keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Vyyhdin purkamista

Torstenin treeneistä



Kesän treenit eivät ole menneet ihan silleen, miten olisin niiden toivonut menevän. Ei ole liiemmin tarvinnut kisakalenteria katsella. Pienestä on kiinni, liikkuuko hevonen puhtaasti. 

Ja oikeasti en usko, että kyseessä olisi ainoastaan kengityksestä johtuva vika, vaan enemmänkin ajattelen, että täällä on kokonainen vyyhti tarkasteltavia asioita. Koska satula on sopiva, kengitys oikea, ruokinta kohdallaan, lihaksisto kunnossa, ratsastuspohjat parhaat mahdolliset? Jokainen asia on ollut suurennuslasin alla tutkittavana. 

Uuteen joustorunkoiseen satulaan ollaan oltu tyytyväisiä! Sen seuraksi täytyisi ostaa vielä pädi, joka aavistuksen kohottaisi istuinta edestä. (Sellaisia ohuita ja laadukkaita pädejä saa suositella!) Joka tapauksessa, Torsten liikkuu isommilla askeleilla - vaan välttämättä ei ihan aina tahdissa ... Ja koska Torstenilla on aina ollut vahva tahti, on todella erikoista, että se on saattanut mennä rikki, eli tulla tahtivirheitä. Että tahtia on pitänyt ratsastaa? Kummallista. Kyllä mä olen aiemmin päässyt helpolla. Toivottavasti pääsen jatkossakin. 

Tänään Torstenilla on kengitys. Sepällämme oli muutamia ideoita, miten tukea kantoja ja saada asentoa paremmaksi. Valitettavasti viimeisen viikon aikana ollaan jouduttu jälleen siihen pisteeseen, missä vtj hakkaa vej:tä, niin että pian meillä on taas yksi papukaijakavio. Ratsastuksessa hevonen liikkuu paremmin, siinä kaviot eivät osu toisiinsa, mutta vapain ohjin Torstenin kuulee ainakin puolen kilometrin päähän. Klip klop klop klip. 

Oikeasti huono uutinen on nesteet etujaloissa. Torstenin rutikuivat jalat ovat keränneet nestettä aiemmin vain todella pitkistä seisomisista (toisin sanoen neljä tuntia tarhausta päivässä ei koskaan tule olemaan meille vaihtoehto pysyvänä ratkaisuna), mutta nyt nesteet ovat ilmestyneet etujalkojen jänteen alakohtiin käytännössä pysyvästi. Kylmäyksellä nesteet häviää, joten ratsastuksen jälkeen ollaan ahkerasti valutettu vettä kaivoon. Ratsastuksen aikana on käytetty botin ridasuojia ja yöksi se on saanut linimentit tai botin yösukat. Ei ole väliä, onko Torstenilla vapaa vai onko se liikkunut juuri tunnin. Nestemäärä on hyvin vähäinen, mutta selkeä ero aiemmin täysin kuiviin jalkoihin.

Niinpä tämän päiväistä kengitystä kohtaan on aika high hopes. Jos se ei auta, Torsten suuntaa eläinlääkäriin. Se kun niistä niin tykkää ;) Alempaa postauksesta löytyy video eilisestä hölkkätreenistä kolmen vapaan jälkeen. Sen kun katsoo, ei asiat ole enää niin vakavia, mitä teksti antaa ymmärtää ;)

















Ei ne kengät sitten onneksi irronneetkaan!

Torsten tietää että rullaluistelijat eivät ole turvallisia. Iiks ja kääks, hauskoja treenejä sinullekin!

55 kommenttia:

  1. Nexgenin padia voin suositella ja jos haluat ostaa, niin voin mahdollisesti omani myydäkin. Meillä olisi vähän käytetty ja kuin uusi, ohut ja mukautuu hyvin hevosen selän muotoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ollut näitä useampi ja menneet ihan littaan, tosin meillä ehkä vähän runsaammassa käytössä ollut. Eikä kyllä mikään taida ikuinen olla, mutt muuten oltu myös tyytyväisiä. Hitusen enemmän kun saisi näihin täytettä niin kestäisi meidän hevoslauman käytössä ;)

      Poista
    2. Hei kiitos Kaktu, se on se minkä ostit Keravalta? Katsoin jo silloin että oli tosi hyvän näköinen - ei kuitenkaan varmaan mitenkään erityisesti nosta etuosaa?

