lauantai 11. elokuuta 2012

Tästä se taas lähtee!

Aamutallia, kevyet (vajaan) neljän tunnin päikkärit ja vielä kerran kouluratsastusolympiasuoritusten katselemista. Kohta pitäisi alkaa tekemään vähän töitäkin, onneksi ei väsytä, mutta sitä ennen lyhyt selostus päivän tunnista :)

Otettiin tunnin teemaksi ihan pelkkä läpiratsastus. Ensin pohkeet, sitten niska. Käynnissä alkuun kääntelin takaosakäännösmäisiä kulmia molempiin suuntiin. Pohkeet tuntui olevan melko paikallaan, joten siirryttiin ympyrälle jumppaamaan kaulaa. Johtavalla sisäohjalla venytin ponin kaulaa suoraan sivulle - ei ollenkaan alas, vain sivulle. Pikkuhiljaa se antoi sieltä periksi ja tulikin itse nätisti alas. Tässä mun täytyy muistaa antaa ulko-ohjalla tilaa. Poni oli hyvinkin miellyttämisenhaluinen (vielä tässä vaiheessa), joten pieni takkuilu on oikeasti vain jäykkyyttä. Kyllä se siitä. Välillä samaa tehtävää tehdessä väistätin sitä myös ulos ympyrältä, ihan vain pohkeiden tsekkaamiseksi. Hyvät suoristukset ja alas ratsastaminen, niitä tehtiin asetusten välissä.

Ravissa sekä laukassa samat temput. Laukka oli miltei helpompi kuin ravi, ja vasen puoli huomattavasti helpompi ratsastaa kuin oikea. 

Sitten olikin väistöjä. Tultiin avoa --> rungon muttei kaulan suoristus --> sulkuun. Teki älyttömän hyvin, joskin raipalla sai vähän muistutella pitämään sitä tahtia, mutta ongelma poistui kun siirryttiin raviin, sen oli jotenkin helpompi liikkua tahdissa siinä. Välillä meni herne nenuun ja pää kohosi taivaisiin, tosi inhottava tapa. Vähän jos ei tunnu kivalle, niin T yrittää heti ratkaista ongelmat sillä tavoin. No, teki oikeasti niin hienoja pätkiä, ettei tehtävää tarvinnut kauaa hioa. Ja tuli tosi ylös, sain koko ajan kerätä ohjia lyhyemmäksi ja lyhyemmäksi... :)

Loppuun vielä ravi-käynti siirtymisiä suorilla urilla pitäen asetuksen siirtymisten läpi jompaan kumpaan suuntaan, sujuivat yllättävän kivasti ja T pompotti hienoa ravia. Laukassa samoin, se lyheni ja nousi, mutta toisaalta, kun tein loppuverkat laukassa, myös piteni ja aukesi yhtä helposti. Jesjesjes, tästä se taas lähtee! (joskin ratsastaja, joka yrittää olla heiluttamatta ja vetämällä käsillään, jostain kohtaa jännittää, joten liikunkin kahta kauheammin sielä satulassa! Olo on kuin perunasäkillä... Kauheaa!! )

Into the valjakkoponi pääsi tänään kärryjen eteen, vitsi se oli Tärkeänä <3 Ihana poika :) 

Huomenna melko samanlainen ohjelma luvassa, tuntia sekä kärrytelyä aamutallin jälkeen, joten palailen varmaan huomenna. Nyt töitä, mukavaa lauantai-iltaa teille! 

Ps. Ja jos joku nyt jostain syystä missasi ne henk.koht kouluolympialaisten finaalin, niin se löytyy tuolta; http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti