keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Laidunkauden loppu

ensilumi ja mukillinen glögiä


Hei, tässäpä pieni yhteenveto kuluneista viikoista;

+ Torsten 

+ Torsten joka tulee laukalla laitumen portille vastaan

+ Torsten joka on leijaillut parinkymmenen minuutin treeneissä truedressageponnyn elkein

+ ensilumi 

+ Michael Bubble

+ glögi ja piparit

+ alle kaksi kuukautta jouluun (eli ihan kohta on kevät!)

+ HIHS loppuminen, jää vihdoin aikaa muuhunkin kuin laadukkaan ratsastuksen seuraamiseen, vaikka siihen omaan amatöörituuppaukseen ;)

+ Torsten nukkuu edelleen yöt ilman pyjamaa, koska lämmin syksy eikä klipperille ole ollut vielä käyttöä

- Torsten on varsinainen villi mustangi karvapeitteensä paksuuden perusteella

- omat ratsastukset parin viikon sisään laskettavissa yhdellä kädellä (+ tästä huolimatta Torstenin käytös ei onneksi ole muuttunut villiksi mustangiksi, johtunee siitä että se on tehnyt töitä vararatsastajan kanssa)

- HIHS loppuminen 

- ensilumi joka suli pois alta aikayksikön

- mikäli haluaa ilta-auringon kuviin, täytyy mennä ratsastamaan noin kaksi tuntia aiemmin kuin näissä muutama viikko takaperin otetuissa kuvissa ja silloinkin sitä voi kutsua aamuauringoksi, mikäli siis aurinko sattuisi paistamaan 

- hirveä räkis (+ ihana sohva ja villapeitto)

- laidunkauden loppuminen ( + eipä ole koskaan aiemmin laidukausi kestänyt lokakuun 25. päivään asti ♥ )

14 kommenttia:

 1. Voi apua, mä olen klipannut Nallen jo kaksi kertaa 😅 Se aloitti jo elokuussa karvan kasvattamisen 😒 Pikaista paranemista räkikseen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha oikeasti Torsteniltakin lähtee karvat heti kun kuivautteluaika rupeaa tuntumaan ikuisuudelta... :D Sillä vaan ei kerkeä tulla hiki näissä meidän pikaridauksissa :DD Tässä sen näkee, että toiset treenaa ja menestyy ja toiset, noh, puskailee :D

   Kiitos Emmi, ihanaa viikkoa teille ja rapsutuksia Nallelle! <3

   Poista
 2. Ohi ajaessa olen kateellisena katsellut miten teillä vielä hevoset laiduntaa, luksus oltavat hevosilla, mutta näkeehän sen Torstenista miten karva kiiltää ja voi hyvin. Nyt sitten ensi kesää odotellessa.
  Sulla on tosi hyvä istunta ilman satulaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ei Torsten turhaan suostu olemaan missään muualla näin onnellisena, kun tietää millaista elämä voi myös olla :)

   Ja kiitos kivasta kommentistasi :)

   Poista
 3. Lämpöisen syksyn jälkeen nämä talviset päivät ovat täysi shokki elimistölle. Kyllä kelpaisi ilmasto jossa loppumaton laidunkausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, tänään koko päivän satanut ja tuliko tänään ollenkaan valoisaa?? *ryhtyy katselemaan tallillisia taloja suurella puutarhalla Italiasta*

   Poista
 4. Meillä on sama tilanne karvojen suhteen pikkuveli-ruunan kanssa, eli vielä en ole klipannut kun ratsastuksetkin on olleet melko kevyttä menoa. Salaa haaveilen selviäisinkö koko talven ilman klippausta mutta kai se "vauhtiraita" pitää jossain kohtaa laittaa kylkeen.
  Ihania kuvia jälleen! Pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä, ärsyttää kun koko kesän kasvatettu Torstenin jouhia ja loimikauden jälkeen keväällä harja alkaa vasta puolesta välistä kaulaa, sitä ennen on sellainen sentin nysä jäljellä... :D Vauhtiraitaa minäkin mietin mutta hitsi, on Torstenilla kyllä jo niin paksu toi turkki että hikitreenit pitäisi ehkä jättää koko talven ajalta pois, Torstenin mielestä varmasti vallan mainio ajatus ;)

   Poista
 5. Siis mitäääääh?????
  Täällä Rovaniemelläkään ei ole vielä lunta!?? :D
  Taino okei, eilen sato vähän sillai että vähän joka paikkaan jäi pienet jäljet että ehkä tullu lunta :D
  Toivottavasti ei nyt ennen viikonloppua tulekaan lunta koska autossa kesärenkaat :D Poniini hokitettiin viime viikonloppuna, että sen puolesta ei ole onneksi hätää :)

  Niin ja loppuun paranemisia sulle ja Torstenille tietty kans terkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha oho, no se ensilumi suli yhtä nopeasti kuin tulikin että se siitä :P Mikä on ihan hyvä koska niin mullakin on vielä kesärenkaat - mun auton mukana tuli ihan bränikät Nokian nastarenkaat enkä millään raaskisi käyttää niitä ennenkuin on pakko :DD Poni saa hokkinsa myös vasta sitten kun on pakko, eli täällä ei vielä todennäköisesti ennen joulukuuta jos silloinkaan :D

   Kivaa viikonloppua sulle!

   Poista
 6. Kiitos ihanista ja aurinkoisista kuvista!

  Osasin valita tämän harmaan ja sateisen viikon lomani ajankohdaksi... onneksi on maneesi ja ihana vuokrahevonen joka ei ole tehty sokerista. :-) Lisäiloa harrastamiseen tuo Uhipin takki joka joutui heti kovaan testiin ja selvisi siitä loistavasti: 1,5 tunnin sateessa olon jälkeenkin takki tuntui ihanalta ja lämpimältä.

  HIHS on aina ollut itselleni se tapahtuma, joka paitsi antaa huikeita hetkiä huippuratsastusta seuratessa ja lisämotivaatiota omaankin ratsastukseen myös viikonloppu jonka jälkeen saa aloittaa joulun odotuksen. Kyllä, ensimmäiset lahjat on jo ostettu! ;-)

  Pikaista paranemista ja Torstenille rapsutuksia!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit ja ihana kuulla sinusta :) Onneksi lomaviikkosi on säästä huolimatta ollut selkeästi onnistunut, hevosilla on sellainen hyvää tekevä vaikutus vaikka taivaalta sataisi mitä :D

   Mulla ei viime vuosina ole enää ollut niin kovaa jouluintoa vaikka siitä pidänkin, tänä vuonna tuntuu taas siltä että ihan hyvin voi jouluvalmistelut aloittaa lokakuun puolella ;) Onneksi tässä on hyvin aikaa nauttia valmisteluista! :)

   Poista
 7. Täälläkin hevoset ovat vielä kesälaitumella, pohjat ovat ihan kuivat! Wautsi mikä syksy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, koska meidän kausi just loppui pitäisi varmaan sanoa että niin on Ruotsissa asiat paremmin, kun kausi vielä jatkuu ;) Ei sentään, mutta tämä sadeviikko olisi voinut kyllä tulematta, yöks!

   Poista