maanantai 14. huhtikuuta 2014

Maanantain humputtelut

Kevyttä hölkkää ilman satulaa


Viikko alkoi poneilla kevyesti. Into toimi seura- ja valokuvausassarina, kun Torsten humputteli kevyesti tarhassa. Viime kerrasta ilman satulaa on jo kulunut aikaa, ja heti ensimmäisellä kierroksella oli maan halailu lähellä ;) Noo, ohjat vähän paremmin käteen ja ponny hommiin, johan unohtui ratsastajan testailuideat :) 

Ja ponihan kulki, paljon paremmin kuin olisin voinut arvatakaan. Ilman koulupenkin apua en pääse istumaan riittävän tiiviisti hevosen ympäri, joten yleensä me todellakin vain hömpötellään kun osa varusteista uupuu. Tänään pystyimme kuitenkin myös työskentelemään - teimme paljon käynti - laukka - käynti siirtymisiä ihan hyvällä menestyksellä. Myös käynti - ravi - käynti siirtymiset sujuivat, ja ravi muutenkin oli letkeää ja helppoa. Vaikeimmat siirtymiset, eli laukka - ravi jäivät johonkin muuhun päivään hamaan tulevaisuuteen ... ;) 

Hihii, ei oteta liian vakavasti :))

Nyt mä joudun mennä tutkimaan mun pienen vaatekaapin sisältöä tarkemmin. Vahingossa katsoin YLE MOTin dokumentin ompelijoiden epäeettisistä työoloista Intiassa, missä Suomenkin mm Reiman ja Lindexin vaatteita valmistetaan. Ei mitään uutta sillä rintamalla, mutta aina sitä vaan järkyttyy, miten isoja rahoja takovat (eikä silläkään loppupeleissä ole väliä, vaikka yritys olisi konkurssissa!) brändit voivat olla niin tietämättömiä - ja välinpitämättömiä. Sen lisäksi kuluttajan on todella haastavaa saada ylipäätänsä tietää. missä päin maailmaa oma vaate on valmistettu. Ja tulipahan vain mieleen, että miten me heppaihmiset saadaan tietää, missä meidän ponnyjen vaatteet on valmistettu?

10 kommenttia:

 1. Olen itsekin pohtinut tuota, että millaisissakohan oloissa heposten varusteet valmistetaan/millaisista materiaaleista... Enkä ehkä haluakaan tietää esim. mistä satuloiden ym. nahka tulee, sillä veikkaanpa, ettei miltään lajinmukaisen, onnellisen elämän eläneiltä luomueläimiltä, vaan mitä todennnäköisimmin ulkomailta tehotuotannosta... Ratsastajan varusteissa ihan sama homma, tuskin ratsastusvaatetehtaan olot ovat sen paremman kuin perusvaatteiden... Enpä ole vielä törmännyt mihinkään eettiseksi/ekologiseksi itseään mainostavaan hevosvarustemerkkiin (ja siis aidosti sitä myös olevaan) - eikö hevosihmisiä kiinnosta vai enkö vain itse ole pitänyt silmiäni auki? Tätä asiaa pitää kyllä hieman penkoa ennen kuin seuraavan kerran ostan uusia ratsastusvaatteita tai varusteita.

  Ja kuvia katsoessa alkoi tehdä mieli ratsastaa ilman satulaa, liian harvoin tulee sitä nykyisin harrastettua kun omaa ponia ei ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Tähän täytyy perehtyä oikeasti enemmän ... Kiitos hyvästä kommentista!

   Poista
 2. Näenkö kuvista oikein, että ratsastat haketarhassa? Miten hake toimii pohjana? Kysyn tätä puhtaasti mielenkiinnosta, koska haaveissa on haketarha ja, kohta on kentänpohjatkin ajankohtaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laiskuuttani ratsastelin poikien tarhassa. Hake on ehdottomasti paras tarhan pohja-aine, oman kokemukseni mukaan. Muutaman asteen pakkasellakin pohja nimittäin joustaa, sillä se ei jäädy yhtä helposti kuin esimerkiksi hiekka.

   Tuo on tietysti rakennettu tarhan pohjaksi, mutta kivasti se joustaa eikä ole liukas, joten ei saattaisi olla huono vaihtoehto kentänkään pohjana. Eräällä suomalaisella kouluratsastuksen kuningattarellakin on kuulemma englannissa hakekenttä ;)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Täytyypä ruveta tutkimaan asiaa ihan tosissaan =)

   Poista
  3. Ei mitään, kiitos itsellesi hei kommentista! Kerrotko jos satut tekemään joskus kentän pohjan kyseisestä matskusta, että miten toimii siinä? :))

   Poista
 3. Moikka, mitä haketta on tarhassasi? osa hakkeista kun on liukkaita. Tarpeeseen vastaus tulee <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, tämän tarhan hake oli vissiin kuusta tai mäntyä, ei liukas. Omaan tarhaan laitoin sekapuuhaketta (vaaleaa), eikä ole liukas sekään!

   Poista