maanantai 4. maaliskuuta 2013

Puolivuosi hoidot

Tänään oli poikien jo edellisessä postauksessani  mainitsema eläinlääkäri päivä. Ihan ensiksi aloitettiin siitä, että työnsin Torstenille rauhoittavat suuhun, jonka jälkeen ryhdyttiin hommiin Inton kanssa. Sen oej polviniveleen lisättiin viskositeettia ( HY-50 hyaluronihappo), eli toisin sanoen voiteluainetta nivelpinnoille. Lisäksi se rokotettiin sekä raspattiin, ja vaikka olimme äitini kanssa pistäneet muutamana päivänä merkille hieman pahaa hajua suusta, ei siellä onneksi ollut mitään normaalista poikkeavaa. Mukana olleen kandiellän mukaan suu tuoksui suorastaan hyvälle ;) Into sai jälleen kehuja hienosta lihaskunnostaan, ja omasi herra upeat käytöstavatkin, kaikki toimenpiteet tehtiin ilman rauhoitusta :)

Tässä vaiheessa Torsten oli jo syvällä unten mailla, ja aloitettiin sen raspaaminen. En jotenkin ollut edes ajatellut, että suussa voisi mitään suurta olla, koska viime raspaus tehtiin lokakuussa, mutta kappas, siellä oli vasemmalla puolella kauttaaltaan epätasaisuutta, ja oikeassakin puolessa muutama terävämpi piikki! Tosi "hyvä", selittyypähän vähän tuo suun epätasaisuus. Lopuksi poni sai Chrisseltä supernopeasti tuikatun rokotuksen ja suoneen HY-50 hyaluronihapon. Kaikki meni tosi sutjakasti, nopeasti ja hyvin!

Poneilla on tämä viikko ihan kevyttä, tai Intolla oikeastaan melkeinpä pelkkää tarhailua. Se tietää tietysti mullekin vähän kevyempää jumppailua ja ehkä lyhyempiä tallilkäyntejä, mikä ei kuulosta ollenkaan huonolta   :)
 Palaillaan viikon mittaan, vaikka sitten vähän vähemmän heppamaisissa jutuissa :)

4 kommenttia:

 1. Stackars Torsten.
  Samana päivänä sekä tyrmäystippoja että hampaiden viilaamista. Mahtaa olla ponin pää kipiä.
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti! Ja vielä maanantaikännit, oivoi!

   Poista
 2. No kiva, että kaikki meni hyvin. Olitte ajatuksissa päivällä useampaan otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki meni melkein paremmin kuin hyvin :) kiitos ajatuksista! :)

   Poista