sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Neljän päivän teholoma kotimaassa

Jos kesälomapäiviä on kertynyt ruhtinaalliset ja kokonaiset KAKSI päivää, suunnittelee lomansa entistä tarkemmin. (Ainakin kun on tottunut kahtena edellisenä kesänä melkein 2,5 kk olemisen ihanuuteen, josta toki suuri osa palkattomalla. Puolensa molemmissa.)


Keskiviikkona työpäivän jälkeen suoraan kampaajan tuolista rannalle. Sille samalle, missä T viime vuonna näihin aikoihin polvistui ♥️ Maisemat olivat jälleen kerran upeat, meri ei petä koskaan. Kyllä kelpasi hörppiä kahvia, ulkoiluttaa kameraa ja pienen seikkailun jälkeen löydettiin myös upea hiekkaranta. Pätkis nautti!

Torstaina ajeltiin hitaan aamuhetken jälkeen - eli kahvia kissojen kanssa "terassilla" - Turkuun hakemaan lisää ruusuja kukkapenkkiin, asia josta T marmatti ainakin puolet matkasta, mutta kun sitten vahingossa saavuimme keskelle ruokamarkkinoita Aurajoen varrelle alkoi reissu näyttää kaikinpuolin kannattavalta.
Se, että kävelee vuorotellen Aurajoen yli ja upeiden vanhojen puiden ja historiallisten rakennusten lomassa herkkukojulta toiselle oli astetta parempi elämys. Samat markkinat Kampissa eivät mitenkään vetäneet vertoja Turun versiolle, just tätä ihmiset haluaa kokea, jes! 
Kamerahan matkusti Turkuun asti mutta jäi sitten autoon - koska ei sitä tarvitse kun pikaisesti vain napataan jotain murkinaa - siitä vuorostani marmatin itse itselleni mutta T varmasti myhäili tyytyväisenä. Saattaa olla että se on jonkun kerran joutunut pysähtymään tai odottelemaan tai poikkeamaan reitiltä koska pitää saada kivoja kuvia ;D 







Ihana joutsenperhe paistatteli päivää kallioilla!







Perjantaiksi olin varannut meille kaupunkiloman eli huoneen yhdeksi yöksi hotelli Tornista. Siinä missä Turku on aivan ihana, on Helsinki aina itselle ♥️ ja Tornin upea jugend-tyylinen huone kruunasi viikonlopun vaihteen. En niinkään välitä kiireisistä kaupunkipäivistä mutta jo hämärtyvät illat ja aikaiset aamut kaupungin sykkeessä, niissä on sellaista taikaa mitä ei maalla pääse kokemaan.

Ja koska tästä lomasta otettiin ihan kaikki irti, T oli varannut tunnin hieronnat molemmille ja kyllä siinä vähintään puolen tunnin päikkäreiden jälkeen tuli mietittyä että pitäisiköhän sitä useamminkin käydä hierojalla. Mun hevoset ovat nykyään pihin tallinpitäjän armoilla (eli allekirjoittaneen) joten ne eivät ole tarvinneet hierojaa mutta kyllä Torstenin "kilpa-aikoina" kävi erilaisia hierojia about kerran kuussa. Tästä(kin) edespäin minä pidän hierojarahat ja poni saa oikoa lihaksensa laitumella, oli se sen verran kivaa.

Ilta Teatterissa ja Kappelissa ei voi mennä pieleen ja olihan se aika kivaa vetää pitkästä aikaa korkkarit jalkaan ja jättää tallipuukkarit kotiin. Seuraavana päivänä nautittiin vielä pizzat Carusellissa ja jätskit Kaivopuistossa, kyllä kaupunkielämässä on puolensa ja huijaisin, jos väittäisin ettenkö toisinaan kaupunkiin kaipaa. Olen vain liian laiska lähtemään!

Kaupunkilomaa ei päässyt pilaamaan edes aleshoppailut, tosin kolmannessa putiikissa elämän ilo oli melkein nollassa ja hiki pinnassa. Olen nettishoppaaja tai hiljaisten hetkien kivijalkakauppojen marhailija, en alerekiltä toiselle seilaaja. Tämän sanottuani myönnän, että tein kyllä ihan onnistuneita löytöjä :P









Tänään on sitten vietetty lomapäivää ihan vaan kotona ja koska hetken tuntui ihan levänneeltä, ryhdyttiin Tn kanssa kitkemään hiekkapihaa. Siihen päälle reipas hellelenkki (ponien makoillessa tallissa paarmoilta suojassa) ja liian vähän vettä ja liikaa aurinkoa, niin eipä muuten enää tunnukaan niin levänneeltä. Piha on kuitenkin rikkaruohovapaa ja huomenna pääsee töihin lepäämään. Lisää kesälomaa sitten ensi kesänä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti