torstai 19. heinäkuuta 2018

Helleaallon aikaan

Jätskillä merenrannalla ja aurinkotuolissa omenapuun varjossa, siinä eilisen päivän tehopuuhat.

Kukapa olisi viime kesän jälkeen uskonut, että tänä kesänäkin ollaan märkiä, hiestä. Helteisiin tottumattomat, kuten nuori poika Clancy, ovat hätää kärsimässä, kun taas esimerkiksi Torsten ei ole moksiskaan. Tietää varmaan, että talvi tulee kyllä ja nyt ei pidä valittaa. Clancy ei oikein osaa säädellä omia toimiaan ja tummaan karvapeitteeseen kuumuus iskee kahta kovemmin. Liikutus tehdään aamuvarhaisella tai iltamyöhään, heti kun pääsee menemään varjoissa ja alle kolmen kympin paahteessa. Meidän tarhoissa ei ole varjoa kuin isoilla hevosilla ja niilläkin vain hetken aikaa aamulla ja sitten illalla, joten koko kolmikko seisoo kuumimman ajan päivästä sisällä, missä on myös lämmin mutta kuitenkin varjoa ilman paarmoja. Niitä pirulaisia on liikaa... 
Peikko jonka tarhassa ei ole sitäkään varjoa tarjolla mikä isommilla kaveruksilla on, viettää päivästä suurimman osan puutarhassa puiden alla. Torsten ja Clancy ovat aavistuksen kateellisia mutta niillä on sitten muuta kivaa; metsälenkkejä ja irtona kentällä riekkumista. Jos Clancy ei olisi niin kovin puuhakas iltaisin eikä Peikko olisi niin julmetun pieni, kääntäisin päivärytmin varmasti päälaelleen. Valitettavasti seudulla kulkee säännöllisesti kolme sutta, jotka todennäköisesti pitäisivät pikkuPeikkoa maukkaana välipalana enkä uskalla ottaa riskiä, vaikka tiedänkin että alueella on paljon hevosia öisin ulkona. (ja paljon luonnoneläimiä syötäväksi mutta osaako susi katsoa että tuo on lemmikki, ei oteta sitä?) Hevosten onneksi kissanpennut herättävät aamulla aikaisin (joko herätään, joko joko?!) joten hevoset ovat menneet näin lomallakin monesti ennen kuutta ulos ja viime aikoina olen onnistunut sekoittamaan Clancyn sisäistä kelloa niin, että eilenkin iltatalli oli yhdentoista aikaan. Ennen nuorukaisen muuttoa pihalle Torsten ja Peikko olivat monesti puoleen yöhönkin asti ulkona, jos itsekin puutarhassa hengailtiin; mikäs siinä valoisassa kesäyössä, kotitallin suurimpia etuja kun ihan itse saa päättää!

Eilisen loikoilun ja herkuttelun lisäksi kävi muuten eläinlääkäri raspaamassa koko kolmikon. Torstenilla ei mitään kummempaa, ruunikoilla vähän enemmän sanomista; ja mainittakoot vielä, että suomalainen oli ainoa joka selvinpäin kesti sähköporalla suun hoitamisen. Pisteet kotimaiselle ;)

Noin muuten näiden viimeisten lomaviikkojen teema on ollut aurinkotuolissa loikoilu; mahdollisimman varjossa. Puhallettiin pooli pihalle ja mikäs sen mukavempaa kuin käydä välillä patjan päällä vilvoittelemassa. Paljon muuta ei olekaan tullut tehtyä. Kirjat ovat vieneet mukanaan, kissanpentujen leikkiä voisi seurata tunteja päivästä ja noh, viime viikonloppuna tehtiin kevyt 30 neliön laatoitus. Kolmen tonnin asennushiekan lapiominen käsin ja 28 kiloa painavien laattojen latominen jotakuinkin suoraan sai mukavasti hien pintaan ;D Tämän illan plääni on hakea punamultaa rautakaupasta, valaa hoitopaikalle betoni johon uskaltaisi sitoa vetopaniikkisenkin hevosen kiinni ja laittaa makuuhuoneeseen sata vuotta vanhan ilmastointilaitteen hurisemaan niin aikaisin, että lämpötila laskisi edes alle kahteenviiteen. Tässä vielä muutama puhelinkuva ennen hommiin siirtymistä :)

Peikko tahtoo oman poolin!

