maanantai 8. heinäkuuta 2019

Ukkosen lomassa

viikonloppukuulumisia


Nyt on aika monta päivää eletty ukkoskuurojen lomassa. Välillä taivas välkkyy kuin viimeistä päivää ja muutaman kerran on jyrissyt aivat päällä. Sadekuurot ovat olleet ihan hillittömiä. Viime kesän jälkeen en ole valittanut kertaakaan vesisateesta ja nyt kiitän vedestä, vasta niitetty laidun arvostaa! Aikaa jää sohvailuun kun kukkapenkkejäkään ei tarvitse kastella. Viikonloppuna ei kyllä juurikaan sohvalla makoiltu. Juuri kun kirjoittelin lauantaiaamuna tänne, ettei Peikolla ole ratsastajaa, saapui kummityttöni perheensä kanssa yökylään ja niin tämä hieman alle kolme vuotias sisäänratsasti Peikon :D Peikko, joka kutsuu kummityttöä pikkuneidiksi ja pikkuneiti Peikkoa pikkupeikoksi, oli aivan mahtava. Hän seisoi kauniisti harjattavana ja sitten yks kaks vaan ratsastaja olikin jo selässä. Alun hämmennyksen jälkeen se kulki oikein superkauniisti ja varovaisesti puutarhassa muutamia kierroksia ja sai palkaksi namipaloja. Tämä pikkuneiti joka on kerran aikaisemmin ollut ponin selässä, hyppäsi vielä hetkeksi Torsteninkin selkään ja Torsten saattoi olla hämmentyneempi kuin Peikko tästä kevyestä kikattavasta ratsastajattaresta. Muutama kierros tallin pihalla kävelyä ja loppuillan puheenaiheet oli taattu. Torsten jäi varmaan talliin miettimään, että tosiaan, mitä kevyempi lasti, sitä suurempi vastuu. (Olen ollut huomaavinani että niinä kertoina kun esimerkiksi siskoni on hypännyt Tottiinon selkään, ei tasan tarkkaan tule askeltakaan pelleilyä, mutta samana päivänä mun alla voi spookailla ihan mitä sattuu.) 

Että saatiin Peikollekin rutiini ratsun hommista, nostettiin kummityttö selkään vielä sunnuntaiaamuna  ja siinä vaiheessa Peikko oli viimeistään myyty. Puutarhassahan on ihan parasta kävellä kun on kikatteleva pikkuneiti selässä, ja mentiin sitä pikkuisen raviakin. 
Tänään iltalenkki ihan vain meidän vanhusten seurassa oli supertylsä ja Peikko tahtoo oman pikkuipanan joka taputtelee ja antaa namia ja vähän ratsastaa - ja ennenkaikkea, antaa jakamattoman huomion pikkuPeikolle ♥️

Rasse ja Basse ovat puolestaan aivan eri mieltä pikkuipanoista. Meillä on nyt viikon sisään yökyläillyt kolme ihanaa tenavaa ja niinä päivinä ei ole juuri kissoja näkynyt. Ilmeisesti pitäisi ryhtyä hieman sosiaalisemmaksi, kun kissat lakoo välittömästi kun tulee joku ei niin tuttu sisälle taloon :D Onneksi näin kesäisin se on aika helppoa. Olen aina rakastanut että kotona on elämää ja on ollut ihanaa saada ihan yövieraitakin. Tervetuloa uudelleen!
Muutama maisemakuva on kotimatkan varrelta, kun eilen vierailtiin avoimilla puutarhapäivillä Kirkkonummella Pokrovan luostarissa. Oli kiva päästä kurkkaamaan puutarhaan ja olihan siellä vaikka mitä hienoa, kuvia siis sieltäkin. Ajankohta ei tosin mielestäni ole ihan onnistunut moisille päiville, ehkä muutama viikko myöhemmin olisi enemmän kukkivia kasveja. Voipi olla että kymmenen vuoden päästä minäkin osallistun kyseiseen tapahtumaan ja avaan ovet meidän puutarhaan. Jos ei mitään muuta, niin ajomaisemat tänne ovat ainakin upeat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti