maanantai 13. kesäkuuta 2016

Viikonlopun tunnelmia

Miten siellä kilpailuissa meni ja kuinka valmistaudutaan ponilla ratsastamiseen

sunnuntaikävelyllä

Sinne meni, kilpailukauden avaus. Selvisimme hengissä ja elämä jatkuu. Kisapäivänä kirjoittelinkin jo vähän tunnelmia reaaliajassa faceen - hyvin kerkesi pävittää somea kisapaikalla sillä välin, kun groomina mukana ollut ihana Linda kranioi ponia joka puolestaan näytti nauttivan kesäpäivän retkestään täysin siemauksin. Siitäkin huolimatta, että maneesissa ratsastetulla radalla se ei millään olisi halunnut mennä Playssonin banderollien ohi ja kontrolli oli muutenkin vähän hukassa. Alkuradalla muistin sentään (pinta)hengittää, joten tyytyväisiä ollaan, oikeasti. A-merkin kouluohjelmasta irtosi 60,3% vaikka mukaan mahtui yksi kolmonen pari kertaa laukalle rikotusta keskiravista. Veryttely venyi vähän pitkäksi, joten sinne mahtui niin hyviä kuin huonompiakin pätkiä. Hyvät oli tosi hyviä!
Saako meidän kisakausi jatkoa, sitä en osaa vielä sanoa. Mennään jos hyvältä tuntuu - pieni kipinä kisoista kuitenkin jäi, että pystyisimme parempaankin :) Olisi myös ihanaa onnistua ratsastamaan rataa joskus niin, ettei tehtävät tulisi niin hirvittävää vauhtia vastaan - rauhaa tekemiseen siis. 

Fabulous blonds.

Ja koska omassa harrastuksessa tulee tuntea olonsa kotoisaksi, oltiin eilen kuin ponitytöt konsanaan kun sisko vieraili ratsastamassa Torstenilla. Tallille valmistauduttiin meikkaamalla ja juomalla kahvia ja pitämällä rullia päässä, koska tukka hyvin kaikki hyvin. Kuulemma Torsten arvostaisi varmasti omistajaansakin (vielä) enemmän jos ymmärtäisin laittautua poniani varten paremmin. Onneksi sain ranskalaisen letin ja meikin niin ei tarvinnut (kamalasti) edellisen illan kauden avaus-skumppa-lookkia hävetä :) 




Siinä maastossa alkukävellessä mietittiin, miten paljon Torsten on muuttunut viime vuosien aikana. Miten se vain toimii, kaikessa (miinus neulat mutta nekin on työn alla :D), eikä sitä voisi enää pahalla tahdollakaan kutsua huonosti käyttäytyväksi jyräksi. Että viikonloppuun mahtuu hevonen joka coolisti kisapaikalta lähtiessään hirnahti trailerista heipat kisakavereille, kun oli ensin miltein juoksuaskelin lastautunut koppiin ja ylipäätänsä ansainnut käytöksellään monta omenaa ja papukaijamerkin. Ja sitten hevonen, joka toimii täydellisenä alkeisratsuna (sori, sis ;)) ja saa ratsastajan hihkaisemaan ensimmäisissä laukka-askeleissa voi ihanaa laukkaa!




Nyt vielä yksi kuppi kahvia ja sitten takaisin töiden pariin. Ihan oikeastihan ajattelin kertovana teille kuulumisia jo eilen, mutta kiireettömästä päivästä huolimatta aina mulle vaan tulee kiire, olin sitten kouluradalla tai menossa kaivariin jätskille, ja kun lopulta kotiuduin myöhään illalla läppärin viereen, nukkumatti korjasi ennen kuin ehdin alkutekstejä pidemmälle.
Palataan taas, aurinkoista viikkoa sinulle!

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kaikki on vaan niin hyvää just nyt, erityisesti tuo poni :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen hepo sulla, on se vaan nätti :3 Ihanan positiivinen postaus sulla taas kerran, sun blogista tulee kyllä aina hyvälle tuulelle!

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten kiittää! On se kyllä minunkin mielestä aivan ihana :) Ja kiitos kun jätit kommentin, näitä on aina kiva saada!

