perjantai 4. huhtikuuta 2014

Milja was here

Ratsastelin Torstenilla viimeksi alkuviikosta dressagea. Sittemmin ollaan vähän maastoiltu, hypätty irtona ja vietetty vapaata. Tänään oli nimittäin Torstenille luvassa oikein kunnolla töitä, kun MR Dressagen pääratsuttaja, tutummin Ratsuiluja-blogin pitäjä Milja, tuli coutsimaan ponille vähän väistöaskeleita :) Milja on kerran aikaisemminkin ratsastanut ponia, viime vuoden elokuussa. Tällä kertaa toivottavasti otetaan muutama treenikerta vähän tiuhempaan tahtiin ;)"Siis miten päin mun ylähuulen pitäisi asettua, pois päin väistöstä vai väistön suuntaan? Voisiko joku tarkentaa?"
Ongelmani on ollut saada kunnon väistöaskeleita ravissa - oikealle ristiaskeleet tulee sekä takaa että edestä hyvin, mutta vasemmalle en saa etujalkoja astumaan ristiin. Syy löytyy tietysti satulan (tai jalustimien ;)) päältä, sekä erityisesti vasemmasta kädestäni. Koska olen niin hidas myötäämään vasemmasta ohjasta, lukitsen samalla hevoselle jo valmiiksi heikomman, vasemman lavan.

Miljan kanssa tämä ongelma poistui hyvin nopeasti, heti kun ratsukko pääsi aloittamaan kunnon työskentelyn. Sanottakoon, että Ponnyllä oli vähän kevättä rinnassa, ei ollut menohaluissa puutetta ;)
Hyvin sujuivat myös vastalaukat, ravilisäykset, ja kirsikkana kakun päällä Milja ratsasti yhden He:A radan läpi. Meillä kisakauden avaus lähestyy, joten oli kiva nähdä rata vahvuuksineen ja heikkouksineen jonkun muunkin ratsastamana.

Lopuksi nousin itsekin satulaan testaamaan niitä väistöasetuksia, mutta siinä vaiheessa poni oli antanut itsestään jo melkein kaiken - näin perjantaisinhan meistä tuskin kukaan antaa ihan sataa prosenttia duunilleen ;)

Iso kiitos Miljalle :)

Kivan keväistä viikonloppua ja hyviä treenihetkiä kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Oi hienoista hienoin Torsten! :--) Oi, on kyllä niin kevät, kun krookukset puhkeavat kukkaan! (Olihan nuo krookuksia? :--D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, krookukset on niiiin kevään merkki :) Torsti kiittää!

   Poista
 2. Miljalla on kyllä istunta ja taito jolla poni kuin poni lähtee lentoon :)
  Hienoa työtä.
  Tosin Torsten on varmasti erimieltä. Ei voi olla reilua joutua hikoilemaan perjantaisin ;)

  VastaaPoista