tiistai 3. heinäkuuta 2018

Talli täynnä poneja

T osti itselleen oman ponin, tervetuloa kotiin Clancy!

ensikohtaaminen


isot ponit kiltisti tutustumassa toisiinsa. Jos katsoo tarkkaan, näkee kuinka Peikko on juuri päättänyt, että myös hän haluaa tulla tutustumaan uuteen hevoseen, siinä ei paljon langat ponia pidätellyt...

Pienen draaman jälkeen, kun Peikko liittyi laumaan (ei kuvia) ja kun poni sitten lopulta juoksi takaisin omaan tarhaansa turvaan, maltettiin maistella heinää ja rapsutella. (Tosi vaikeaa kun on suu täynnä heinää!)

Torsten oli melkein varma että T vihdoin ymmärsi mitä ponipoika haluaa, eli tyttöystävän, mutta lopulta kuitenkin totesi ettei tätä ruunaa tarvitse astua.

Tätä on odotettu ❤️ Rapsutteluystävää!!!


Riimuleikit on parhaita.

Torstenin hinkutusmänty pääsi heti kokeiluun. (Nyt aamulla sitä on siirrelty todennäköisesti yhteistuumin aika monta kertaa.)


Muutaman tunnin tutustumisen jälkeen pikkupojalle tuli väsy ja hän päätti ryhtyä päiväunille. Uskomatonta. Torsten valvoi Clancyn unta niin kauniisti, ihan isoveljen elkein.Sellainen aarre muutti Midgårdiin eilen. Aamusta lähdettiin matkaan ja iltapäivällä saavuimme uuden hevosen kanssa kotiin. Peikon tempausta lukuunottamatta, eli vetää langat perässä isojen poikien tarhaan, kaikki on sujunut paremmin kuin uskalsi edes toivoa. On ollut melkoisen haastavaa etsiä uutta hevosta, koska eihän mikään takaa, että hevonen olisi pomminvarma kaveri Torstenille, ja se kuitenkin on ollut pääasia hevosen etsimisessä. 

Clancy on nelivuotias connemararuuna, palkittu varsanäyttelyissä I ja II-palkinnoilla. Sellaista passageravia mitä hän esitti kun Peikko tarhaan rykäisi, jäin suu auki katsomaan. Mikäli saman liikkeen saa joskus ratsastuksessa esille, asuu tallissamme tulevaisuuden tähti puskaratsastajalle. Luonne on täysi 10, hän tuntuu olevan varsin leikkisä ja hyvin luottavainen, järkevä ja kaikki käy-tyyppi. (Pieniä lastaus- ja purkausongelmia kyllä ilmeni, mutta niitä ehtii ajan kuluessa harjoitella.) Clancy on noin 153 cm korkea ja hirvittävän komea ja ryhdikäs! 

Noo, ettei nyt ihan unelmahevoseksi voisi sanoa, niin hänellä on toki omat ongelmansa, ei nimittäin millään haluaisi liikkua ratsastuksessa eteen. Ponilla on myös ajettu ja luulen, että toimintasuunnitelma on antaa ponin viettää mukavan rento "varsakesä" ja etsiä samalla kärryjä, aloittaa ajomaastolenkeillä kaverin kanssa ja myöhemmin kentällä ratsastaa hevosta kuin sitä ei olisi koskaan ratsastettukaan. Oikeastaan ainoa missä Clancy syttyy on irtohypytys ja niitä videoita katsellessa ei voinut kuin ajatella, että hitto, sillähän on scouppia... Kävimme katsomassa ponia kerran kesäkuun alussa enkä silloin nähnyt tarvetta kiivetä selkään vaan katsoimme liikkumisen maastakäsin. (Toinen kriteeri ehdottoman hyväkäytöksiselle hevoselle oli puhtaat ja tahdikkaat liikkeet. Clancylla on kolme hienoa askellajia.)

Minun hevonen tämä ei tietysti ole, vaan T halusi ehdottomasti oman hevosen ;) Luulen että hevosen hoito ja liikutus jää kuitenkin allekirjoittaneelle (ja kuulemma myös maksut, höh), mutta kuka tietää, josko T vaikka joskus innostuisi lähtemään mukaan kärryajeluille. Hän on katsellut naapureiden uljaita puoliverisiä sillä silmällä koko tämän ajan mitä olemme täällä asuneet ja todennut, että meilläkin pitäisi olla tuollainen ylvään näköinen hevonen. Nyt on! (Niinkuin Peikko ja Torsten ei muka olisi ylväitä ;) Peikko muuten seisoo tällä hetkellä kahdeksan aitanauhan ja tuplatolppien takana tarhassa ja silti yrittää tiirailla väliä mistä pääsisi kolmanneksi laumaan mukaan. Jos vain olisi laidun, yrittäisin laittaa koko koplan yhteen heti.)

