torstai 14. toukokuuta 2015

Reikiä nolla


Keskiviikkoinen ontumatutkimus muuttui hammashoidoksi puhtaasti liikkuvan hevosen ansiosta. Poni yllätti koko jengin osallistumalla täysin selvin päin tutkimus- ja hoitotoimenpiteisiin :) Sähköpora ja kaikki hei! Alun perin oli myös tarkoituksena kuvata Torstenin vatsa Talliklinikan uudella, kannettavalla röntgenlaitteella, mutta valitettavasti se ei onnistunut laitteiston puolesta. Niinpä teimme tänään lantatestin, mistä ei löytynyt yhtä ainoata hiekanjyvää - vaikka sehän ei tietysti kerro koko totuutta.
 Varmuuden vuoksi tsekkasimme vielä lopuksi Minnan lämpökameralla koko ponin, ja totesimme sen hyvin tasalämpöiseksi ;) Vasemman puolen lavassa oli pieni lämpöisempi alue, liekö tämä parin viikon takaisen ontuman aiheuttaja, mene ja tiedä. Saman alueen on luottohierojammekin huomioinut - ja tulevana sunnuntaina Erika tulee jälleen käsittelemään Torstenin. 


Torstenin etujalat lämpökameran läpi kuvattuna.

Tänään päästiin Torstenin kanssa fiilistelemään kivasta koulutreenistä - tosin ilman satulaa, ei tätä vielä liian veren maku suussa tehdä ;) Kohtahan tässä voisi päästä jo pienen kisakuumeen valtaan, kun kerrankin on ollut jotain muita esteitä kisaamiselle kuin kuskin hermot ;)

Kentällä on melkein kaikilla tosi kivaa :))

Muskelimies <3Vaikka en kyllä ole ihan sata varma onko musta tuomaripelien kisaajaksi, sen verran jännittää tämä lätkämatsi. Peukut pystyy Leijonille!

12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tuo lämpökamera, hyvä keksintö paikantaa muutoksia. Torsten menee niin tosissaan ylähuuli pitkällä, on se hienossa kunnossa! Onko sulla muuten joku syy epäillä hiekkaa mahassa? Kun ei kuvista näe mitään tyypillisiä oireita hiekkavatsaan? Plussaa täytyy antaa myös teidän kentälle, sehän melkein pölisee kaikkien kaatosateiden jäljiltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsten the tapiiri <3 Ja joo, on se kyllä nyt tosi kivassa lihaskunnossa, joskin Minna sanoi että on aavistuksen verran lihava... Mutta onneksi hän on kuulemma törmännyt myös lihavempiin ;)) Ei siis mitään hätää vielä. Katsotaan asiaa uudelleen kun menee laitumelle ...

   Joo, ei Torstenista päällepäin tule ajateltua, että sillä olisi hiekkaa mahassa tai esimerkiksi vatsahaavaa - tosin etenkin jälkimmäistä on melkein mahdoton ulkoisesta habituksesta edes havaita. Jotenkin vaan talven aikana oli muutamia tilanteita, missä käyttäytyi kuin sillä vatsassa jotain ongelmaa olisi, kuten satunnaista hännän heiluttelua. Kaikki "oireet" ovat kyllä kevään aikana kadonneet, joten en ota tästä suurta stressiä, enkä ainakaan nyt aio viedä klinikalle tarkempiin tutkimuksiin, niistä kun Torsten stressaa niin älyttömästi. Tarkkaillaan vaan tilannetta ja pelataan varman päälle :)

   Poista
 2. Vähän hymyilytti tuo edellisen postauksen nivelainearmeija, mutta kun nyt ajatuksella katson Torstenia, niin onhan se älyn hieno ja mahtavassa lihaskunnossa, että taidan omallekin aloittaa noiden aineiden syötön. Keep up the good work, vai miten sitä tavataan sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin - vaikka Minna sitä pikkasen lihavaksi sanoikin ;)

   Poista
 3. Paljonko lämpökameratutkimus kustantaa, tuohan on periaatteessa yhtä toimiva kuin skintti, eli näkee ongelmakohdan jota sitten tutkii/hoitaa. Miksei tuota ole laajemmin käytössä, en ole kuullutkaan vaikka monella eläinlääkärillä olen asioinut. Fiksu laite.
  Torsten on muuten aika WAU.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole vielä havaintoa kustannuksista, mutta ei kuulemma ole kallis. Laskusta sen sitten näkee ;) Ja onhan se hyvä, tosin vähän epätarkkahan se on, mutta paikantaa kuitenkin tulehdukset yms.

   Torsten kiittää!

   Poista
  2. Hei siitä kustannuksesta. Lämpökameraa ei oltu eritelty laskuun, mutta ontumatutkimus + raspaus ja lämpökamera oli yht 130e, eli ei siis paha ollenkaan :) vrt. Skintti ja siihen kuuluvat klinikka ja hoitokustannukset about 1300e. Skinttikin on lopulta melko suuntaa antava, ihan kuten lämpökamerakin.

   Poista
 4. Ratsastat tosi hyvin Jilla, vielä kun saat sen katseen pois sieltä hevosen niskasta, niin hyvä tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sitten olisi ainakin yksi huoli vähemmän :D

   Poista
 5. Ihana tuo 2. kuva (ja niin kyllä muutkin) !
  Olenko ainoa, jolla kuvat näkyvät vähän rakeisina, ja tarkentuvat, kun kuvasta klikkaa? Kannattaako mielestäsi kuvat tallentaa jpg vai png muotoon, tiedätkö onko niillä suuria eroa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mä en ole huomannut mitään rakeisuutta vaikka useammalta koneelta tsekkasin... Tylsää. Kuvien tallennuksesta mulla ei ole mitään havaintoa :)

   Poista
  2. Vika on varmaan omassa koneessa, kuvat eivät ole ihan epäselviä, mutta selvästi laatu parantuu kuvaa klikkaamalla...

   Poista