torstai 10. lokakuuta 2019

Eteenpäin

Käytiin nyt illalla maastokävelyn aikana Tn kanssa keskustelua. 
Clancy on ihan poikki!
Käännytäänkö?

Torsten kääntyy ja taluttaa Teemun perässään ruohopenkkaan :D

Toisinaan tuntuu että Torsten on superhevonen, mitä tulee puheen ymmärtämiseen - ja valikoivaan kuuloon. Ei nimittäin ihan ensimmäisellä pyynnöllä jatkanut matkaa ruohoapajilta. 

Torsten kävi tällä viikolla vähän koulujumppaamassa.











Clancy on syystäkin ollut tänään väsynyt. Meillä oli eilen Maken ohjasajo JA ratsastustunti (!!!) ja jouduttiin molemmat kunnolla hommiin. Ohjasajossa Clancy oli upea ja väläytteli mielettömiä pätkiä liikkuen rentona, reippaasti, pyöreänä, aktiivisena ja tahdikkaasti. Torsten, joka oli tietysti kentällä mukana hengaamassa, joutui sekin välillä myöntämään, että varsahan on melko tyylikäs. 

Nopean ohjasajon jälkeen katsottiin myös, että miltä se meno näyttää ratsain. Meillähän on mennyt aika kivasti pari viikkoa. Jokaisella ridakerralla on menty eteenpäin. Ei kuitenkaan ihan siihen tahtiin, mitä Make opetti tämän lyhyen ratsastuskerran aikana. Pohkeenväistöt check, laukan nostot ja itsenäinen laukkaaminen check. Pukittelusta ei tietoakaan. Pohkeenväistöt tehtiin aidan vierellä ja Make oli mukana avustamassa, kun Clancy ei tuntunut ymmärtävän mitä siltä haluttiin. Lopulta jalat löysi omat paikkansa. Laukannostot tehtiin alkuun ravista mutta siirryttiin aika nopeasti käyntinostoihin. Raipalla naputettiin eteen lavalle ja siitä sitten laukka (ääni mukana nostossa.). Myös pysähdys - peruutus (sekin opittiin eilen) ja siitä laukan nosto oli loistava työkalu nostojen avuksi. 
On se vaan helppoa kun joku osaa! 

Kahvia kiitos :)



Äsken iltatallissa Clancy jäi silmät puoliummessa kuuntelemaan kun lauleskelin (epävireisesti) radion mukana. Heinät edessä mutta kuunteli mielummin hyräilyä. Ihana poni, ja selkeästi tosi huono kuuloinen. 

Torsten ei päätään heiniltä nostanut. Kiitti kyllä puurosta mutta keskittyi sen jälkeen olennaiseen. Ei mitään joutavia hyräilyjä tarvita.

Mulla on kyllä tallissa kaksi hevosta jotka ovat luonteeltaan niin toistensa vastakohtia, ettei ole tosikaan. Mielensä pahoittaja, suomalainen juro vs. kepeä ja kupliva irkkupoika. Ihania molemmat ❤️

Kaksi T:tä ❤️ Nekin ovat luonteeltan aika kaukana toisistaan.

Nyt saunaan. Ja whoop whoop, sitten on jo perjantai! Ihanaa alkavaa viikon vaihdetta! 

4 kommenttia:

  1. Moi! Torstenilla näyttää olevan käytössä nuo Micklem-suitset. Muistelisin vanhemmista postauksista, että ne ovat olleet käytössä jo pidemmän aikaa. Harkitsen moisten ostamista omalle suomenhevoselleni. Ovatko sinusta hintansa väärti? Onko ollut huomattavia muutoksia vrt. tavallisiin suitsiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Torstenilla on tosiaan ollut käytössä nuo mickelmit yli kolme vuotta. Sain niistä silloin pienen alennuksen blogiyhteistyön tiimoilta nyt jo lopettaneetlta hevosalan yritykseltä.

      Mietin itse ihan samaa, mitä jos ei niin esteettisesti kauniit mutta kovin arvokkaat suitset ei sovikaan! Huoli oli turha sillä suitset ovat olleet tähän menneessä parhaat suitset meille. Kun mistään ei purista...! Torstenista vielä huomaa niin selkeästi eron tavis suitsiin ja näihin, on paljon rennompi niskastaan ja leukaperistään. Tietysti kaikki ei sovi kaikille mutta suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  2. Mikä tuo teidän satula olikaan..? flexible inspiration mietinnässä ja tämä näyttää samalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on Barnsbyn joku Haflinger-malli :) t. Jilla

      Poista