perjantai 29. toukokuuta 2015

Tallilla

Terve ja tyytyväinen hevonen on jokaisen hevosharrastajan toive. Terve ja tyytyväinen tallinpitäjä auttaa asiaan ;) Sitä suuremmalla syyllä näin hevosomistajan näkökulmasta tallipaikan valinta on avainasemassa tyytyväisen hevosen omistamisessa.Hevoset ovat suurelle osalle meistä paljon enemmän, kuin pelkkä muutaman tunnin harrastustuokio päivässä. Hevoset ovat elämäntapa. Harrastuskaveri pyörii mielessä, olemmepa sitten sohvalla tai töissä, olemmepa nähneet hevosemme viisitoista minuuttia aiemmin tai kaksi päivää sitten. Arki ja loma rytmitetään niin, että kerkeää tallille. Mieluusti ilman kiirettä :)

Ja kun sinne  tallille saapuu, ei ole mitään parempaa, kuin tavata tyytyväinen hevonen hyvinhoidetussa, hevosystävällisessä ja siistissä ympäristössä. Hevosilla on suuri valta omistajan päivään. Hyväntuulinen hevonen takaa hyvän tuulen myös itselle :)
 Tallinpitäjä, joka pistää hevosen ensimmäiselle sijalle, on asiakkaalle oikea lottovoitto. Se on minulle tallilla kaikkein tärkeintä. Toissijaisia ovat ne seikat, mitkä eivät vaikuta hevoseen. Solariumit, kävelykoneet, talliseura. En käy tallilla sosiaalisen tapahtuman vuoksi, vaan hevoseni takia.


Ja niistä tyytyväisistä tallinpitäjistä. Siihen voi itse kukin vaikuttaa pyrkimällä toimimaan sovitusti. Siivoamalla jäljet! Ihan joka kerta. Ei tulisi varmaan tallinpitäjänkään mieleen jättää joskus ruokkimatta, tarhaamatta tai karsinaa siivoamatta, koska unohtui ;)

Osallistu mukaan Blogitallin viikkohaasteeseen ja voita Sevenonin kauniit hevoslasit! Lue lisää postauksia ja tarkemmat ohjeet täältä.

10 kommenttia:

 1. Jep, se ilmapiirikin vaikuttaa ihan valtavasti kaikkien käytännön juttujen ohella. En tiedä mitään niin kamalaa kuin talli, joka on pitäjästä lähtien sekopäiden pesä, niitäkin on nähty. Useimmiten se on kuitenkin tasapainottelua ja pienimmän pahan etsintää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just näin. Ja jotenkin samankaltaiset ihmiset vetävät toisiaan puoleensa ;)

   Poista
 2. Asiaa! Meillä oli yhdellä tallilla sellainen tallinpitäjä, joka oikeasti joskus unohti ruokkia hevoset, ei jaksanut aina siivota karsinoita eikä hevoset päässeet edes aina ulos. Siellä ei sitten kovin pitkään viihdytty.

  Nykyisellä tallilla on tallinpitäjä ihan vastakohta tälle toiselle; hevoset ruokitaan säännöllisesti, karsinat siivotaan ja kuivitetaan päivittäin ja hevoset tarhaavat joka päivä. Muutenkin tällä nykyisellä tallilla hevosista huolehditaan hyvin, tallin ympäristö pidetään siistinä ja koko paikka on ylipäätään erittäin siisti ja mukava. Ihanaa kun löydettiin talli, jonne on mukava mennä ja tiedän että hevoseni saa ruokaa sekä huolenpitoa silloinkin kun minä en paikalle pääse.
  Hyvä tallinpitäjä on kyllä oikea aarre! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no tuosta voi jo tehdä eläisuojeluilmoituksen... Aika kamalaa.

   Ihanaa, että olette löytäneet hyvän tallinpitäjän. He ovat todellakin oikeita aarteita, ihan kuten sanoit!

   Poista
 3. Sinut on haastettu!
  http://janinajou.blogspot.fi/2015/05/haaste-hevosbloggaajille.html

  VastaaPoista
 4. Totta. Ja myös yksi ärsyttävä tapa on että ei palauta tavaroita niiden oikealle paikalle, vaan jättää puolitiehen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Jatkuvasti tavaroiden lojumaan jättäminen on niiiiin ärsyttävää!

   Poista
 5. Mua harmittaa jos loimia, riimuja, harjaboxeja jätetään käytäville, vaikka sitten vaan liikutuksen ajaksi. Kiva tulla talliin ja alkaa siivoomaan sotkuja että pääsee hoitopaikalle, vesariin tai omaan karsinaan. Onko se niin vaikeeta laittaa kamat paikalle? Tai heinän syöttäminen vesarissa, kiva seuraavan tyhjennellä tukossa olevaa kaivoa että pääsee pesulle ilman tulvaa. Tai lämpöisellä vedellä löträäjät, saisi joskus käydä mielessä että joku toinen vois myös haluta huuhtasta hevosen lämpöisellä vedellä mutta jos yksi valuttaa tankit tyhjäksi, niin turha toivo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, inhottavaa jos ei mahdu hoitamaan hevosta jos muut jättää kamat pitkin ja poikin. Ehkä sellaisesta voisi kohteliaasti huomauttaa toiselle?

   Poista