      Ja joo Jolanda, sääli ettei tavarat kestä ikuisesti :D Mutta hyvä huomio, jos tuo pädi ei ole teillä kestänyt niin ei ehkä meilläkään...

      Poista
    3. Joo ei nosta erityisesti etu tai takaosaa, vaan muokkautuu kevyesti selän mukaan. Mä en osaa kestävyydestä sanoa, kun tosiaan Keravalta silloin ostin ja tosi vähän oon ehtinyt käyttämään. :)

      Poista
  2. Kyllä on nyt jotenkin kaikilla hevosilla joitain vaivoja näyttää jotenkinnsitlä että Torstenin oikea jalka on ns pyöreämpi luukkeltään kuin vasen jalka ja puhutaan juurikin etujaloissta. En ole varma mutta vaan näyttää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä katoin samaa. Näyttää niinku oikean etusen liike ois pyöreämpi ja vasen etunen vähän ''laahais''. Voi tietty olla myös pohjasta tms, mutta pisti silmään.

      Poista
    2. Niinpä, sanos muuta Saippua. (Onpa hauska nimimerkki sinulla :D)

      Tuo aavistuksen eripari liike etusissa onkin juuri se, mistä olen huolestunut, tosin mitä muutakaan voi odottaa kun kannat kavioissa on eri tasolla. Nythän niitä on korjattu, tänään viimeksi kengittäjä kävi ja laittoi nyt rokkerikengät etusiin. Toivotaan että se auttaa!

      Poista
  3. Ite oon kans kuullut paljon hyvää nuista Kaktun mainitsemasta padistä! Monilla tutuilla on ja ovat olleet hyvin tyytyväisiä :)

    Omalle suokillani oli keväällä sama ongelma, että tuli etusiin (välillä myös vähän takasiin) nestettä. Olin ihan järkyttynyt, koska silläkin aina ollut hyvin kuivat jalat. Muiden tunnustellessa hyvä että tunsivat niitä, mutta kyllä hevosenomistaja tietää kun joku on outoa :D mikään ei ollut muuttunut paitsi se että tarha oli keväällä mutainen = ei liikkunut tarhassa paljoa. Kun muta lähti niin ongelma poistui kun alkoi tarhassakin liikkumaan :D pienestä oli herralla kiinni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksista Miia!

      Joo, ei meilläkään ole mitään vakavaa turvotusta, mutta kuitenkin sellainen, että sen huomaa. Valitettavasti (tai siis onneksi) T on niukasti kasvavalla laitumella, missä kävelee päivässä paljon - eikä pohjakaan ole mennyt mutaiseksi kaikista sateista huolimatta, kun on loivassa rinteessä. Kyllä on kaikki niin pienestä kiinni - siis toivon tietysti että syynä olisi vain tämä kengitys, ja sen korjaaminen vie tietysti aikaa. Viikon verran ajattelin katsella miten uusi kengitys toimii ja sitten soittaa ellälle.

      Poista
  4. Eikäää...!! Ei olis laidunturvotusta? Omalle suokille tullut vähän takasiin nyt kesän mittaan. Toivottavasti ongelmat selviää! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laidunturvotusta? Hmm... Enpäs osaa sanoa :D Luulen että kengitys on suurin syy... Ja todella toivotaan - ja toivottavasti teillä myös turvottelut laskee! :)

      Poista
    2. Meillä kans jotain tuollaista "laidunturvotusta" ilmennyt. Otin ponin pois ruoholta, jalat rutkasti paremmat eikä nestettä löydy enää. Viimekesinä ei siis ole tällaista ollut, mutta onneksi saimme ponin kuntoon ruokinnalla, liikunnalla ja kylmäämisellä!

      Onnea paranemiseen! :)

      /withprinssi.blogspot.com

      Poista
    3. Joo, siis mun suokille tulee aina takasiin sellasta ihan pientä kesäsin kun on laitumella yötpäivät. Nyt ollut yöt sisällä niin ei enää oo juuri ollenkaan. Siitä sitten laskee kun laidunkausi ohi. Toki letkutuslaitteella huolletaan jalat päivittäin, sekä linimentit treenin jälkeen, kylmäys helpottaa tuohon meidän kesäturvotteluun ainakin!

