torstai 8. elokuuta 2013

Iltaravit

Pikkulauantai Vermon V65-raveissa


Hieman jopa nolottaa myöntää, että vaikka omistan ex-ravurin ja olen koko ikäni hevosten parissa viettänyt, en ole koskaan käynyt raveissa. Tai no, pikkulikkana serkun kanssa kyllä potkulautailtiin yli kymmenen vuotta sitten kepeä kuuden kilometrin matka, kun oli pakko päästä Vermon raviradalle katsomaan, kun hienoja ravihevosia hiitattiin, ja kerran olen jääraveissa perheen kanssa nuorempana käynyt, mutta muuten on tämä laji minulle täysin vieras. Yksien ravien perusteella ei tietysti voi sanoa, että tietäisi lajista vielä mitään, mutta hauskaa oli ! 



Ensimmäisen lähdön katsoimme ilman pelaamista, vaikka toki ympyröimmekin hevosesittelyn jälkeen vihkosesta ne hevoset, jotka olivat kiinnittäneet huomiomme voittajaa miettiessämme. Ja kuinka ollakaan, oma arvaukseni osui ja upposi ! Tästä innostuneena säntäsimme Toto-luukulle vailla minkäänlaista hajua, miten peliä pelataan, mutta ystävällinen myyjä selitti hyvin yksinkertaisesti, minkälaisia pelejä oli mahdollista pelata. Laitettiin seuraavasta lähdöstä kaksari vetämään (eli pitää tietää lähdön voittaja ja toiseksi juossut, järjestyksellä ei väliä), ja tadaa, jälleen arvattiin voittaja oikein ! Eihän siitä valitettavasti rahaa irronnut, sillä meidän mielestä toiseksi tullut taisikin olla jossain häntäpäässä ... Tämän jälkeen Totottiin vielä muutama lähtö, mutta koska arvauksemme eivät osuneet lähellekään oikeaan, palasimme jälleen ympyröiden piirtelyyn vihkoseen. Ei hevosten kanssa taida päästä rahoille oikein millään :D 


Lämminveristen arvostus kasvoi omissa silmissä kyllä suunnattomasti, vitsi miten kovaa ne juoksi ...


Mutta tämä hevonen olisi voinut lähteä kotiin mukaan!

(fiksu valitsisi tämän ... ;))

Honkkeli :)



Mutta hienosti hevoset juoksivat todella painostavasta ilmasta huolimatta (ja kahden lähdön voittajat ilman kenkiä, mielenkiintoista!), ravimakkara tuoksui taivaalliselle (sääli että olimme käyneet syömässä jo itsemme ähkyyn intialaisella ruualla ...) ja ihmisten jännittynyt tunnelma voittajataisteluissa olivat kyllä kaikki kokemuksen arvoisia, joten aivan varmasti täytyy joskus toistekin piipahtaa raveissa ! :)

6 kommenttia:

  1. Kyllä lämminverinen ravihevonen on vaan upean näköinen kärryjen edessä, kun se on oikein elementissään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ja hauskaa oli myös huomata ero lähdöissä, missä oli jo 60-70 t voittaneita ja sitten ihan aloittelevien lähtö. Voi Sitä lihaksien määrää, mitä ensimmäiseksi mainitussa lähdössä oli !

      Poista
  2. Hattu päästä kunnon Ravieläimen edessä !
    Upeita ovat juoksijat, kuvissasikin.





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeita ne kyllä oli, kuvat taas ihan kamalia. Vaikea laji!!

      Poista
  3. Raveja on hauska seurata! Olin itse talliporukan kanssa Finlandia-raveissa keväällä, siitä jäi pieni kipinä ja aina ehtiessäni pyöritän muutamaa euroa Fintoton nettipalvelussa, välillä voittaa ja välillä ei. Nössönä veikkaan useimmiten sijaa vaikka sillä ei rahoille pääsekään ;)
    Juhannuksenakin oli tietty pakko käydä Kauhavan juhannusraveissa kun sielläpäin oltiin - suosittelen myös lämpimästi kesäraveja! Niissä on jotain Ihan Oikeaa "vanhanajan" ravitunnelmaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ilmeisesti pelkkää voittajaa arvatessa voisi voittaakin jotain ehkä joskus ;) Kuninkuusravit on sellainen tapahtuma, että sielä joskus haluaisin käydä - ja miksei kesäravitkin! :)

      Poista