Ennen tulevaisuuden tähden kanssa tehtyjä romanttisia kärryajeluita tutustutaan toisiimme rauhassa ja hypitään riemusta, Torstenilla on vihdoin ikioma ystävä ♥️

11 kommenttia:

 1. Olipa hauskaa, että Clancy päätyi teille! Omistaja eli myyjä on mun vanha tuttu, ja vaikka en ole Clancyä livenä nähnyt, olen seurannut sen elämään pitempään, joten on todella mielenkiintoista nähdä, kuinka hieno "poni"poika siitä vielä kehittyy. Connemara on sitäpaitsi aivan loistava valinta :) Komea ruuna hän on. Sun toimintasuunnitelma sen suhteen kuulostaa aivan oivalta, juuri noin olisin itsekin ajatellut. Ihania kesäpäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Connemara on ihan loistava valinta :) Ja Clancy on mielenkiintoinen projekti, saa nähdä mitä tulevaisuus hänen kanssaan tuo tullessaan. Erityisesti kärryttelyjä odotan innolla, siitä hommasta aina Inton kanssa niin tykkäsin! Huomenna mennään meidän naapurin ihanan suomenhevosruunan seurassa tutkimaan lähialueita, Clancy saa tulla mukaan käsihevosena. Ihan parhautta :)

   Poista
 2. Teille ei sitten riittänyt kaksi kissaa :D. Nyt on sitten molemmille kissoille omat ratsut. Mutta hieno connemara, onnea uudesta ponista. Ja miten mukavaa, että Torsten on saanut rapsutuskaverin ja toivotaan, että sama yhteiselo jatkuisi edelleenkin. Mikään kun ei ole niin varmaa kuin epävarma hevosten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, alun harmaiden hiuksien jälkeen täytyy todeta että ehkä ne kaksi kissaa ja puutarhan hoito olisi riittänyt ;) Yhteiselo on jatkunut ihan hyvin, ei ehkä ihan niin superisti mitä alkuun, pojilla on vähän välejä selvitettävänä; Torstenin sosiaaliset taidot tuntuvat olevan ihan hukassa ja Clancy joka on aina ollut pahnan pohjimmainen on muutaman kerran kysynyt, että saanko mä päättää ja kun Torsten ei osaa riittävän selkeästi sanoa ei, niin pojilla on tässä vielä selvitettävää. Samalta kasalta syövät heinää, juovat saavista samaan aikaan ja kyyhöttävät kyllä peput vierekkäin suurimman osan päivästä, eli en usko että suurempaa kalapaliikkia kuitenkaan tulee!

   Poista
 3. Kaunis hevonen, mikä kaula! Ja ihanaa nähdä että noin hienosti tulivat toimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No C on kyllä aivan mainio ja sillä onkin tosi kiva ruumiinrakenne kaulan lisäksi - on tietysti näyttelyissä palkittukin siitä :) Vielä kun saa lihasta pyllyyn niin se on tosi hieno!

   Poista
 4. Aivan mahtavaa! Rohkea ja viisas päätös T:ltä. Nappivalinnalta näyttää, rapsuttelevat Torstenin kanssa kuin vanhat kaverit. Ihanaa! Onneksi olkoon uuden perheenjäsenen johdosta!

  Maarit L.

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon, hieno hevonen teillä. Itseasiassa se näyttää paljon samalle kuin Torsten. Sama ryhti ja utelias ilme. Ihanaa kun ovat niin hyvät ystävät heti ensimetreillä.
  Millainen se on ratsastaa ja millaisia suunnitelmia sulla on sen varalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minunkin mielestä! Pidetään se vain tuollaisessa normipainon rajoissa ;D Kovin on utelias ja kaikesta kiinnostunut eikä näytä juurikaan pelkäävän asioita. Tällähän kuitenkin on ihan oikeita ongelmia tuon liikkumishalukkuuden kanssa, eli ensin on selvittävä niistä ennenkuin uskaltaa lähteä haaveilemaan. Kävin katsomassa Clancya kerran enkä sitten nähnyt syytä koeratsastukselle, tuskinpa se eteenpäinliikkuminen olisi mihinkään kerrasta muuttunut, joten ratsastettavuudesta en tiedä. Minulla ei ole vielä satulaa/kärryjä joten niitä nyt ihan ensimmäisenä täytyy lähteä metsästämään. Ajolenkkejä odotan innolla ja kyllähän tuolla liikettä olisi, jos sen joskus näyttäisi kouluaitojen sisällä ja hyppykapasiteettia myös, sellainen kaikkeen sopiva harrasteratsu, sitä lähdetään tavoittelemaan :)

   Poista
 6. Voi Clancy <3 ihana nähdä vähän kuvia C:stä taas :)

  VastaaPoista