torstai 11. kesäkuuta 2015

Lihavat on leppoisia

Torsten on siirtynyt kesäruokintaan. Ruokailu aloitetaan keskipäivällä ja lopetetaan ilta kahdeksalta - niin, tai silloin siirrytään talliin yöheinille. Hevosen ruokahetkeä ei kuulemma saa häiritä, tai näin ainakin Torsten on kovasti yrittänyt väittää.


Tässä Torstenin henkilökohtaisessa + 150 kg projektissa, mikä on sujunut ihan hänen omien suunnitelmien mukaan, on kuitenkin puolensa. Lihavat on leppoisia! Tästä tuulesta on otettu kaikki irti. Me ollaan maastoiltu ilman satulaa, hypätty kerran viikossa josta viimeksi ihanien ponityttöjen perässä ja laskettu junia. Läheltä. Niitä menee usein! 


Viime viikolla.

Ja tällä viikolla.

Koska allekirjoittanut kuuluu nykyään aika pitkälle myös otsikossa ensimmäiseksi mainittuun ryhmään, kysyin tänään Eevalta valmennustunnin alussa haluaisiko hän käydä Torstenin selässä. Kentän laidalla on niin paljon mukavampaa kuin hikoilla ratsun selässä ;) Torsten oli oikein hyvä ja sai Eevalta paljon kehuja. Siitä, miten herkkä ja nopea se on avuille, erityisesti puolipidätteille. Laadukkaasta ravistaan missä on hyvä tahti. Eeva kysyi olenko rakentanut sen Torstenille. Haha, en ole, mutta sen sijaan olen ylpeä etten ole onnistunut sitä ominaisuutta pilaamaan! Hyvä moottori ja Torstenin taipuisuus saivat myös kehuja, samoin oikea laukka. Vasen laukka kulkee helposti vähän kahdella uralla, etuosa ei käänny riittävän nopeasti. Laukkaan pitäisi saada myös enemmän ilmaa alle eli voimaa taakse.

Lopuksi menin vielä itse selkään. Arvostan Eevan rehellisyyttä siitä, että Torstenista on täysin mahdoton sanoa selässä istuessa, minkälaisessa muodossa se kulkee. Se on niin totta - muutamakin valmentaja on joskus kuvitellut ponin olevan ihan korkealla niskalla ;) Nyt Torsten kulki kuitenkin kivasti luotiviivalla koko ajan, hirmu tyytyväisen oloisena. On vaan niin kivaa katsoa välillä miltä se ponny oikein näyttääkään! 


Fiilistelin erilaisten siirtymisten ja vastalaukkojen parissa. Ravissa pitäisi tehdä paljon siirtymisiä, ihan pienestä isoihin askeleihin. Pienessä ravissa takapää pitää olla aktiivisena, ottaa useita lyhyitä askeleita. Suuressa ravissa askeleiden tulee olla koko ajan tasapainossa ja painon takana.

Laukassa pitäisi tehdä paljon vastalaukkaa venyttelyn ja suoristamisen takia, ja muuten keskittyä laukka-käynti siirtymisiin voiman lisäämiseksi. Myös pienet innarit ovat hyviä - ehkä me teemme niitäkin joku päivä, kyllä tällaiset leppoiset hetket täytyy valjastaa hyötykäyttöön :))

16 kommenttia:

 1. Ihana esteTorsten :D Niin innoissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja silti ihan pideltävissä! Uskomattoman hyvät liikakilot ;)

   Poista
 2. Kenttä olisi teidän laji?
  Tiedätkö että ristikko ja pikkuluokkia voi aikuiset mennä, jos muistaa radan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenttä olisi niin kivaa! Mutta ehkä meillä ei vielä niille rataesteille ole asiaa ;)

   Ristikkoluokka on kyllä houkutteleva idea - mutta en kyllä kehtaa, kun en varmaan muistaisi edes rataa ;)

