perjantai 5. syyskuuta 2014

Monipuolinen suomenhevonen

omalla tasollaan


Torsten the ex-dressageratsu, nyk lähinnä laitumen koriste, allekirjoittaneen laiskuudesta johtuen, pääsi suomenhevosviikon kunniaksi tekemään jotain, mitä emme ole tehneet kertaakaan tämän kesän aikana. Eli lentämään yli esteiden ! 

Niin voi suomipoika yllättää - monipuolinen siis myös luonteensa puolesta! - ja käyttäytyä kuin ehta esteratsu konsanaan, ratsastajan lievistä jännäritiloista huolimatta. Fiilis oli kyllä mahtava, kun Torsten ei kiellellyt kertaakaan, imi esteelle vain ihan pikkuruisen liikaa, ja oli kuitenkin melkein kuulolla ja pehmeä suustaan. Toisaalta kameraan tallentuneet fiilikset eivät kyllä olleet aivan sen näköisiä, mitä ratsastajana ajattelin niiden olevan (ja Torstenille kuvia ei näytetä ettei se vaan vaadi parempaa kuskia selkäänsä ;)). Mutta hei, jos ei tyylillä, niin sitten tuurilla ! Poni sai paljon kehuja ja nameja, vaikka tietysti paras kiitos oli päästä takaisin laitumelle Setähevosen luokse. Aika casual perjantai-ilta heilläkin.Joku unohti lyhentää jalustinhihnoja - mutta ehkä se ei ole suurin vika tässä istunnassa ;)

Tuosta monipuolisuudesta vielä. Suomenhevonen on monilahjakas, siitä ei käy kiistäminen. Tai ainakin silloin, jos saa osaavan ihmisen käsittelijäkseen. Vaan tarvitseeko sitä aina osatakaan kaikkea? Olla hyvä kaikessa? Mitä jos vain keskittyisi siihen, missä on paras - tai mikä tuntuu itselle parhaalta? Ilman turhaa stressiä. Suuressa määrin kun se ei tee hyvää meistä kenellekään :) Siksipä kiireisen ja jokseenkin stressaavan työviikon jälkeen, on erittäin rentoa olla ilta kotona. Nauttia lasi valkkaria, viettää aikaa blogeissa, lukea hyvää kirjaa. 

Erittäin rentoa viikonloppua myös teille! 

8 kommenttia:

 1. Wau miten hauskan yksinkertainen ulkoasu & banneri. Jotenkin loppusyksyä luonnehtivan lämmin, mutta samalla "kirpeä" - niinkuin ekat aamupakkaset ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Banneri on minunkin mielestä hieno :)

   Poista
 2. Positiivinen ongelma, Torsten osaakin käyttäytyä ;)

  VastaaPoista
 3. Jos et itse tykkää hypätä niin anna Torsten ammattilaiselle hypättäväksi, sillä näyttää olevan hyvä tyyli ja tekniikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tekisi kyllä ponille niin hyvää! :)

   Poista