maanantai 20. heinäkuuta 2015

Neljä satulaa

Minulla on tällä hetkellä neljä satulaa. Hevosia on yksi. Valitettavasti ne eivät ole sopivia koulu, este, western ja vaikka pehmosatuloita, vaan niistä kolme on koulupenkkejä ja yksi liian kapea estesatula.


Onneksi yksi satuloista on sopiva - joustorunkoinen Trekkerin koulusatula. Whoop whoop, se on niin pop! Neljä vuotta sitten kokeillessani joustorunkoista ensimmäistä kertaa Torstenin kanssa, en päässyt istumaan satulaan ollenkaan edes sinne päin-tyylillä. Torstenhan liikkui jo silloin moisella superisti; ja niin se liikkuu tälläkin hetkellä. Eroa neljän vuoden taakse löytyy vain ratsastajasta, sillä niin paljon ilman satulaa ratsastaneena ei joustorunkoinen ollut enää ollenkaan vieras. Itse asiassa, se on aika kotoisa ja helppo.
Vähän niinku tää suomen kesä. Kun paisteellakin sataa. Helppoja päiviä viikkoosi!

20 kommenttia:

 1. Minkä kokoinen tuo teidän satula olikaan? (Leveys lähinnä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä Trekker? Emmää tiiä .... :D Mäpäs palaan tähän huomenna!

   Poista
 2. Hieno Torsten! Kiva että satula löytyi, mutta mitkä noi ihanat housut on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Kingslandin, en kyllä mallia tiedä. Keväällä jo niitä hypistelin Lohjan K-maataloudessa, mutten raaskinut ostaa... Nyt kun ne vielä viime viikolla siellä olivat, vieläpä euron alle satasella (ovh lähemmäs kaksi sataa) niin ei niitä voinut sinne jättää :D Näissä ei kyllä ole kuin kangaspaikat, joten olivat aika liukkaat, mutta tuleepahan opittua istumaan sellaisillakin housuilla! :)

   Poista
 3. Eikä, älyttömän ihanan väriset housut ja hanskat! Hanskat taitaa olla roecklin, mutta entäs housut? Mun kirkkaanvihreät ratsastuspökät kaipais värikästä kaveria, tummansiniset on niin tylsät. ;) Niin ja nyt kun kerta kommentoin niin pitäähän se sanoa että sun ratsastus on aika nättiä ja Torsten on aika magee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ne kyllä aika makeen väriset ;) Tuossa ylempää laitoinkon jo tarkemman vastauksen, mutta ovat siis Kingslandin housut! :) Mä olen myös katsellut sellaisia Eurostarin vaaleanvihreitä housuja, kiva kun on vähän väriä eikä aina vaan sitä klassista tummansinistä ;)
   Torsten kiittää! :)

   Poista
 4. Te näytätte hyvältä! Tykkäsin viimeisistä kuvista tosin eniten :)

  Trekker on kyllä mukava istua, mutta varsinkin isoliikkeisen hevosen selässä olo on kuin trampoliinissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä on tunnelmaa kun aurinko paistaa ja vettä sataa :D

   Torstenilla oon nyt mennyt niin paljon ilman satulaa, ettei se ollut ongelmana, mitta muistan kyllä hyvin tuon trampoliini/pomppulinna tunteen silloin vuosia sitten :D

   Poista
 5. Ihanan raikkaat housut ja hanskat. Olette kyllä tyylikäs ratsukko.
  Ihanaa ettet ole niitä ratsastajia jotka halveksivat joustorunkoisa, kivasti näyttää Torsten uudella satulallaan liikkuvan.
  Tuli mieleen kun sulla noita tarvikkeita tuntuu olevan että oletko laittelemassa kirppistä pystyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän se varmasti kaikilla hevosilla toimi ja välillä on varmaan hyvä mennä perinteisellä runkosatulalla - meidän toppaaja ei kyllä alkuun ihan tykännyt kun sanoin, että haluan tämän ykkössatulaksi ja sitten hyvän estepenkin hyppäämiseen ja maastoiluun. Sitten kun hän näki Torstenin liikkeessä, ei ollut ongelmaa :) Sille vaan niin sopii se, että saa liikkua jotenkin enemmän mitä runkosatulalla. Tai en tiedä, mutta nyt näyttää ja tuntuu hyvältä :D

