keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Olipa kerran

Kymmenen vuotta sitten


Tämä tässä kuvassa on horsmansyöjä Torsten. Torsten on urheilullinen (ei nyt ehkä kesäaikaan), laadukas harrastekouluratsu kotipellolla, reilu, perso nameille mutta ennenkaikkea tosiystävä jokaiselle joka sen ansaitsee. Torsten on se hevonen, joka on ostettu koska kimppahevosen kulut ovat mitättömät, hevosen koulutus on naurettavan helppoa ja jos tuomarit eivät ymmärrä ruusukkeita oikeaan osoitteeseen jakaa, voi hevosesta aina kääriä voittorahat pistämällä sen myyntimarkkinoille. 

Niin. Torsten ei tule koskaan myyntiin. Torsten on tuonut kotiin kiitettävästi ruusukkeita, ratsastajasta huolimatta. Torstenin koulutus on ollut käsittämättömän helppoa, ratsastajasta huolimatta. Hevosen kulut eivät koskaan ole mitättömät.

Olen ehkä kertonut tämän aiemminkin, mutta koska kyseessä on oma rakas Torstenini ja onhan nyt juhlapäivä, kerron tarinan vielä kerran. Tasan kymmenen vuotta sitten, hiihtolomaviikolla, tiistai-iltana, pienen pieni Torsten-varsa vaihtoi Hippoksessa omistajaa ja muutti meille. 
Pienellä hevosella oli suuri ego jo nuorena sen juostessa vapaana pitkin pihaa, vaikka oikeasti sen olisi kuulunut lastautua koppiin ja lähteä uuteen kotiin. Kun Torsten lopulta pääsi kanssamme uudelle kotitilalle, se käveli kopista Inton (liian suuri) villaloimi päällään, hikisenä ja vähän reppanana kiltisti karsinaan, erään mahtavan Setähevosen viereen.
Luulen, että sinä yönä kaksi nuorta blondia nukahti melkoisen väsyneinä ja jännittyneissä tunnelmissa. 

Seuraavana aamuna tämä pieni hevonen esitteli isoa liitoa hangessa ravatessaan, löysi Intosta itselleen parhaan ystävän ja, vaikkei Torsten sitä ehkä vielä silloin tiennytkään, saapui loppuelämänsä kotiin.


Torsten puolitoistavuotiaana, astetta paremmilla myyntikuvilla ;)

En voisi olla onnellisempi, että juuri Torstenin kaltainen hevonen ravasi suoraan sydämeeni. Pieni suuri hevonen on opettanut minulle ja monille muille kärsivällisyyttä, herkkyyttä ja periksiantamattomuutta. Torsten on näyttänyt mitä luottamus tarkoittaa - iso osa toimivaa suhdetta on tuntea toinen riittävän hyvin. 
Kymmenen yhteisen vuoden jälkeen tuntuu, kuin toisen tuntisi läpikotaisin, ja samalla siltä, että elämä on vasta edessä. Ja tätä elämää, yhdessä Torstenin kanssa, haluan elää vielä pitkään ♥

22 kommenttia:

 1. Blogista huokuu poikkeuksellinen suhde joka teillä on. Olette onnellisia kun teillä on toisenne.
  Paljon onnellisia yhteisiä vuosia teille❤️

  VastaaPoista
 2. Iso arvostus sinulle. Torsten on selvästi Ystävä eikä urheiluväline. Sovit roolimalliksi monelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perheessä kaikki eläimet ovat aina olleet perheenjäseniä, joten mitäs muuta hevosetkaan voisi olla :)

   Poista
 3. Voi, ihania ootte Torstenin kanssa! Paljon onnea juhlapäivän johdosta <3 Kymmenen vuotta on pitkä aika, mutta kuluu niin nopeasti. Meilläkin olisi vuoden päästä maaliskuussa 10-vuotispäivä edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jilla, sinä ja Kaktu sovitte paremmin kuin hyvin esimerkiksi hevosen omistamisesta haaveileville ja jo hevosen hankkineille. Teille hevoset ovat perheenjäseniä jotka eivät ole myynnissä. Kertakäyttökulttuuri joka joissain blogeissa tuntuu olevan valloillaan loistaa poissaolollaan teidän blogeissa, sen vuoksi teidän blogit ovat suosittuja vuodesta toiseen, nämä ovat elämänmakuisia blogeja iloineen ja suruineen, eivät mitään kiiltokuvia. Jatkakaa samaan malliin <3

   Poista
  2. Kiitos Kaktu! Aika on todellakin mennyt nopeasti - toivottavasti edessä on vielä seuraavat kymmenet vuodet :)

   Kiitos myös alemmalle anonyymille, Torsten varmasti huomauttaisi asiasta jos häntä ei kohdeltaisi kuin ystävää ;)

   Poista
 4. Ihana tarina ja onnea 10 vuoden johdosta <3

  VastaaPoista
 5. Onnea 10-vuotispäivän johdosta!♡♡

  VastaaPoista
 6. Missä välissä pienestä höttiäis-räpiskästä kasvoi aikuinen hevonen?
  Vuodet kiitävät luvattoman nopeasti, mutta Torsten on mun silmissä aina vaan Varsa. Ihana lapsihevonen. Ollaan kyllä onnekkaita kun ollaan saatu elämäämme vain hienoja hevosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Vanha ja viisas tai hmm, ainakin vähän vantterampi ;D

   Torsten on niin kulta ❤️ Intosta puhumattakaan. Upeita hevosia.

   Poista
 7. Ihanasti kirjoitettu! On Torstenkin kyllä onnenpoika, kun sai niin hyvän ja pitkäaikaisen kodin. Onnittelut vuosipäivästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti Torsten ajattelee samalla tavalla - ja oikeasti kyllä uskonkin niin :)

   Poista
 8. Onnea 10-v yhdessä. Hieno aika, toivottavasti edessä on tuplasti vuosia yhtä matkaa.
  Onko sulla jotain vinkkejä miten tulla vaikean hevosen kanssa toimeen, olen kuullut että Torsten käy ihmisten päälle ja on todella vaarallinen, mutta ei koskaan näytä sille täällä blogissa, eli miten pärjäät hevosen kanssa jota moni ilmeisesi pelkää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä toivotaan!

   Hmm, Torsten ei ole ilkeä, hyvin harvoin edes huonosti käyttäytyvä mutta osaa lukea ihmisiä. Ja on Torsten vähän sellainen karjas, se saattaa ihmisiä pelottaa.

   Muuten Torstenin ja meidän perheen tai esimerkiksi vararatsastajan, tallinpitäjän, tallityöntekijän, kraniohoitajan tai vakkariellän kanssa ei ole mitään ongelmia kun tietää kuinka herkän hevosen kanssa tulee toimia :)

   Poista
 9. Ihana kirjoitus. Ihana Torsten. Ihana Jilla. Ihanista ihanimmat olette yhdessä!

  Onnea vuosipäivän johdosta!

  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maarit, ollaan me kyllä onnekkaita kun meillä on toisemme! :)

   Poista
 10. Onnea teille molemmille kun olette löytäneet toisenne!

  VastaaPoista