   Poista
 3. Mä oon monesti pohtinut tätä harrastamista ja sitä, miten erilaista se voi eri hevosten kanssa olla. Ja aina tullut siihen tulokseen, että kaikista merkittävin ja antoisin juttu on se, että hevosen pääkoppa toimii. Voi huoletta rallatella ilman satulaa, laukata täysiä maastossa, kävellä pitkin ohjin pikkutiellä vastaan tulevan tukkirekan (tai junan) ohi, pitää hevosta vapaana käytävällä ja hullutella halaamalla isoa ja muhkeaa takapuolta. Ja kaikesta edellisestä huolimatta treenata ja ratsastaa tavoitteellisesti. On nämä suomenjuntit aika kultapoikia. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sanos muuta. Into <3

   Sääli että ihan kaikille suomipojilla tai tytöillä ei pää riitä - onneksi Torstenille riittää edes kesäisin ;)

   Poista
 4. Miten pysyt tuolla vaikka Torsten hyppää noin kaukaa? :D ei siis millään pahalla.
  Ja mua jännittää hypätä eräällä suokilla, hyppää aina liian kaukaa ja meinaa kaatua, välillä on kaatunutkin :/ ja tekee sitä samaa maastoesteilläkin, siellä on jo vaarallisempaa kaatua, kun este ei enään kolisekaan puomeina alas...

  Mutta ihana ja kiva postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, enhän mää ihan oikeella paikalla pysykään :D Ja kyllä se on vaarallista jos hyppää väärästä paikasta. Torsten on mennyt myös esteellä nurin ja aina välillä se pamauttaa ratsastajan epäselvien apujen takia puomien sekaan, ne ei kyllä ole kivoja tilanteita. Mutta tekemällä oppii, toivotaan ettei teille satu mitään vakavaa :)

   Poista
 5. Siis ihana Torsten! Niin hieno ja esteillä menee niin tärkeenä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan pakko kysyä, menitkö tänään pellolla? Siis enkai erehtynyt henkilöstä, kun ajettiin Kirkkonummella ohi jonkun tallin ja ratsukko näytti täysin teiltä. :-D Kuvaajakin oli siellä keskellä. ;-)

   Poista
  2. Torsten kiittää!

   Ja kyllä mentiin eilen illalla pellolla, varmaan te näitte meidät :)

   Poista
 6. Hahaha toi otsikko ! Pitää olla vähä lihaa luiden ympärillä ettei lähe tuulen mukaan, näin Nuuttiki perustelee omaa vararengastaan. Yritettiin eilen ottaa hienoja kuvia, mutta eihän siitä mitään meinannu tulla ku masu roikku melkein maassa saakka.....

  Tästä postauksesta tuliki mieleen, että Eevan pitäis kyllä kivuta Nuutinki selkään taas. Se on niin huikeeta ku voi sit ite jonku pari viikkoo vaa istuskella siellä selässä. Torsten on ihanan tomeran näkönen noissa kuvissa, ja toi sen hyppytyyli on niiin söpö ! Oikein virtaviivainen, tolla meiningillä sopisitte hyvin sinne Mannerheimin kenttäradalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan kamalaa. Ihan helposti voi laittaa kameran naulaan ja ottaa esille vasta kun laidunkausi loppuu - ööh, niin ja sitten vielä se laihdutuskausi, että jospa heti joulukuussa alkaisi olemaan oikeat mitat taas hevosella? :D (Ratsastajalla tuskin :DDD)

   Mä ratsastin eilen Eevan tunnin jälkeen, ja poni oli kyllä niin kivasti molemmilla ohjilla kevyenä, että huh! Aika makee fiilis - tosin meillä tuskin kestää kahta viikkoa :'D

   Poista
 7. Ihana postaus ja ihana Torsten! <33 Oiskos joskus mahdollista videopostausta? Sun ääni kuulostaa kivalta ja mukavalta noissa videoissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus tulevaisuudessa joku videopostaus olisi mahdollinen :)

   Poista