sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Maalia kohti

Tänään se sitten oli. Henkisen nöyryytyksen ja fyysisen hapen loppumisen hetki, jota muut 1500 metrin juoksuksi kutsuvat. Hienosti heräsin aamulla puolitoista tuntia ennen koetta, joka tapahtui puolen päivän tienoilla. Olo oli karmiva, eikä sitä ainakaan parantanut aamupalaksi nautittu laskiaispulla. Tai parantanut ainakaan juoksua ajatellen, muutenhan se oli vallan hyvää! ;)

Verryttelyt maneesissa ja sitten tositoimiin. Juoksiessa tajusin vihdoin, mille hevosista tuntuu esim. hypätessä. Ainakin Torsten hyppää hieman vauhdikkaammin, kun hypätään talliin päin - onko kyseessä sitten ruoka vai jotain muuta mitä poni halajaa. Tallista pois päin ei kuitenkaan ole ollenkaan niin kiire! Saman sain kokea minä. Pitkäsivu pois päin tuntui ikuisuudelta, kun taas takaisin päin pystyin aina kirimään. Ehkä itsellä oli se savukeaski liivin taskussa, mikä houkutteli ;) (Muutamaan tuntiin ennen testiä ei saanut juoda mitään kofeiinipitoista tai tuprutella tupakkaa) Paha paha tapa, mutta siitäkin huolimatta, vaikka keuhkoni kovia ovatkin kokeneet, juoksun ajaksi tuli 7,30! Lopulta se meni aika helposti ja huomasin, että loppuspurtin olisin voinut aloittaa aikaisemminkin. Nyt vaan treenaamaan, sillä tavoitteena on päästä alle 6 minuutin seuraavassa testissä !

Ponit pääsivät sitten vain kevyeen maastoon, kun oma olo aika väsynyt, ja heppojen viikko-ohjelmaan sopiva. Ensi viikolla alkaa arki, kun alkuviikosta on hyppäri ja loppuviikosta uuden tuttavuuden koulutunti! Kaikkea kivaa siis tiedossa :)


Niin, ja hyvää laskiaissunnuntaita! :) Mitä teidän pullaan tulee? Tässä taloudessa pakastepullat (uuh, laiska...) täytetään hillolla ja kermavaahdolla! :)

8 kommenttia:

 1. Hyvin tehty !
  Sekä juoksu että pullat.
  Paitsi että pullassa pitää olla mantelimassaa eikä mitään hilloa ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvin juostu ja pullatkin muotovalioita.
  Kermavaahtoa ja hilloa, syvässä idässä ei mantelimassaa pullaan laiteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tallilla pääsin maistamaan kotitekoisia pullia, ja voi että, ne oli sata kertaa parempia kuin pakastepullat!

   Poista
 3. Miten rankka toi juoksi oli,itse mietin osallistumista,sun aika tuntuu hyvälle,miten tolla ajalla sijoittuu keskimäärin? Kiitti jos viitsit vastata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se riippuu ihan asennoitumisesta! Omasta juoksemisesta oli jo vierähtänyt tovi, ja vaikka uskoinkin, että tosipaikassa pystyn kirimään jonkun verran, en olisi noin kovaan aikaan uskonut. Vaikka yläasteella on tyttöjen ennätys tullut uusittua reilulla kuuden minuutin tuloksella ;)

   Suosittelen ehdottomasti osallistumaan, siitä tuli tosi hyvä fiilis! :) nämä ajathan on suhteutettu ratsastajien tuloksiin, joten eivät ole kaikissa taulukoissa vertailukelpoisia, mutta ratsastajataulukon mukaan kuntoni on 5/5, eli erittäin hyvä. Vaikea uskoa ;) hauskaa se ainakin oli ja hyvää yhteishengen kasvatusta, sekä leikkimielistä kisailua. Itse ainakin tiedän, että tavoitteena on päästä sen yhden neitokaisen ohi, joka teki sekunnin paremman ajan kuin allekirjoittanut ;)

   Poista
 4. Onpa hauska kirjoitus ja herkullinen kuvitus kuntohaasteesta.Löysin blogisi ht-net keskustelusta,oikein kiva uusi tuttavuus.

  VastaaPoista