sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Mitä syksy tekee ratsastukselle

Pimeydessä liitelyä 


Kahden viikon päästä kesäajan päättyessä kameran voi pakata yhdessä viimeistenkin kesäballerinojen kanssa odottamaan ensi kesää. Valoa ja lämpöä. Ja ihan niinkuin joka syksy, mitä pimeämmäksi illat muuttuvat, sitä paremmin Torsten liikuu. Sisäinen bloggaaja huutaa, tämä on epäreilua! Ponin liidellessä hämärässä valokuvamallin elkein ihan omissa sfääreissään - joihin ratsastaja ei btw tasollaan yllä - se pystyy myös keskittymään uskomattoman moneen asiaan samaan aikaan. Syyskaudella kentän ulkopuolella käy muutosten aika, ratsureimani tiedostaa jokaisen oksan rasahduksen, lehden putoamisen ja olemattomien petojen ajatukset.
 Eikä voi valittaa, viime viikon ratsastukset olivat tyyliä aloitetaanko kisakausi - no ei todellakaan, viikonloput on aivan liian ihania kotisohvalla kynttilän valossa vietettynä. Ja kyllä Torstenkin tietää, että vaikka ratsastajaa joka paikan kyttäys ärsyttääkin, ei se sille mitään voi. Kuka muka voisi suuttua niin hienosti liitelevälle ponille :)

Ja toisaalta, siinä vaiheessa kun ulkona on pilkkopimeää ja kentälle sytytetään valot, Torsten on elementissään, tanssiessa suurissa valokeiloissa. Siihen loppuu kyttäys ja kaikki energia on ratsastajalla käytössä - säkkipimeitä iltoja odotellessa :)
Siellä niitä taas on, kentän aitojen ulkopuolella, kummituksia ja hirviöitä! Onni on poni joka havainnoi moiset möröt jopa kentän kauimmaisesta päädystä, tai jotain.Ja hei, tässä videoinspiraatiota ratsastukseen, kun mahtava Charlotte Dujardin kävi Ruotsissa Flyingessä testiratsastamassa nuoria hevosia; tältä näyttävät hyvän tuuliset hevoset ja kaunis ratsastus yhdessä!


Linkki


Linkki

Rentouttavaa sunnuntaita, just sulle 

(Viime hetken vinkki, joko olet osallistunut arvontaan? Aikaa vielä tämä sunnuntai :))

14 kommenttia:

 1. Todella ihanat värit näissä kuvissa, kivan näköistä menoa teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Tosin väriä, missä sä sitä näit? :D Niin ankean harmaita ilmoja!

   Poista
 2. Torsten on mahti makea!

  VastaaPoista
 3. Hih, hauska Photobomb- koira yhdessä kuvassa kurkkii alalaidasta :D Hyvän näköistä menoa teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kyllä, katsoin samaa, Pätkis on kyllä aina ja joka paikassa :D

   Poista
 4. Niin hienoja kuvia jälleen!:) Torsten liikkuu tosi lennokkaan näköisesti ja sinun ratsastuksesi näyttää myös oikein hyvältä, hyvä te!:)

  VastaaPoista
 5. Möröt kentän laidalla ja tukuittain ylimääräistä energiaa kuulostavat tutulta täälläkin, me fiilistellään vielä ihania (joskus jopa aurinkoisiakin) syyspäiviä niin kauan kuin valoa vielä riittää :) Ihanaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, täällä ei aurinkoa ole viime päivinä näkynyt - onneksi sitä on taas loppuviikolle luvattu tännekin :) Energisiä hevosia on kyllä niin paljon miellyttävämpi ratsastaa kuin "eteenpäin potkittavia", joten ei voi valittaa - hyvää syksyä myös sinulle :)

   Poista
 6. Ihanat on nuo videot, oon katsonut ne jo monta kertaa! :) tuo on toki se tyyli mihin pyritään, mutta käytännössä kun tavallinen pulliainen ratsastaa tavallisella nelivuotiaalla, on meno aika toisenlaista. Sitä aina niin kovasti ja kärkkäästi arvostellaan, mutta pitää muistaa, että videolla ratsastaa maailman paras ratsastaja luontaisesti tasapainossa elastisesti eteen liikkuvalla hevosella. Alamäkeen rakentunutta suorajalkaista hevosta ei ehkä voi ratsastaa yhtä tasapainoisesti.. Tuli vaan tälläinen pointti mieleen näitä videoita katsellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, Charlotte on vaan niin hyvä :)

   Mutta hyvä pointti, Charlotte on tavallista parempi ratsastaja ja videoiden hevoset todellakin tavallista parempia nelivuotiaita - mulle tuli ihan puoliverikuume näitä katsellessa ;) Liikkeet niin pehmeitä, symmetrisiä, elastisia - sellaiseksi voi kuitenkin tarkalla ja hyvällä treenillä ratsastaa perusterveen hevosen ilman maailman parasta kouluratsastajaa, hevosen raamien puitteissa tietysti. Että ihan todellakin on erinäköistä normiratsukkoon verrattuna, mutta ehkä tuo pehmeys ja notkeus on jotain, mitä omaan ratsastukseen voi saada tai ainakin tavoitella. Kiitos hyvästä kommentistasi! :)

   Poista
 7. Oi! Torstenilla näyttäisi olevan samanlainen loimi kuin miun suomiputella:) kiva postaus!

  VastaaPoista