perjantai 30. elokuuta 2013

Tuomaripeliä !

Me saatiin todellakin paremmat pisteet, mitä oltaisiin ansaittu.

Kuluneen kisakauden aikana olen törmännyt tuomareihin joiden sydän täytyy olla puhdasta kultaa, niin kiltisti he ovat arvioineet  holtitonta menoamme, ja sama toistui tänään. Kiitos kaikki kiltit tuomarit kärsivällisyydestänne ja kauniista loppukommenteista. Ne lämmittävät  aluekisakirouksesta kärsivän ratsukon mieltä karulla kivisellä kotimatkalla :) 


Monen mutkan ja reilu puoli tuntia alunperinkin tiukaksi vedetystä aikataulusta jäljessä päästiin aamulla starttaamaan kohti Ypäjää ja suomenhevosten kuninkaallisia. Jumiin jäänyt traikun jarru on muuten inhottava ylläri - pahoittelut kaikille tallikavereille, ketkä paniikissa herätin, ennen kello aamu kuutta... Olisi ehkä pitänyt uskoa, että jos rattaat pyörii vain taaksepäin, kannattaa reissu jättää tekemättä ;)

Varmuuden vuoksi laitoin puhelimesta navinkin päälle loppumatkasta, ja koska se sanoi, että käänny, niin aamuninen iskähän kääntyi. Ajeltiin sitten mukavat kaksikymmentä kilometriä kinttupolkua Ypäjälle saakka, ja tietenkin traikun jarru alkui uudelleen laahata... Tuli testattua ponin sekä vanhempien hermorakennetta ja vain poni sai hyväksytyn arvosanan ;) Takaisin päin tultiin sujuvammin sitten sitä normaalia, tuttua ja suoraa reittiä! 

Perillä oltiin kuitenkin riittävän ajoissa, ja kaikki meni omien suunnitelmieni mukaan, vain raikas breezeri, lämmin ilma ja aurinko jäivät uupumaan. Ja yksi erinomainen rata. Juomana oli kylmää Cokista, sää oli korvattu + 8 asteella ja tihkusateella, rata toheloitiin läpi riittämättömällä 58 % esityksellä. Turha reissu mutta tulipahan tehtyä! Huumoria peliin, sitä se Torstenkin mulle toitotti kun perunasäkkinä hölköttelin radalla menemään, ja rupesi samalla kyttäilemään ihania vaaleanpunaisia kukkia :))






Ratsukon yhteiset kiinnostuksen kohteet...
"Mitä minun silmäni näkevätkään?!"
"Mitä minun silmäni näkevätkään?!"





Ja sitten radalle! 

Hips hips hips ...

Mä olen ilmeisesti treenannut yhden ohjan ratsastusta ...

Ai siis miten niin jännittynyt? Ei kai?! "Mutta tuomaripönttöä en lähesty, en."

Molemmat tuomarit kirjoittivat, että hyviä pätkiä, ja olihan ravi paikoitellen ihan hyvää. Mä vaan itse ratsastin sellaisia extrakiemuroita tähän niin tylsään B:3 - ohjelmaan, että se laski aavistuksen pisteitä.
Voltti kasista tuli noi voltti ysi ja nelikaarisella kiemurauralla voi eksyä  ;)

Ja jos mä en jollain tavalla sabotoinut ponin suoritusta, niin poni hoito homman itse !
"Hälytys: K niinkuin Kukka, varo siis !!"

Tälläiseen tyylikkääseen takajalat alla pysähdykseen oli hyvä lopettaa tämä rata. Se ikään kuin sinetöi tämän kuninkaallisen suorituksen. Kyllä olisi Antti ollut meistä ylpeänä, jos olisi tämän nähnyt. (Viime tunnilla tehtiin parisenkymmentä pysähdystä. Harjoittelu kannattaa aina ;))

Kuolaintarkastuksen jälkeen loppuverkkaan ... 








Näin kakkapaskaa ratareissua ei saa kullaksi käännettyä, ei sitten millään. Ehkä ensi kerralla, vaikka onnellisuuspillereiden avulla ;)

18 kommenttia:

  1. Ihana postaus XD Toi viimenen kuva on jotenki hauska, Torstenilla totinen ilme ja noi vatsalihakset :D

    Onnellisuuspillerit kuulostaa hyvältä :D

    VastaaPoista
  2. Samoissa kisoissa menty samoilla säädöillä. Silloin ei naurattanut, nyt jo voi. On se "hienoa" mennä itsensä juuri sinne kunkkareihin munaamaan. Tälläistä se on hevosten kanssa.

