keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

DressageTrekker

Hei mikä on sellainen aihe, mistä täällä ei olekaan pitkään aikaan puhuttu? 
Satularumba ... Plaah, I know.


Torstenin kanssa on tällä hetkellä monta rautaa tulessa. On kengityksen korjausta, satulan sovittelua ja jumien avaamista hieronnan, kraniosakraalin sekä iilimatojen avulla. 

Koska ontuminen ja kengitys ovat supertylsiä aiheita, puhutaan ensin mieluummin satuloista. Olen ihan rakastunut joustorunkoiseen Trekkerin koulupenkkiin. Se muistuttaa niin paljon tätä nojatuolia, missä tälläkin hetkellä istun ;) Satula antaa myös liikkumavapauden omalle istunnalle, eikä varsinaisesti pakota mihinkään muottiin. Sopii minulle - ja tuntuu sopivan myös Torstenille. Se on liikkunut hyvin, ja sillä on selkeästi ollut helpompi liikkua luotiviivalla myös korkeammassa muodossa. Myös laukka pyörii isommin kuin aiemmin, joten kyllä vanha satula vaan niitä lapoja on puristanut. Hyvin liikkuminen on tietysti vähän kiistanalainen termi tällä hetkellä, sillä oej ottaa edelleen aavistuksen lyhyempää askelta satunnaisesti. Uskon ja toivon, että lapajumien auettua tilanne muuttuu, sillä se on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Luotiviivan löytyminen voi puolestaan johtua myös kraniohoidosta, sillä Torsten tuntui hoidon jälkeen jotenkin pidemmältä kaulastaan. Koko hoitomuoto on jotain sellaista, mikä vain pitää itse kokea, sillä pelkin sanoin Torstenissa tapahtuneita reaktioita on vaikea selittää. Kerron siitä lisää myöhemmin :)

Kuvissa Trekkerin joustorunkoinen koulusatula. 


Ainoa varsinainen ongelma tässä Trekkerissä on, että sitä pitäisi saada nostettua hieman edestä. Koska joustorunkoista satulaa ei voi varsinaisesti muokata, pitäisi ostaa satulan kanssa käytettäväksi padi. Ennen sen ostoa ratsastan loppuviikon toisella kokeilusatulalla. Sitten on taas hieman viisaampi. 

Polvi nousee!Koska kaikki meneillään olevat projektit ovat aikaa, rahaa ja voimia vieviä, ollaan me muistettu ottaa myös ihan chillisti. Eilen ystäväni kävi ratsastelemassa Torstenilla, heti sen jälkeen kun oltiin nautittu korvapuusteista laitumella. Torsten söi kaksi pullaa ... Ja tänään sisareni, joka harrastaa hevosia hyvällä säällä, eli muutaman kerran kesässä, tuli seuraksi rapsuttelemaan Torstenia. Just sopivan rentoa olemista tähän keskiviikkoon! 

15 kommenttia:

 1. Trekker on kyllä mukava satula. :) Tarkasta vain ennen ostoa, että etukaari ehjä! Noissa ollut ongelmaa vanhemmissa malleissa, että etukaari antanut periksi ja mennyt poikki. Meillä oli tällainen rikkinäinen hetken aikaa, etukaari oli halki kohdista, joihin jalustinkoukku kiinnittyy. Sandrinham-koulusatulaa olen myös katsellut, Kerrohan sitten kokemukset siitäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, täytyy sitten tosissaan vielä tarkastaa tuo etukaari! Ja se Sandringham tuntui kyllä mukavalta kokeilukerralla, joten mielenkiinnolla odotan miten poni sillä liikkuu loppuviikon. Raporttia tulossa ehdottomasti :)

   Poista
 2. Torsten on tosi hieno. Satula näyttää istuvan hyvin teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsten kiittää!

   Joo, satula on kyllä kiva. Vähän tuo joustorunkoisuus pelottaa, mutta toisaalta, vaikka ratsastan tosi paljon ilman satulaa, on Torsten saanut aina kehuja hyvässä kunnossa olevista selkälihaksistaan, viimeksi kraniohoitajalta. Että ehkä Torsten sen kestäisi. Ja tarkoituksena olisi sitten ostaa hyvä estepenkki rinnalle, millä voisi maastoilla ja tietysti joskus myös hypätäkin... ;)

   Poista
 3. Hei, jos pystyt otatko videoa, kiinnostaa nämä satula-asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin yrittää saada loppuviikosta videota treenistä!

   Poista
 4. Kokeilemisen arvoinen satula olisi myös Bates Wide koulusatula...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä - en ole kuullutkaan tuosta wide-mallista! Normaalit bates- ja wintec satulat eivät ole istuneet...

   Poista
 5. Mun bates,leveimmällä kaarella, ei ikinä mahtuisi Torstenille, mitä kuvista olen katsonut. Eikä taida panelikulma olla ideaali noin leveään selkään, mutta ehkä näitä on erilaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bates (Wintec) Widen leveydet lähtevät siitä mihin tavallisten Bates-Wintec kaarien XW loppuu. Myös paneelien muotoilu on tehty pirttipöytämallin selkään.

   Poista
  2. Torstenilla on ollut wintecin isabell werth-satula nuoruudessa, silloin sillä oli valkoinen kaari (eli levein) sisällä, ja oli sopiva, mutta muuten se ei lopulta istunut. Enää tuskin riittäisi leveydessä, mutta tämä Wide-malli vaikuttaa kiinnostavalta. Tässä vielä ylemmälle anolle linkki, eli tästä satulasta on kyse; http://www.batessaddles.com/index.php/dressage-saddles/bates-wide-dressage/

   Poista
 6. Mikset kisaa rautiolla sh cupissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ensimmäiset kisat osuivat päällekkäin toisten kisojen kanssa, ja nyt ei sitten päästä kun T ei ole kilpailukunnossa :/ Sääli, Raution kisat on aina niin kivat! :)

   Poista
 7. Heippa Jilla!
  Osaatko kertoa mistä löytyy vapailta markkinoilta suomenhevosia, jotka ovat työlinjaisia? Tuntuu, että markkinoilla pyörii pelkästään ratsuja ja juoksijoita... Tarkoitan työlinjaisella vähän samaa mallia kuin Torsten (paksu kaula ja lyhyet jalat) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. Mä en juurikaan seuraa myytäviä suomenhevosia kun en ole toista hevosta ostamassa. Ihmiset ei kyllä usko mua, kun aina ollaan suokkeja mulle tyrkkäämässä ihan millä tallilla satun vierailemaan :D Valitettavasti en kuitenkaan voi auttaa sinua, etenkään työhevoslinjaisten kanssa - mutta tosissaan, onhan Torstenin molemmat vanhemmat ratsukantakirjassa ja silti ulkonäkönsä puolesta menisi työhevosesta... Ulkonäöstään huolimatta Torsten ei kuitenkaan luonteensa puolesta sopisi työhevoseksi, ja luonne taitaa olla työhevosen tärkein ominaisuus. Keskittyisin siis ehkä katsomaan enemminkin juuri luonnetta, en niinkään etsisi hevosta pelkästään sukulinjoja katsomalla :)) Tsemppiä hevosen hakuun! :)

   Poista