen vointi on jo parempaan päin!

      Teidän illan ruokavalio kuulostaa melkein yhtä terveelliseltä kuin meidän.

      t. vanha joka on syönyt ihan sikamontapalaa mokkapalaa

      Poista
    2. (Hahaa nyt kyllä naurattaa jo oma kommentti, tietysti jos ei istuisi perjantai-iltaa kotona blogissa syöden mokkapaloja kaksin käsin voisi olla edes pieni mahdollisuus siihen poikaystävään :''''D)

      Poista
    3. Hei, heppätyttö89 vietti iltansa raveissa, ilman kummempaa seuraa :D Repikää siitä riemua! Nyt tuhoan keksipakettia. (Mä aloitin koulun 96... Apua.)

      Poista
    4. Perus internet-meemi, se missä lukee tyyliin jotain "you think that 2007 was two years ago but it is nine". WTF!!??
      Ja mä täytän kohta 26 :(

      Onneks nää teinihömppäsarjat pitää nuorekkaana. ;)

      Ja kisu kiittää, se voi kyllä paljon paremmin eilisen ell-käynnin jälkeen <3 Sai nestettä niskaan nahan alle, erikoisruokaa ja paljon rakkautta. Haimatulehdus se siellä taas kummittelee, sama mikä meinasi tappaa raukan syksyllä. :(

      Millon tuut Ruotsiin? :D vi ska fika!

      Poista
    5. Haha mutta Erja niissä raveissa on edes mahdollisuus jäädä plussalle, jos iskee vaikka ravimiehen tai voittaa rahaa ;)

      Mutta ihan tosi, kyllä sitä tuntee itsensä vanhaksi. Mä rupesin vielä laskemaan, että kun olen aloittanut ala-asteella 17 vuotiaana tekemään töitä avustajana, niin omg, sen vuoden kutoset on nyt sitten vissiin parikymppisiä. Tää on aivan järkyttävää - paitsi että pliis, sanokaa että laskin väärin :DD

      Rosse hyvä että kisu voi paremmin, noi on aina niin ikäviä :/ Toivotaan että ruokinnalla pysyisi kunnossa.

      Vi ska totally fika!!! Mutta sä käyt paljon enemmän suomessa kuin mä ruotsissa, että tervetuloa koputtelemaan ovelle kun seuraavan kerran olet täällä, eikös me ihan samoilla hoodeilla pyöritä? (Mä kuvittelen olevani nuorempi kun käytän tällaisia sanoja, kuten hoodeilla ;))

      Nojoo, nyt tää vanhus nappaa kissat kainaloon ja suuntaa nukkumaan, kiitos taas kaikille ja ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
    6. Okei, mun systeri totes että ihan hyvä ettet sä oo päässy sielt ala-asteelt viel mihinkää, sun vanhimmat oppilaat on 18 vuotiaita - mutta silti :DDD

      Poista
  30. Vanhan laulun sanoja mukaillen: ".. ja teillä kaikilla oli niin mukavaa. Oi jospa oisin saanut olla mukana!" Mutta olinhan minä, vuorokauden myöhässä tosin - mutta kivaa oli lukea keskustelua jälkeenpäinkin.

    Enkä voi valittaa, sillä kuten edellisen kuuman linjan alkaessa, kiipesin satulaan klo 20. :-) Nuori herra kulki hyvin, itse olin erityisen tyytyväinen laukkaan, alaspäin siirtymisissä on kyllä vielä kosolti töitä (toistoja, toistoja). Kun vielä saimme kehuja opettajalta, niin uskoo oikeasti että edistystä tapahtuu (vaikka joskus tuskallisen hitaasti!).
    Suloista sunnuntaita!
    hymyilevin terveisin,
    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ratsastus on kyllä hyvä syy olla poissa kuumasta linjasta! ;D Siirtymiset on kyllä niin haastavia, niissä ei kyllä saisi lipsua yhtään tai ainakin Torsten kertoo heti jos niin olen tehnyt :D Hauskoja treenejä teille ja hyvää sunnuntain myöhäisiltaa!

      Poista