      Torsten puolestaan näyttää ottavan vähän kummallista askelta vej:llä, mutta kuitenkin näyttäis että vähän könkkäis oej :D Hmm, etupäässä se vika kuitenkin selvästi näyttää olevan.. Toivotaan että kengitys auttaa tai muu syy selviää nopeasti! :)

      t. edeltävä anonyymi :)

      Poista
    4. Kiitos teille molemmille omista kokemuksista, näitä on hyvä kuulla! Laidunkauden loppua sitten vaan odotellessa jos muuta syytä ei löydy.

      Poista
  5. Le mieuxin satulahuopiin saa sopivasti paloja tarpeen mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, mä ryhdyn googlaamaan! Just tollainen mihin sais paloja mukaan olisi hyvä!

      Poista
  6. Acavallon edestä nostava padi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minä googlailen! Vitsi kun saisi edestä nostavan pädin paloilla :D

      Poista
  7. Pientä ja satunnaista on epäpuhtaus jos sellaista etsimällä etsii. Tuollaisella heinäpelto-pohjalla ei voi ihmeitä vaatia, mutta onhan tuo teidän kaviojuttu harmillinen.
    Erityispisteet käsien kannosta sinulle, liian usein näkee ylipyöreitä kauloja ja kädet reisillä ratsastajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en usko että liikkumiseen olisi kiinnitetty huomiota jos en asiasta olisi maininnut, on se niin pientä - mutta viime viikolla oli yksi tai kaksi päivää kun se vapaana juostessa oli enemmän selvää ontumista. Katsotaan, miten tämän päivän kengitysmuutos vaikuttaa liikkeeseen seuraavien viikkojen aikana...

      Heinäpellolla oltiin, sillä kesän sateet ovat pehmittäneet meidän kentän aika raskaaksi. Täytyy vähän vaihdella pohjia... :) Mutta kiitos kivasta kommentistasi, kyllä noiden käsien kanssa saakin tehdä joka ratsastuksella töitä että paikka olisi mahdollisimman hyvä :)

      Poista
  8. Nestekertymiin voi varmasti löytyä ihan oikea ja korjattava syykin, mutta jos hevonen liikkuu hyvin eikä vaikuta häiriintyvän pienestä turvottelusta, syynä voi olla ihan vain sekin, että kilsoja on jo jonkin verran takana. Omalla 6-vuotiaana ostetulla on aina ollut superkuivat jalat. 10-vuotiskeväänä lämpimien säiden tultua saapuivat myös turvotuksen ensimmäisen kerran. Silloin olin kovasti huolissani ja kylmäsin ja kävelytin, mutta vasta syksyn saapuminen vei turvotuksen kokonaan pois. Sen jälkeen joka kesä ollut sama juttu. Ja silti, jalat ovat turvonneinakin todella hyvän tuntuiset verrattuna moniin muihin paljon nuorempiin hevosiin, joilla on krooniset nestepatit vuoden ympäri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas jännä, en oikeasti ole aiemmin kuullut tällaisesta kesäturvottelusta. Intollakaan ei vuodenaika vaikuttanut jalkoihin, tosin sillähän oli aina jalat kuivat, kun nivelvaivat ei ilmeisesti juuri turvottele. Mutta hyvä tietää, täällä letkutellaan sitten syksyyn asti jos ei mitään vikaa löydy! :D

      Poista
  9. Voi että, nyt on yhdellä jos toisellakin hevosen terveyden kanssa ongelmia :/ Toivottavasti syy löytyy pian jotta sen voi ratkoa.