Yksin puilla puuhailu on ihan kivaa...

mutta kaksin se on tuplasti kivempaa!

Rasse ja Basse neuvovat, näillä helteillä työnteko tulee ottaa rennosti. (Ja sitten he pistivät lasisen kynäpurkin pirstaleiksi.)

Jotakuinkin epäkäytännöllinen autokatos sai laatoituksen; purettiin väliseina ja pientä siistimistä muutenkin, tähän tulee kiva suojainen ulkopesupaikka...

Peikko ♥ oikealla näkymä keittiön ikkunasta!

Toki Torstenkin on päässyt puutarhaan, ainakin aina silloin kun on suihkua vailla. Puutarhaletku keittiöstä ulos vaan.

Kesäaikaan silkkaa säästöä, kukat poimitaan puutarhasta tai teidenvarsilta :)

Toissapäivän täydellinen hellepäivä, kun äiti ja systeri tulivat viettämään vapaapäivää maalle; mainittakoot, että upeat sääret eivät ole minun. Omani ovat näin kesäisin kyllä vieläkin ruskeammat, mutta turpeesta... 

Viinirypäleet alkavat saada väriä ja kirsikat ovat kypsiä!

Torstenin kanssa on tehty kentällä hieman kevennetysti töitä mutta kuitenkin suht normaalisti. Laukkatyö on tuottanut tulosta, Clancy pitää poni sopivasti liikkeessä ;) Kuva alhaalla oikealla, meidän maailman paras maastoseura ja silloin tällöin myös kenttäseura; Torsten jumaloi kovasti Intoa muistuttavaa suomenhevosta ♥

Ruusukaaresta ja kärhöistä...

Kesäherkkuja ja hameostoksilla. (Lohjan Modaa voi aina suositella lähialueella asuville, heillä nyt kesäalessa vaikka mitä!) Tuo keskimmäinen mansikkakuva on viime viikolta, kun luulin jo että satoa ei enää tulisi. Veikkaan että vielä saisi jonkun astian kerätä. Perheille ja omaan pakkaseen ja tietysti tuoreeltan herkutteluun on poimittu reilusti yli 50 litraa mansikkaa. 

Tätä näkyä kyllä odotellaan kovasti; vesisadetta kiitos!

4 kommenttia:

 1. Kesä. Paratiisi. Kesäparatiisi. 😍

  Kiitos Jilla & co. Ihania, hyvän mielen, hymyn aikaansaavia kuvia!

  Lomalaisena heräsin poikkeuksellisen aikaisin tänään, ihan ilman herätyskelloa. Kannatti. Olisin muuten missannut ihanan kesäsateen, jota olen ihastellut parvekkeelta suu korvissa. Se tuoksu, sateen tuoksu! 😃

  Mahtavia kesäpäiviä!
  Maarit L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäparatiisi todellakin; vaikka pakko myöntää, olen aina ajatellut että oikein harmittaa toisinaan tallinpitäjien tms joilla on upeat tilukset, että muistaakohan tai kerkeävätkö he nauttia kesäisin kaikesta siitä kauniista luonnosta ja hevoskesistä mikä heidät ympäröi. Minä muistan ja olen onnessani, mutta takaraivossa on myös alituiseen to do-lista mielessä ;) Puutarha ei ole (kuulemma) koskaan valmis ja ainahan sitä on projekteja jo mielessä ennenkuin edelliset ehtii saada valmiiksi. No, ehkä viiden vuoden päästä lista on lyhyempi :)

   Meillä on tänään satanut iltaa lukuunottamatta koko päivän. Miten mahtavaa! Päivä on käytetty sohvalla kissat kainalossa. Parasta chillailua koko viikon auringossa loikoilun jälkeen!

   Poista
 2. Sun blogin postaukset ovat puhdasta nautintoa lukijoille. Ymmärrätkö että elät kadehdittavaa unelmaelämää? Tee joskus postaus unelmaelämän + ja jos on mitään -.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. En ehkä ymmärrä! Pesin nimittäin juuri puoli tuntia muoviämpäreitä puhtaaksi iltatallin ohella. Että sellaista perjantai-illan glamouria :D Ennen sitä harjailin Peikkoa ja selvitin sen jouhet, sitä ennen laitoin tiskit ja päivän kolmannen koneellisen pyykkejä ja tein ruokaa... Plussia on tietysti loputon lista ja miinuksia, tai enemmänkin parannetavaa sitten toinen lista :)

   Poista