maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tunnelmia Finnderbystä

Bloggaajamiitti Ypäjän hevosopiston kesän päätapahtumassa 


Kun tehotyttö Siiri kyseli, haluaisinko lähteä mukaan Ypäjälle katsomaan Finnderbyä, ei tarvinnut kahdesti miettiä. Bloggaajakavereita on aina kivaa nähdä :) Ja mikäs sen parempi paikka treffailla kuin Suomen hevosmekka, jossa mittelötiin tänä viikonloppuna kansainvälisillä radoilla niin este- kuin kouluratsastuksessa sekä kenttäratsastuksen suomenmestaruuksista.


Aamupäivä vietettiin kenttäesteiden luona. En ole koskaan ollut katsomassa maastokoetta, ja etenkin näin SM-tasolla esteet tuntuivat hurjilta. Vedellä kuvatessa yksi ratsastaja tippui, mutta muuten vahingoilta vältyttiin - läheltä piti-tilanteita kuitenkin riitti. Hevoset pelastivat ratsastajia ja toisinpäin; yhteistyö ja luottamus olivat selkeästi ratsukoilla kohdallaan. Ikimaailmassa en hyppäisi tuollaisia esteitä - sen sijaan ihan pikkuruiset harrasteen tukit iskivät silmää ja saivat sydämmen tykyttämään ;) Ehkä pitäisi järjestää treffit pikkutukkien ja Torstenin kanssa ...Maastoradalle jakaannuimme useampaan porukkaan.

Puolessa välissä maastokoetta siirryimme vesiesteeltä Päivärinteelle, jossa hevoset saivat laukata niin isoa laukkaa, etten ole ennen sellaista nähnytkään! Kyllä muuten kouluhevoset siinä rinnalla kalpenee ;) Sennuista näin radan loppupäähän ei lopulta selvinnyt kuin neljä ratsukkoa yhdeksästä, joten maasto ei selkeästi ollut pelkästään omasta mielestä haastava. 

Sophia Backlund ja Zerleone nappasivat hienosti viidennen sijan lauantain luokasta.

Tiukkaan ohjelmaan saatiin mahdutettua yhden Inter-tasoisen kouluradan ihastelua, jonka jälkeen pääsimme kilpailunjohtajan, Seppo Laineen vetämälle ratakävelylle. Kenttäratsastuksen  guru kertoi maastoradan tärkeimmistä esteistä. Miksi ja miten rata on rakennettu, mitä ratsastajilta vaaditaan jotta esteet pystyy selvittämään virheittä. Pitkien laukkojen jälkeen ratsastetaan yleensä aina helpompi tehtävä ennen haastavampaa estekomboa. Haastavat tehtävät eivät välttämättä ole luokan maksimikorkeudessa, vaan lähinnä valmistelevat tai vaihtoehtoisesti palauttavat esteet ovat luokan korkeimmalla tasolla. Vaikeissa esteissä katsotaan mm. ratsun voimavaroja ponnistaa hyppyyn ilman isoa laukkaa, esimerkiksi vedestä portaan kautta tukin yli.

Estenumero 11, pitkä ja leveä pöytä oli yksi valmistelevista tehtävistä. Pikkasen porukkaa nauratti, ei nimittäin ihan helppo tehtävä tämäkään ;)
Finnderby-luokkaa seurattiin sateen rummuttaessa katsomon kattoon. Eihän se muuten haitannut, mutta me ei vaan oltu siellä katetulla alueella :) 24 hyppyä, joista osa tapahtui erikoisesteillä, sisältävä pitkä rata on pysynyt samana vuodesta -73 lähtien, kun kilpailut järjestettiin ensimmäisen kerran. Vaativalta radalta selviytyi kuitenkin kaksi ratsukkoa uusintaan, tosin tässä kohtaa me siirryimme sateelta suojaan nauttimaan ruokapöydän antimista. Expoalueen kautta siirryimme vielä kutsuvieraina Ypäjän hevosmuseon cocktail-tilaisuuteen skoolaamaan, mutta varsinainen jälkiruoka nautittiin maitovarsojen laitumella. Kuusi uteliasta, pientä, itsevarmaa ja kuitenkin äitien helmoissa viihtyvää suomenhevosvarsaa hurmasivat meidät kaikki! Ypäjän kaunis maalaismaisema, aurinko ja pehmoinen varsakarva, sitä parempaa loppuhuipennusta ei olisi Ypäjä meille voinut tarjota :) Erityiskiitos mahtavasta päivästä meidän loistavalle oppaalle, 5 tallin vastaavalle tallimestarille Sari Raiskiolle, sekä tietysti tapahtuman järjestäneelle Siirille ja Ypäjän hevosopistolle, sekä koko hauskalle bloggaajaporukalle; Oonalle, Ainolle, Mandille, Susannalle, Essille, MaisalleAnnikalle sekä aina yhtä ihanalle Kaktulle, jonka postauksesta löytyy ihan hulvaton video päivän annista :))Hei nyt en kerkee leikkimään, tuolta kuuuu räps räps!