    ps. sulla on kiva blogi, vasta hetken olen seurannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan se aika ärsyttävää. Tai siis, jos aiemmin on mennyt rata päin mäntyä, niin aina joku on onnistunut. Tänään ei onnistunut mikään - matkat jarrun takia, veryttely ja rata ratsastajan takia... Säästä en ota syitä niskoilleni :D

      Kiitos, kiva että tykkäät! :)

      Poista
  3. T näyttää kyllä kivalta näissä kuvissa :) Hyvä asenne sulla ja seuraavalla kerralla paremmin (vaikka prosentit ei huonoja olleetkaan ;) ) Harmi ettei törmätty kisapaikalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No veryttely-kuvissa se on kyllä yllättävän hyvän näköinen, täytyy myöntää. Se kun pompotti ravia kunnolla noin viiden askeleen verran koko ratsastuksen aikana, niin ei ollut oikein sopivin kuvauspäivä ;)

      Joo, tosi sääli. Me kyllä poistuttiin paikalta melko ripeästi loppukävelyiden ja ponin hoidon jälkeen. En edes kierrellyt kojuja sen kummemmin, kun oli niin kylmä ja pikkasen harmittikin ;)

      Poista
  4. Äläs nyt itseäsi ruoski, pisteet on ihan kohtalaiset ja ilman noita "pieniä" jännittymisiä prossat olisi varmasti helposti olleet ne toivomasi kutosella alkavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pisteet onkin suoritukseen nähden ihan hyvät! Mä olin oikeasti siinä nelikaarisellakin, kolmatta kaarta aloittaessani sillain, et miten mä jo tässä oon, nyt tulee kiire kääntää :D Ja niinpa kaksi ensimmäistä kaarta meni 3/4 osaan kenttää ja kaksi jälkimmäistä sitten loppuun ... :D

      Ja kyllä mun täytyy myöntää, että verytellessäni kaikkien liitokavioiden seassa, fiilis oli lähinnä luokkaa "mitä me täällä tehdään", ja siitähän oma jännitys-momentti lähtikin rullaamaan ... Ja ponihan sen tietty tuntee :)

      Poista
    2. Mikäköhän tuulitunneli meihin on iskenyt, mähän siellä viime kisoissa havahduin kanssa useammassa kohdassa rataa siihen, että " hupsista, tämä jäi nyt sitten valmistelematta tämä sulkutaivutus!" Eikä siellä vaativan radalla muutenkaan liikoja tyhjiä metrejä ole, joten... Mä en tajua mistä tommoinen " aivokuolema" oikein tulee?

      Poista
    3. Jaa-A, sanoppa se! Varmaan johtuu jännityksestä, etenkin omalla kohdalla epäilen vahvasti sitä syyksi ....

      Poista
  5. Ei varmaan lohduta, että nauran täällä ihan kippurassa? Ei siis suoritusta sinänsä, mutta tarina on kerrottu niin mainiosti, ja kameraan osunut kanssa osuvia ilmeitä...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo, kyllä se enemmän lohduttaa kuin äitini kommentti "opettele ratsastamaan" :D Tälläistä tää joskus on!

      Poista
  6. ^ Mikäs vika tuossa asian ytimen kiteyttävässä ja rakentavassa neuvossa muka on ;)
    Tosin sun tapauksessa täsmäohje kuuluisi; "opettele ratsastamaan vähemmän ja luota Torsteniin enemmän"...

    Mutta niin tai näin, Ypäjälle kannattaa mennä vaikka kisaturistiksi, kertakaikkiaan upeat puitteet ja huippu ilmapiiri, puhumattakaan huippuhienoista hevosista, ainakin kunkkareiden aikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, paljon hienoja heppoja nähtiin! :) ja hyvin oli jälleen organisoitu koko homma, kisaajille kaikki tehty helpoksi :)

      Poista
  7. Voi Jilla, tosi harmi, ettei reissu mennyt odotusten mukaan, ...mutta jos positiivista hakee, niin ainakin se poiki meille onnekkaille lukijoille kerrassaan viihdyttävän tarinan. Tykkään hurjasti sun tavasta kirjoittaa :)

    VastaaPoista
  8. Huoh, onneksi elanto ei ole kiinni satulassa istumisesta, totesin aina kun itse pilasin jännittämiselläni hevosen suoritukset.

    Ps. täältä yksi ex-kisakuski lähettää terveiset teidän kisakuskille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoh, täällä kyllä ihan melkein vakavasti mietitään siirtymistä myös ex-kilpailijaksi, kun jännitys pilaa koko hoidon!

      Poista