    Muuten, olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa mutta nyt vasta näistä kuvista huomasin miten lyhyt kaula Torstenilla on! Alkoi oikein naurattaa miten söpölle ja hassulle se näyttää, ihana! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan todella :)

      Haha, Torsten on onnistunut hämäämään ;) Ehkä lyhytkaulaisuus vielä Inton aikaan tuli helpommin esille, sillä kun oli sellainen pitkä ja kaunis kaula ja Torstenilla tuollainen paksu nysä :DD Mutta ei, jos jokainen hevonen käyttäisi kaulastaan täysin sen 100 % minkä kykenee, olisi vähän erinäköisiä ratsuja maailmassa. Torsten ja sen työmoraali <3

      Poista
  10. Mattesin taskupadi johon saat palat sinne minne tarvitsee.
    Katsoin filmin kaksi kertaa ja sanon että jos hevonen liikkuu noin puhtaasti peltopohjalla ei sillä ole suurta hätää. Nesteilyt jaloissa saattavat olla laidunruohosta,tänä vuonna sen laatu heittelee vuorokauden sisällä
    suuresti, saati viikon sisällä. Jos et hinkkaisi jalkoja kavioongelman vuoksi tuskin olisit nesteitä huomannut
    ? Kunhan saat kaviot kasvamaan tasan katoaa mahdolliset ongelmat varmasti itsekseen. Toivottavasti näemme teidät taas pian kilpakentillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo Mattesin pädi ilman karvaa on vahvasti listalla mukana.

      Kiitos kun jätit kommentin, sillä ajattelin kaikkien näiden tarkkojen kommenttien seassa, että olen sokea, kun en näe pelkästään tästä videosta mitään, mitä esimerkiksi kouluradalla vihellettäisiin. Että erot etujaloissa on niin pienet, että niitä todella saa suurennuslasin alla tuijottaa! Joten kiitos.

      Laidunruohoa minäkin epäilisin, jos turvotus olisi alkanut kun pääsi laitumelle - mutta että nyt, kun yli kaksi kuukautta on eletty laidunaikaa? Turvotus kun on ilmestynyt tässä muutaman viikon aikana, tällä viikolla sitä on enemmän kuin aiemmin. Niinpä minäkin uskon siihen, että kunhan kaviot saadaan tasan, ongelma häviää. Sitä ennen kuitenkin varmasti pyydän ellän paikalle, ihan varmuuden vuoksi :)

      Ja kilpakentille on jo vähän ikävä (aika kultaa muistot ja silleen ;)), toivottavasti tällä kaudella sinne vielä päästään :))

      Poista
  11. Nam, toi turkoosi on ihana!
    Oikea etunen pisti aavistuksen munkin silmään. Takaa työntää hyvin. On siinä eroa aikaisempaan liikkumiseen, niinkuin totesitkin, aikaisempi varma tahti on muuttunut hiukan sellaiseksi kyseleväksi. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosi on niin kesä :)

      Joo, tahdin kanssa saa olla tarkkana - mutta itse askel on mielestäni isompaa, ja se on varmasti tämän satulan ansiota, kun ei purista lavoista. Ei tässä varmaan auta kuin odottaa hetki ja katsoa, mitä uusi kengitys tekee :)

      Poista
  12. Omaan silmään myös etupäässä/etusissa häikkää. En osaa nyt sanoa, että kumpi etunen, mutta esim suunnanvaihdot ja suoralta kaarteeseen lähdettäessä mielestäni näkyy erityisesti, että etupää ei ihan kunnossa taida olla. Myös laukassa havaittavissa. Ja oliko nyt muistaakseni vasempaan kierrokseen niin laukka edestä töpöttävää.

    Kun kyseessä etupainoinen ja järeä suokki, niin itseä kävisin kyllä kuvauttamassa etuset, jos on nivelvaivoja meinaan. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä siis sielläkin :) Aiemmin se oli selvästi oej, mutta nyt en ole enää varma. Sitten on hassua, kun vej on kanta matala ja silti oej turvottaa enemmän. Kummallista. Laukan lyhyyden laittaisin kyllä aika pitkälle hokkien puutteeseen ja vähän liukkaaseeen pohjaan, se on onneksi kentällä isompaa.

      Nivelvaivoja minäkin olen miettinyt, mutta toisaalta turvotus ei viittaa niihin - ehdottomasti kuvautan kaikki jalat kun ell paikalle pyydetään. Ja eiköhän se pyydetä, mikäli ei tapahdu ihmeparantumista!

      Poista
    2. Nivelvaivoista puhuttaessa kyynärnivelet unohtuu helposti. Vika voi olla myös siellä, mutta toteaminen todella vaikeaa. Liikettä katsoessa tämä vaihtoehto tuli ensimmäisenä mieleeni, kun päällisin puolin ei vikaa näyttäisi olevan.