Ihanko tosi? No mennään ihmeessä katsomaan! 


©Annika / Että voisitko vielä näyttää, siis mistä piti painaa räps räps?


Ps. Päivästä löytyy muutama kuva lisää täältä, jos joku kaipaa :)

27 kommenttia:

 1. Ihania varsakuvia!! <3 vauvakuumetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli, kyllä ainakin yksi vauva olis voinut matkustaa auton etupenkillä kotiin ;)

   Poista
 2. Jep, ihania kuvia!,<3

  VastaaPoista
 3. Ihania varsakuvia! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania varsoja <3 Ne oli niin rohkeita!

   Poista
 4. Otat hyviä kuvia!
  Söpöset varsat <3

  VastaaPoista
 5. Noi varsakuvat on ihania <3
  Saako sun ottamia kuvia käyttää virtuaalihevosilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsat oli kyllä niin ihania <3

   Ei saa, vaikka ei minulla mitään virtuaalitalleja vastaan ole. Koska kuvien hevoset eivät ole omiani, en anna lupaa niihin - en tiedä, mitä hevosten oikeat omistajat siitä ajattelisivat, vaikka oikeasti sillä ei olekaan merkitystä, kun kuvat ovat kuitenkin minun.

   Torsten on joskus ollut virtuaalihevosena, sattumalta sen vuosia sitten löysin jollain varsanäyttelukuvilla varustettuna. Torsten saa jatkossakin olla virtuaalihevonen, mikäli se saa elää hyvän virtuaalielämän hyvillä kuvilla varustettuna ;)

   Poista
 6. Tosi kivoja kuvia sait! Ja nuo varsat <3 aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! Tuolla yllä linkitetyllä Annikalla vasta hienoja kuvia onkin, käy kurkkaamassa :) Ja varsat oli kyllä uubersuloisia :)

   Poista
 7. Ihan törkeitä nää sun kuvat (etenki noi vauvat ääh en kestä !) mä en haluu julkasta mitään ku kaikki on niin kuraa buuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä törkeitä, mua ihan suututti miten osa kuvista oli niin hölmösti rajattuja ja liian pimeitä - ja mähän vielä sanoin sulle että otan varmaan lian pimeitä kuvia, en vaan tajunnut sitä korjata :D Kyllä sitten laatu kärsi kun piti valoa lisäillä... Blondi mikä blondi :D Enkä ollenkaan usko että sun kuvat on kuraa, eihän ne koskaan oo :D

   Poista
 8. Uuh miten ihania kuvia! Varsat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Etenkin varsat oli kyllä niin hauskoja kuvattavia, tosin niitä teki kyllä vähän enempi mieli rapsutella kuin kuvata ;)

   Poista
 9. Hienoja kuvia paremminkin kyllä upeita! Ja ihanan hyvänhenkinen postaus!:)

  VastaaPoista
 10. siis kuvasitteko te esteet kentän aitojen sisäpuolelta vai ulkopuolelta niinkuin kaikki muutkin? jos sisäpuolelta niin aika törkeetä suosimista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aidan ulkopuolelta kuvattiin niinkuin kaikki muutkin harrastelijat :)

   Poista
 11. Heippa! Onko mahdollista saada käyttää tuota kuvaa meistä tynnyriesteellä somessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä voit käyttää, kun kuvan yhteyteen on merkitty c) Jilla. Tuolla tekstin lopusta löytyvästä linkistä pääsee katsomaan lisää kuvia, siellä saattaa olla muutama muukin kuva teistä :)

   Poista
 12. Sähän osaat kuvata!
  Millä kameralla ja millä asetuksilla kuvailet vai otatko kuvat automaatilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos ;)

   Kamerana on Nikon D300S ja siinä Nikkorin AF-S 24-70 mm f2.8 sekä Nikkorin AF-S 70-200 mm f2.8 putket. Kuvailen aina manuaalilla, näissä kuvissa on melko vaihtelevat asetukset kun valo vaihtui koko ajan, ISO oli joka tapauksessa 320 tai 400 ja suljin vaihteli paljon. Esim. laidunkuvissa pidin f2.8, ISO 320 ja suljin 1600 ja 2000 välillä vaihdellen.

   Poista
 13. Kävinkin jo Susannan blogista lukemassa päivästänne ja katsomassa videot, ihan huippukiva päivä teillä ollut! :) Ja voi kääk, miten nuo varsat vaan aina sulattaa sydämen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva päivä - ja nuo ihanat varsat kyllä päivän kohokohta ;)

   Poista