perjantai 31. elokuuta 2012

Here we go again!


 Kun eilen kirjoitin, että pääsin kokemaan monenlaisia tunnetiloja - otan sen takaisin. Tänään pääsin nimittäin oikeasti eläytymään onnistumiseen, huumoriin, kiukkuun, pettymiseen ja oikeaan työvoittoon! Kaiken kaikkiaan kuitenkin hieno päivä takana :)

Matkat sujuivat jälleen hyvin, Torsten käyttäytyi hienosti ja tunnelma oli rennon letkeä. Paljon hienoja ratsukoita nähtiin! (Ja upeita tammoja, jos T saa ilmaista oman mielipiteensä ;)) Verkka sujui kivasti, pitkien käyntien jälkeen huomasinkin olevani yksin Keskikentällä, ja poni aika paljon kyttäili kaikkea, joten annoin sen humputella pitkin ohjin alkuravit ja -laukat. Se tykkäs! 

Kun otin sitten ohjat käteen, poni oli aika menossa, mutta esitti paikoitellen sellaista ravia, ettei mtn rajaa. Mieletön fiilis!! Ja laukka pysyi todella koottuna ja suorallakin _suorana_ ! Super, super fint. Rata olikin tänään Hiekkalaatikolla, mikä sopi kyllä mulle. Radalle mennessä jännityin hieman, mutta ravi osuus meni suht siististi; paljon tahdikkaammin ja ryhdikkäämmin kuin eilen. Nelikaarisessa valitettavasti rikkoi kerran laukalle, mutta no hätä, se ei tod. ollut meidän suurin virhe ;) 
Kun omistaa ponin, joka oppii kaiken kerrasta, on siinä niin hyvät kuin huonot puolet. Yksi huonoista puolista on se, että kun kerran B:3-radassa on syöksynyt radalta ulos ensimmäisen laukan ensimmäisellä lyhyellä sivulla, niin toki se sisältyy ohjelmaan myös seuraavalla kerralla B:3:ssa. AAAARGH :D Onneksi, ihana ihana tuomari huusi meille välittömästi, että jatka loppuun, joten T joutui vielä töihin. Oikea possu se kyllä on, sillä yritti kyllä vielä kerran laukassa väittää, että "mamma, mä tiiän paremmin, tästä kuuluu mennä ulos!", mutta kasasin itseni ja ponin ja suoritimme radan melkein tyylikkäästi loppuun. Loppuverkat jo aika täydellä kentällä hienosti liikkuvalla ponilla, ja sitten kävelemään pitkin ja poikin pihoja. Kävin näyttämässä ponille muutamia kenttäesteitä, ja viimeisenä vesihaudan, joka olikin aika jännä! Poni oli kyllä niin tyytyväinen itseensä, ja oikeasti sillä on ihan lupakin siihen. Jatkossa ei vain mennä enää B:3 ohjelmaa! :D

Tässä päivän video, kiitoksia Lauralle kuvailuista ja anteeksi lukijoille hmm.. karkeä kielen käyttö ;)


Paperit saadessani olin kieltämättä hieman pettynyt, kun eivät olleet (nopeasti itse laskettuna) montaakaan prosenttia eilistä paremmat, mutta toisaalta, melkein joka kohdassa oli jotain vikaa. 10 minuutin sisään juotu breezeri aurikoisella terassilla helpotti kuitenkin kummasti ;) Ja positiivisesti otettuna; päivät on olleet hyviä kokemuksia ponille ja minulle, ja mikä parasta; ensi vuonna on helppo parantaa!! Ja Lauralle, äitille sekä iskälle vielä kiitos tämän mahdollistamisesta :)

Into pääsi tallille tultuamme myös töihin, kun eilen vietti vapaata. Alkuun oli oikeasti ihan sekoboltsi, mutta hahaa - kun mulla oli kaksi kättä ja kaksi jalkaa (!) lopputloksena erittäin hyvin liikkuva, rento ja tyytyväinen hevonen. Juhuu!! Into <3 Joka kaipaa kipeästi klipperiä...

Tämä ei onneksi sentään tapahtunut radalla! :)
Nyt keskityn leffaan, huomenna aamutalli ja Into pääsee talutusratsuksi Siuntio-päiville :) Huomiseen!

6 kommenttia:

  1. Elämä ei käy tylsäksi Torstenin kanssa ;)

    Tänään kyllä ansaitsit breezerisi. Upeasti kasasit itsesi ponin ratakepposen jälkeen.

    Hieno heppailupäivä takana,ja erityismaininta videokuvaajalle,kommentit taisi tulla suoraan sydämestä ;)

    VastaaPoista
  2. Puolustelen nyt vähän tuota "kärkevää" kommenttiani kesken videon; kuvasin nöyttö säleinä olevan Iphonen läpi radan, ja kun aurinko paistoi hieman vastaan en oikeasti nähnyt mitä lyhyellä sivulla tapahtui, mutta KUULIN, kuinka kaviot kolahtivat porttiin ponin sujahtaessa laukka-sikaanin läpi ulos radalta ja kuskin epätoivoisen "voiiii!!!" huudon. Eli siis enemmän arvasin kuin näin poistumisen.

    Tuomarille kyllä iso kiitos, että antoi jatkaa radanloppuun, sillä koulutuksellisesti se oli äärimmäisen tärkeää.

    VastaaPoista
  3. Niin, ja sekä verryttelyssä esiin saatu ravi ja muutenkin ravin liike tänään oli kyllä hienoa ja se minusta oli päivän kohokohta, sillä nyt Jilla tietää, että saa radallakin ja kisatilanteessa ison vaihteen esiin. Hienosti ratsastettu ja upeasti hillitty luonne, oma koni olisi varmaan jäänyt vainaana radan reunaan moisesta estesuorituksesta... ;)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia jälleen kerran ja hienoa, että saitte mennä radan loppuun asti:)

    VastaaPoista
  5. Jahas, nyt tuli uusi, entistä vahvempi Sisu & Tahto -sarjan työkalu käyttöön. Se on aina aplodien arvoinen saavutus. Ja vain saavutukset lasketaan, yksittäisillä suorituksilla ei ole isossa sodassa suurtakaan merkitystä. Kuljettu matka on tärkeä, se opettaa eniten.

    Onnittelut!

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia kaikille tsempeistä, tästä on matka vain ylös päin! :)

    VastaaPoista