      Toivottavasti tulisi kuitenkin kengityksellä kuntoon! :)

      Poista
    3. Kiitos tästä ajatuksesta, ei tosissaan käynyt edes mielessä.

      Tänään olen kuitenkin varannut ellän, tosin se menee kolmen viikon päähän mutta otetaan kevyesti siihen asti! :)

      Poista
  13. Hieno se on eikä minun silmään ep. Oletko sattumoisiin treenannut passagea, siinähän on tuo viive askeleessa. Takapää työntää kyllä hyvin, etupää hiukan leijuu. Eikös tuo ole ihan tavoiteltu tila kouluratsastuksessa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis kommentistasi. Pelto ei pohjana jousta niin paljon kuin kenttä, missä viime viikon valmennuksessa jopa valmentaja oli vähän hämmästyneen oloinen, kun T jousti niin sairaan hyvin ravissa. Siis ihan superisti, juuri aavistuksen passagemaisesti pysyen kuitenkin tahdissa. Ja joo, kyllä ainakin minä sitä passagea joskus tulevaisuudessa tavoittelen :D

      Jotenkin uskoisin tai ainakin toivoisin, että tuo viive on satulan aikaansaamaa ja satunnaiset tahtivirheet ja turvotus kengityksestä aiheutuvaa. Sormet ristissä että olisin oikeassa :D

      Poista
  14. Katso mitä kengitys tekee ennen kuin kuvautat. Ongelma(?) poistuu kun kaviot tulee tasan. Onko sulla vielä sama kengittäjä kun Inton aikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näin olisi tarkoitus tehdä!

      Vaihdoin kengittäjää reilu vuosi sitten, kun olin ns kahden kengittäjän "loukussa". Meillä oli irtokengän laittaja ja sitten oma kengittäjä, mutta kun lopulta näimme ensimmäiseksi mainittua paljon enemmän kiitos Torstenin, tuntui loogiselta vaihtaa kengittäjää. Ja olen ollut tyytyväinen; tämä kannan muutos on syntynyt niin salakavalasti, kun T on heittänyt pitkin kevättä ja kesää aina saman oej kengän jonnekin jorpakkoon, että on ymmärrettävää, että se kavio on kulunut enemmän kuin vej. Nyt vaan täytyy korjata tilanne :) Ja nyt Torstenilla on bootsit aina jalassa, kuten sillä on nuorempanakin ollut.

      Poista
  15. Ihana tuo sun pikee! Hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, itsekin tykkään siitä kun se on malliltaan vähän pidempi :) Tilasin sen Reunokselta alennuksesta, vink vink ;)

      Poista
  16. Mistään mitään tietämättä heitän vain arvauksen, kuinka monta täysin symmetristä ihmistä tai hevosta maailmassa on? Meillä on kaikilla heikkoutemme ja vahvuutemme, toinen klenkkaa vasemmalle toinen oikealle eikä välttämättä ole kipeä mistään. Hevosilla homma on tuplasti vaikeampaa kun on neljä koipea aseteltavana. Videolla minun silmääni ei mitään superhälyyttävää näkynyt, kenties juuri tuo puoliero?

    Tämä oli siis vain hiton huono yritys yrittää piristää ja toivon todella, että kengitys korjaa mitä korjattavissa on ja turvottelut voivat todellakin johtua tämän 'kesän' heinistä.

    Kaikkea kivaa teille jatkoon, toivottavasti pääsette taas rusettijahtiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, totta sekin; mä olin kranioitavana itse viime viikolla ja tsiisus miten vino olen! :D Että ei ihmekään että myös T on vino ;)

      Ei tuossa videossa minunkaan mielestä mitään hälyyttävää ole, lähinnä pientä hapuilua. Eniten huolestuttaa turvottelu, ja tietysti itse olen nähnyt sen pahimpina päivinä. Kummallisia juttuja, ihan tulee muistoja mieleen näiden ontumisten tiimoilta ;) Huh, toivottavasti ei päästä edes lähelle sitä aikaa!

      Kiitos Eira, kuin myös!

      Poista
  17. Hei Jilla, jos en ole väärässä niin tuo pelto on muokattu edellisen kerran yli 10v sitten eli varovasti niissä kuopissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on siitä varmaan se kymmenen vuotta! Ollaan varovasti :) Viime kesänä oli oikeasti ihan super, nyt talvella siellä ratsastettiin liikaa joten tänä kesänä ei sitten ollakaan menty paljoa, kun on niin paljon kuoppia.

      Poista
  18. Kuten muutkin ovat sanoneet - ei mitään erityisen hälyttävän näköistä mutta tietysti hyvä selvittää! Toivottavasti kengitys auttaa! :)

    VastaaPoista
  19. Voipi olla kinnerpatit tai sitten jossain muussa nivelessä vaivaa. Mun hevonen tahditti alkuun ja oli todella jäykkä, kunnes muutettiin takaisin maalle, missä tarhaa koko päivän laumassa ja liikkuu enemmän. Ei sopinut osapäivätarhaus mun hevoselle. Ero on huomattava ja voi pitää useammankin päivän putkeen vapaata ja ei ole lainkaan jäykkä/tahdita ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaikki vaihtoehdot on tietysti mahdollisia kun hevosista puhutaan :D Meillä Torsten siis ulkoilee 7-20 aina hyvillä pohjilla kaverin kanssa, joten sitä ei silleen tarvitse onneksi miettiä. Ja Torsten ei ole ollut mitenkään erityisen jäykkä, vaan semmoinen outo ... Hankalaa, mutta eiköhän tähänkin löydy syy :)

      Poista
  20. Miten blogitallin lopettaminen tulee vaikuttamaan sun blogiin? Muuttuuko jokin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaikuta toivottavasti blogiini millään tavalla.

      Mutta onhan se tosi harmi, että näin kävi, olen viihtynyt ja saanut Blogitallilta paljon, enkä olisi missään vaiheessa tätä hiljaista kesää uskonut, että näin käy.

      Poista
  21. Lähteekö jalkojen turvotus liikunnalla? Jos lähtee, niin tuskin mitään hälyyttävää. Kesän lämpötilavaihtelut, vapaapäivät, ruohon valkuais ym. pitoisuudet aiheuttavat tuollaista ohimenevää ja epämääräistä turvottelua monella hevosella, juurikin kesäisin :)

    Mutta toivotaan, ettei mistään vakavasta ole kyse! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, turvotus ei laske liikunnan aikana :/ Siksi olen vähän huolissani, että onko kavioiden asentovirheet aiheuttaneet rikkoja. Toivottavasti ei, ja kiitos teille kaikille kokemuksien ja neuvojen jakamisesta! :)

      Poista
  22. Minusta näyttäisi siltä, että vasemmassa etusessa se ongelma on. Hyvin vähäinen, juuri havaittavissa, mutta kuitenkin nähtävissä. Ikäänkuin varoisi vasenta ja tämän takia sen liike jää vajavaisemmaksi ja hieman lyhyemmäksi.

    Toivotaan, että olisi kyse kengityksestä, mutta vähän on sellainen tuntuma, että ei johdu pohjasta eikä kengityksestä. Mutta ainahan sitä voi arpoa kuin lotossa videon perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, aina kun lukee uusia näkökulmia alkaa katsomaan itsekin eritavalla liikettä - tai kiinnittää huomiota uudella tavalla. Tää on tosissaan arpapeliä niin kauan kuin ei ole kuvia nähtävissä - onneksi ell on tulossa, vaikkakin vasta kolmen viikon päästä.

      Poista
    2. Sehän näissä jutuissa on, että kun haluaa näkökulmaa videon kautta, niin paljon tulee erilaisia mielipiteitä, eikä välttämättä näissä ole siinä mielessä väärää. Mutta sekoittaa hevosen omistajan mieltä, senpä takia yritän näitä itse välttää. Mutta ymmärrän kyllä ahdistuksesi, tulee vuoden takaiset muistot niin mieleen, että toivotan kaiken pähkäilyn, pohdinnan ja sekavien mietteiden keskelle rauhallisuutta ja luottamusta. Minun vastaukseni varmasti kumpuaa näistä vuoden takaisista kokemuksista, joten siltä osin kovin subjektiivinen.

      Poista