sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Ruska lauantaina

Tammisaaressa


Ostin syksyn ensimmäiset joulukoristeet tänä viikonloppuna, Tammisaaresta. Ja koristekurpitsoita eurolla torilta. Kuunneltiin livemusaa kirjakaupassa ja käveltiin hyytävän tuulisella rannalla. Tammisaari ei petä koskaan. Ruskasävyt ovat tällä hetkellä upeita! Vaikea sanoa, muuttuvatko ne vielä paremmiksi - vai tippuvatko lehdet seuraavaksi. Omalla pihalla tuntuu että sävyt muuttuvat joka päivä. Ja ihan just on taas haravointiaika, sitä ei ole ikävä! 

Tänään kävelyllä ihan vain täällä kotikylän teillä ponien kanssa. Sopivasti tuli vettäkin taivaalta. Meillä on ollut rentoa meininkiä viime päivät. Uusittiin tarhan etuosaa, pohjaan haketta ja siirrettiin aitaa hieman paremmin rakennusten lähelle antamaan tuulen suojaa.  Pieni homma mutta onhan se aika aina jostain muusta pois - ja yleensä se on ponien liikutuksesta :P Toisaalta pari kevyempää päivää ei haittaa, sillä Clancy on ollut tosi reipas koko viikon. Liinaratsastuksessa oli ihan eri meininki jo - ja ekaa kertaa laukka nousi saman tien pyynnöstä, joskin pienen rodeon saattelemana - ja maastossa on tullut vastaan monia jännittäviä kulkuneuvoja. Kuten mönkijöitä, puimureita, traktoreita - no ne menee vielä mutta ne, mitä muut kävelijät ei näe, ne on pahimpia. Ja niihin kuuluukin ilmeisesti reagoida eniten? :D Hienosti on Clancy kuitenkin kaikesta selvinnyt. 

Ja me myös. Ponithan liikkuu käytännössä joka päivä - ja koska niitä on kaksi, pitää ihmisiäkin olla kaksi. Ollaan kyllä saatu mielettömästi apua poikien liikutukseen! Hevoselämä on mennyt sata kertaa paremmin kuin olisin osannut kuvitella, ilman Peikkoa. Että ehkä talven yli selviääkin kahden hevosen kanssa. Se olisi kyllä ainoa järkevä ratkaisu. Kun kukaan ei kuitenkaan voi olla niinkuin Peikko.

Jos viikot menee vauhdilla niin viikonloput tuntuvat olevan ohi ennen kuin ehtivät kunnolla alkaakaan. Ensi viikonloppua siis odotellessa!

4 kommenttia:

 1. Onpas mukavaa nähdä tuttuja paikkoja! Hauskaa että ulkopuolisia tulee Tammisaareen käymään vaikka sesonki aika onkin jo loppu. Mistä tiedät paikan ja mikä saa sinut palaamaan kerta toisensa jälkeen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ihanaa mihin aikaan vuodesta tahansa <3 Me ollaan jo pienestä käyty päivävierailuilla Tammisaaressa. Siellä on jotenkin ihan omanlaisensa tunnelma - ja onhan putiikeissa oikeasti vaikka kuinka paljon sellaisia aarteita mitä ei muualta saa. Shoppailureissun sekä vaate että sisustusmielessä tekisin mieluummin Tammisaareen kuin Helsinkiin! :)

   Poista
 2. Hauskaa että meidän kuolleesta kylästä joku tykkää niin :D Itsekin kyllä tykkään ranta-alueesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ootkohan käynyt naapurikylissä ollenkaan? :D

   Toki ostoksille pitää tulla aamupäivän aikana teilläkin, jos meinaa kauppoihin mennä sisälle asti. Mutta eipä löydy Inkoosta tai Kirkkonummelta tuollaista ostoskatua - puhumattakaan rannasta ja vanhan kaupungin ihanista kujista <3

   Poista