   Ja joo, mun pitäisi ehdottomasti pistää kirppis pystyyn. Kolme hyvää satulaa etsii kotia edullisesti :D

   Poista
 6. Nyt näyttää hyvältä! Mä vaan rakastuin noihin housuihisi, kuolaan niitä varmaan tosi kauan, kun en niitä tarvitsisi, mutta haluaisin... Kivoja kuvia jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä oikeasti hienot, vitsi miten tyytyväinen olen että viimeisen vuoden aikana olen oppinut käyttämään (ratsastus)vaatteissa värejä :D Että sinne vaan alelaareille, siellä oli superkauniit kyyhkysensiniset housut myös, mutta niihin lompakko ei enää antanut periksi ;)

   Poista
 7. Minä olen varmaan hypistellyt noita samoja housuja samassa kaupassa... Turkoosifanina olen hypistellyt myös noita hanskoja, mutta kertonut sitten itselleni, että kerran tai kahdesti viikossa ratsastava ihminen ei tarvitse itselleen melkein 40 euron hanskoja. Nyt harmittaa, mahtaakohan niitä vielä jossain olla...

  Mutta satulasta, minä kokeilin edelliselle ponille joskus vastaavaa ja siinä tuli häntäluu kamalan kipeäksi. Muuten olisin varmaan ostanutkin. Mutta olisikohan näissä uusissa malleissa parempi istua? Noitahan saa lyhennetyillä paneeleillakin, kiinnostaisi vähän tuolle superlyhytselkäiselle kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nyt vaan silmä tarkkana josko hanskat tulisivat johonkin alennukseen ;) (Niin, siis myös itse olen nämä tarjouksesta ostanut :D) Rockelit on vaan niin hyvät hanskat, että voisin ostaa tällaiset vaikka en ratsastaisikaan :D Jos oikein katsoin niitä oli vielä Lohjan K-maataloudessa jäljellä...

   Hmm, tämä oli käytetty satula, ei mitään uusinta mallia, mutta ehkä sitä vaan istuu erilailla. Esimerkiksi siinä toisessa kokeilussa olleessa satulassa huomasin, että mulla oli polvet koko ajan kiinni satulassa, se ei vaan sopinut mulle. Ja paneeleista en tiedä, mutta vaikka tämä olikin ison näköinen satula, ei se selässä enää niin isolta näyttänytkään... Onneksi! :)

   Poista
 8. Kiva, että oikea satula alkaa pikkuhiljaa löytyä, tosi kivan väriset housut olet ostanut, ihanan kesäiset!
  Täytyy muuten vielä sanoa, että tykkäsin sinun (blogitallissa olleesta) "videoblogista" ! Olisi kiva nähdä enemmänkin viedota ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon tosi tyytyväinen että löytyi satula - enää täytyy vaan etsiä sopiva estepenkki! Sitä ennen täytyy kyllä myydä noita tarpeettomia pois... :D

   Hih, kiva että tykkäsit, niitä videoita on kyllä tulossa lisää ;)

   Poista
 9. Torsten on upea, mutta kuinka se asettuu noin vänkyrään (3, 5 & 8)? Oon kattonut samaa ongelmaa jo aika kauan teidän menossa.. Vasempaan kierrokseen ongelma ilmeisesti on.
  Nyt alkoi tosiaan kalvaa niin pahasti, että pakko kysäistä, miten korjaat tuota ongelmaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on meidän yksi perusongelmista, T haluaisi aina asettua vasemmalle oikeassakin kierroksessa. Sitä treenaillaan lähinnä vain tuntumankorjauksella, eli oikeaa suupieltä ylös nostavalla ohjasotteella. Valitettavasti itsenäisessä treenissä olen niin sokea, etten sitä koko ajan näe / kiinnitä huomiota, pitäisi olla peilit apuna. Valmennuksissa sitten keskitytään siihen aika tiukasti.

   Poista