torstai 17. huhtikuuta 2014

Henkistä työskentelyä

Tälle viikolle olen suunnitellut Torstenille vähän enemmänkin puomijumppaa. Sellaisina viikoina kun on luvassa kisat, jätän yleensä puomit pois treenistä, mutta nyt ei ole ollut mitään tekosyitä, kun pohjatkin on varmasti kunnossa. Irtohyppäys on oikeaa lihasjumppaa, ja ratsastaja selässä hyppelyt lähinnä aivojumppaa ...


Tietysti olisi voinut olla fiksumpaa jättää tänään ratsastamatta - tai ainakin hyppäämättä, kun takana oli 19 tunnin työpäivä - ja 36 tuntia valvomista ;) Jääräpää blondi tekee juuri niinkuin on suunnitellut eikä jousta tippakkaan. Esteet kentälle ja menoks. 

Torsten oli kyllä jo tallissa niin tulta ja tappuraa, että viimeistään siitä olisi ratsastajan kannattanut ottaa vinkkiä, mutta ei. Ei vieläkään :D 

Kentällä mulla olikin aikamoinen Kungfupanda / lentävä hevonen mikälie, joka ei todellakaan pidätellyt omia mielipiteitään sisällään. Saatika kuunnellut niitä ratsastajan pidätteitä ... 

Alkuveryttely meni kiellellessä, loppuratsastus pidättäessä. Ensi kerralla otan taktiikaksi väsyttää ponin totaalisesti esteitä edeltävänä päivänä. Koska hauskaa se oli, mutta ehkä aavistuksen liian vauhdikasta ;) 

Loppuun ratsastin vihdoin Kialta ja Senniltä saatua Hippolan ratsastushaastetta videolle. Tehtävä on hyvä ja vaatii tarkkaavaisuutta. 

Tehtävä: ravaa harjoitusravissa lyhyen sivun läpi ja lähde kulman jälkeen väistöön kohti ratsastusareenan keskiosaa. Uralle päästyäsi nosta laukka ja tee puoliympyrä laukassa. Siirry käyntiin ennen keskimmäistä pistettä suoralla hevosella. Siirry raviin hyvissä ajoin ennen kulmaa ja suorita tehtävä toiseen suuntaan. Toista tehtävää ja pyri mahdollisimman rentoon ja tasaiseen lopputulokseen.


Ilta on kulunut päikkäreiden, pitsan ja ponien iltaharjauksien merkeissä. Ei hullumpi keskiviikko :) 

20 kommenttia:

 1. Astetta innokkaampi poni ;)

  Väsyneenä ei pitäisi mennä rattiin eikä ohjaksiin, mutta hyvinhän se meni, vaikka välillä on rankkaa seurata sivusta kahden jääräpääblondin menoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, loppu hyvin kaikki hyvin :) tämä oli sellainen työvoitto ;)

   Poista
 2. Jäin katsomaan videon kahdesti, ryhdikästä menoa! Torsten on hienossa kunnossa.

  VastaaPoista
 3. Näitä teidän videoita on niiiiin kiva katsoa kun meno on niin kivan näköistä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits Emmi :) (Milloins me saadaan taas kuulla teidän kuulumisia? ;))

   Poista
 4. Aikamoisia hyppyjä Torsten loikkii, varsinkin tuossa vikassa kuvassa kyllä hyvin venytetty ottaen huomioon miten kaukaa hyppy on lähtenyt :D Eikä edes näytä vaikealta!
  Siistiä ja tasaista menoa myös sileällä, teidän videoita on aina kiva katsella :)
  Sulla on kyllä ihanan rento mutta kuitenkin ammattimainen asenne hevosten pitoon, touhuat molempien hevoseten kanssa paljon, mutta kuitenkin niiden omilla ehdoilla. Ja molemmat näyttävät ikionnellisilta kanssasi. Monen hevosenomistajan kannattaisi silloin tällöin ottaa teistä vähän mallia! ;)

  http://teamhallanvaara.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, mikä kommentti! Kiitos kaunis kauniista sanoistasi ! Mulle on vaan sattunut maailman hienoimmat pojat <3 Ihan niinkuin jokaiselle hevosenomistajalle ;)

   Poista
 5. Aivan ihana Torsten! Se näyttää niin innokkaalta :D

  VastaaPoista
 6. Hei jee, sä oot selkeesti hiffannut sen uuden startin noihin pohkareihin! Loistavaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä !!! Ja kiitos kuuluu niin sulle :) Vaikka tähän videoon ei väistöt onnistunut niin hyvin kuin muina päivinä on onnistunut - oli vähän hissuteltava noitten hyppelöitten jälkeen, kun ponny halusi vain kaahottaa ympäri ämpäri kenttää, jostain syystä ;)

   Poista
 7. Mahtavia loikkia;) Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kia ja ihanaa pääsiäistä myös sinne teille :)

   Poista
 8. Ilmavia hyppyjä =) ja tahdikasta menoa.
  Mikä estepenkki sulla on,ja mikä tuo makee huopa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!

   Penkki on tsiljoona vuotta vanha stübben, tähän hätään en muista edes mallin nimeä ... Sellainen kivikova istua - mutta toppaukset on kyllä yhtä pehmeät kuin monta kertaa kalliimman koulupenkkini, kiitos meidä osaavan satulatoppaajan. Ja huopa, se on aika magee ;) Bongasin sen reilu kuukausi takaperin K-maataloudesta Lohjalta, on siis Equilinen tämän kevään mallistosta. Ja ilmeisesti ollut muidenkin mielestä kiva, kun tällä viikolla niitä huopia ei enää samaisessa kaupassa ollutkaan :)

   Poista
 9. Mä innostuin tän sun videon takia kuvaamaan pitkästä aikaa (vuoteen...?) myös omaa hevostani. Ajattelin, että kun muutkin edistyy noin harppauksin, niin kai mekin. :D

  Torsten on niin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi innostuit, olitte ihan superratsukko :)) Hienoja suomenhevosia on aina vaan niin ihana katsoa!

   Poista
 10. Oih ihana torsten :-) Ja ihan superhieno huopa teillä!

  http://tuhkimontarinaa.blogspot.fi

  VastaaPoista