torstai 31. lokakuuta 2019

Lokakuun vikana

makeeton marraskuu ja pari puhelinkuvaa lokakuusta

Pakkasaamuja. Tarhaelämää takana yli kuukausi. 
Viime vuonna oltiin lokakuussa vielä laitumella.

Se oli siinä, viimeinen päivä lihattomasta lokakuusta. Sellaista haipakkaa kuukausi eteni että puolet valmiiksi ajatelluista ruokakokeiluista jäi toteuttamatta. Lihaton kuukausi antoi kuitenkin hyvän sysäyksen kokeilla uutta - ei tämä tähän jää! Vähintään oma ruokavalio tulee jatkossa olemaan kasvispainoitteinen, ja uskoisin että aiemmin "pelkkää lihaa" syönyt T löytää lautaseltaan jatkossakin muutakin, kuin lihaa. Ihan jo kuukauden jälkeen olo on parempi, kuin maailman parantajalla konsanaan. 

Terveellinen viikonlopun aamupala.

Ja melkein yhtä terveellinen arjen aamupala. Siskon leipomia pipareita!

Jotain ikävääkin kokeilu toi mukanaan, nimittäin hillittömän karkin ja sokerin himon. Aivan jäätävää karkkimässäilyä on ollut kuukauden ajan iltaisin - eikä pimeät illat mitenkään houkuttele pois sohvalta. Sohvan nurkassa irtokarkkia on kulunut kilo tolkulla ja se kyllä jo näkyy. 

Koska kuukauden totaalikieltäytyminen lihasta oli helppoa ja teki hyvää, seuraa perässä makeeton marraskuu. Minä joka voisin elää pelkillä irtareilla, kekseillä, pullalla ja suklaalla, joudun todelliselle koetukselle tulevan kuukauden aikana! Karkki ja suklaa on täyskiellossa koko kuun, mutta viikonloppuisin saa leipoa tai syödä kaupan leipomaa pullaa, sen verran annoin itselleni periksi. Kun on tähtitorttuaikakin tulossa. Mitäpä sitä turhaan tekemään haasteita jotka tietää jo valmiiksi rikkovansa.






Marraskuussa lenkkeillään kuin viimeistä päivää, kun sohvalla tekis kuitenkin mieli karkkia. Onneksi ponit rakastaa metsälenkkejä! Ja optimisti voi ajatella että marraskuussakin vielä paistaa.

Tänään on siis jäätävä karkkimättö aseteltu sohvapöydälle, lokakuun vikan ja halloweenin kunniaksi. Onneksi marraskuu alkaa viikonlopulla, niin ei tule äkkivieroitusta sokerista. Se olisi varmasti kamalaa :P 

Hurjan hauskaa Halloween-iltaa! :) 

5 kommenttia:

  1. Tulikohan kommentti perille..? Kyselin mitä mallia teidän nykyinen satula?? :) näyttää mukavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuli ja vastasin :) Puhelin ei anna kirjautua mutta anonyyminä vastailen :) Eli Barnsbyn satula, tosi leveä, joku Haflinger-malli, on ihana istua ja antaa Torstenille hyvin tilaa liikkua! T. Jilla

      Poista
  2. Noi kuvat sun kodista - en ehkä kestä..😍 Ois kiva jos vaikka vaan laittaisit postauksen teän kämpästä ja sisustuksesta nii katselisin mielelläni, vaikka heppajutut pääsääntöisesti kiinnostaa eniten 😌 ehkä oon vaan sun blogin kanssa postausten suhteen kaikkiruokainen 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko yhtyä tähän kommenttiin, kun olin juuri tulossa kommentoimaan samaa! Meillä alkamassa vanhan talon remontti lähiviikkoina, ja teidän kodissa on niin ihana värimaailma että mielelläni katselisin kuvia sisustuksesta ja hakisin inspiraatiota teidän jo näiden kuvien perusteella älyttömän upeasta kodista! :)

      Poista
    2. Voi kiitos teille molemmille, olen ihan sanaton 😍 Lisää kotikuvia luvassa :)
      T. Jilla

      Poista