lauantai 2. marraskuuta 2013

Poroni mun ...


Olenkin täällä joskus kertonut, mitä ponieni ruokavalio sisältää. Kauran lisäksi molemmat pojat saavat Build Up mysliä aamuisin. Viimeksi säkin loppuessa oli suunnattava Lohjalle K-maatalouteen ostamaan lisää herkuteltavaa, sillä kehon positiivisten vaikutusten lisäksi pojat rakastavat myslin makua. Ja kyllä se tuoksuukin hyvälle, kelpaisi ehkä omaankin aamiaispöytään :)) 


Katselin kuitenkin nopeasti muutkin rehut, ja kyllä teki vaikeaa jättää eräs rehusäkki kauppaan. Poron herkku. Onneksi Torsten ei koskaan itse pääse ostamaan ruokiaan, sillä tämä säkki olisi varmasti lähtenyt mukaan ... Ja miksi? Luulen että Torstenin outo ihailu jäkälää ja karuja metsiä kohtaan liittyy lapsuusmuistoihin.

 Kuva googlauslöydös netistä. Sumun Tottiino vuonna 2005.

Jos poni on elänyt - varmasti elämänsä parhaan kesän ihanan mamman rinnalla - tälläisissä maisemissa, ei ole ihmekään, että vielä tänäkin päivänä ponin mielestä visuaalisesti kaunista on mäntymetsä, jäkälä, kalliot ja kinttupolut. Mitä karumpaa, sen parempaa !
Extra bonuksena metsät suorastaan kuhisevat ihastuttavia bambineitoja ja juuri sellainen suurisilmäinen villiluontoinen tyttö olisi Torstenin mieleen :) 

Loppupeleissä Poron Herkku  jäi kauppaan. Yritän naamioida poroani uskottavaksi poniksi syöttämällä sille jatkossakin tuttuja ja turvallisia hepparehuja. Syvien metsien siimeksessä Torsten saa kuitenkin toteuttaa itseään ja poroilla sydämensä kyllyydestä, nauttia jäkälästä ja haistella tyttöbambien hajuja. Ihan niinkuin silloin lapsena. 

12 kommenttia:

 1. Tooperttisi on kyllä pieni jänkhän jästipää :)

  VastaaPoista
 2. voi että tuo varsa kuva, niin suloinen <3

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ai Torsten on noin pohjoisesta kotoisin! Hauskaa että pohjoisen poika on päätynyt etelään :) Ihana varsakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, kyllä me aika monta tuntia pientä ponia katsomaan ajeltiin :)

   Poista
  2. Just nyt en tiedä mitä sanoisin ;) Olen siis sanaton.

   Voi olla että te olette poninhakureissulla tuntitolkulla ajelleet, mutta ette ainakaan kohti pohjoista, sillä ponisi sun ei ole koskaan ypäjää pohjoisemmassa käynyt, saati nähnyt poroja tai vaellellut tundralla, ellei niitä sitten ole ponin synnyinpitäjässä kymenlaaksossa ;)
   Että sellainen pohjoisen poika suoraan kouvolan kupeesta tuo Torsten on...

   Into puolestaan on hurjassa nuoruudessaan kiertänyt pohjoisen raviratoja, mutta uskaltaisin väittää ettei se niille seuduille takaisin kaipaa...

   Mutta Jilla, sattuuhan noita. Reittivirheitä. Sulle aika useinkin :)
   (kukaan ei voi eksyä yhtä kätevästi kuin sinä !)

   Poista
  3. No kyllä se tuntui åppitkältä matkalta :D On se hyvä että joku korjaa mun sekoiluja ;)

   Poista
 4. Täytyy muuten sanoa että ravipuolella (ja nykyään yhä useampi ratsuihminenkin) syöttävät nimenomaan poronrehua hevosille joille kaivataan massaa ja rakennusaineita, edullinen ja supertehokas ruoka massaa kaipaaville!
  Meillä oma puokki vetelee rehua ennen kisakautta kun tahtoo treenissä herkästi tiputtaa massaa pienemmäksi vaikka kunto nousisikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään! Torsten ei kyllä juuri massakuuria tarvitse ... :D

   Poista