      Poista
  3. Tulipa raukea sunnuntaifiilis näin maanantain kiireiden keskelle kun postauksesi luki. Kuvissakin on sellaista pyhäpäivän rentoutta.
    Auringon lämpöä ja rapisevaa soratietä. Ja Pätkis <3
    Eikä systeris näytä mitenkään aloittelijalle, päinvastoin.
    Hyvälle näyttää;)
    Sun kisakauden aloitus meni hyvin, 60% ei ole huono, olen lukenut jo muista blogeista että siellä vähän aikataulut venyi ja paukkui, ei mitenkään kiva tilanne ratsukoille.
    Eikä sekään että tuttu maneesi on "pilattu" kaikille härpäkkeillä helpota tilannetta, mutta selvästi hyvin hoidit homman.
    Aurinkoista viikkoa teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Viikonloppu oli kyllä mahtava, niin nautin kun ei tarvitse näin kesäisin olla viikonloppuja töissä vaan voi nauttia vapaasta sillon kuin muillakin on vapaata :)

      Systerillä on sellainen vartalon hallinta että menee kyllä ratsastajasta vaikka tänä vuonna ratsastuskertoja on takana vasta kaksi - ehkä nyt kesällä hyvällä säällä niitä tulee enemmänkin, kun on niin kiva hevonen alla jolla harrastaa :)

      Ja kiitos, olihan se aavistuksen ärsyttävää että radalle päästyä alkoi kyttäys ja muutamat sivusladituksetkin siinä esitettiin, kun ulkona poni oli itse tyyneys ... :D mutta sellaista se on, hevonen peilaa ratsastajaansa enkä voi olla muutakuin tyytyväinen että prosentit nousivat 60, kun tietää ettei siellä radalla todella esitetty kotitreeni-tasolla muuta kuin käynti (7) ja peruutus (takajalat polkee hyvin). Tietysti olisi kiva esittää enemmänkin kohtia sillä kotitasolla radalla ;)

      Aurinkoa myös sinun viikkosi! :)

      Poista
  4. Olipa taas iloinen ja hyväntuulen kirjoitus. Monitoimiponi ja varsinkin tuo teksti siskosi ratsastuksen ilosta sai itsenikin hymyilemään, tällaista tämän pitää näiden karvakorvien kanssa ollakin, saavat aikaan hyvää fiilistä!
    Ihanaa kesää teille.

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle hyväntuulisesta kommentistasi, näitä on ihana lukea (kiireisen) työpäivän lomassa :)

      Tuo siskoni kommentti laukan ihanuudesta tuli kyllä niin suoraan sydämestä, se jotenkin kruunasi mukavan sunnuntain. Myöhemmin sitten todettiin että viimeksi hän on laukannut vuonna 2008 - että onhan laukkaaminen oikeasti aivan superihanaa ❤️

      Ihanaa kesää myös sinulle Sanna! :)

      Poista
  5. Olipa ihana postaus, ootte niin kauniita kaikki neljä.

    VastaaPoista
  6. Oletko oikeasti tykännyt noista suitsista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Munhan ei olisi tarvinnut näistä kirjoittaa mitään jos olisin koeajan jälkeen todennut, että ei nää oikeestaan sovi - ja ilmaiseksi en suitsia saanut. En suostu kirjoittamaan tuotteista joita en käytä ja joiden takana en pysty seisomaan :) (Haha, siksi mun yhteistyökuviot onkin yleensä sellaisia, että olen käyttänyt tuotetta myös aikaisemmin, kuten roeckl, BOT, hw, wahlsten, erilaiset lisärit... Ja hihs, tietysti. Tämä oli oikeastaan poikkeus, että kokeilin jotain uutta. Ja onneksi kokeilin, Torsten tykkää. )

      Poista
  7. Onnittelut hyvin menneestä suorituksesta. Toki ymmärrän, että harmittaa kun tietää, miten hyvin on kotioloissa mennyt. Juuri eilen kärrylenkillä sitä kuulin, miten toinen suomenhevonen kisatilanteessa jännitti niin kovin, ettei sitä saatu laitettua kuntoon kisapaikalla, startti jäi ja kotona herra on itse tyyneys. Juurikin samanlainen on Tuikku. Kotona toimii tyynesti, kun ollaan vieraalla tai on jotain outoa ja pitäisi juosta hallitusti ravia rinnalla niin siinä vie hevonen ja taluttaja tulee perässä.

    Koomisin tilanne olikin kun Karenko tuli ja tehtiin juoksutusta ravissa minä riimunarun päässä. Mentiin siis tarhojen vieritse. Tuikku vei ja minä juoksin minkä ehdin pysyäkseni rinnalla. :D Totesin, että pitäsikö laittaa kuolaimet. Karenko totesi, että laitetaan rauhoittava. :D Johan poni rauhoittui ja minäkin pysyin mukana ravissa.

    Niin, mitä tähän sanoisi, kisarutiineja toisensa perään, mikä on helppo ohje, mutta itsekin jännittäjänä tiedän, että on vaikea voittaa se oma jännitys, vaikka tietäisikin, että siinä olisi kaiken avain onnistuneeseen suoritukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi onnitteluista!

      Vaikka ellän edessä juoksutettavana toimiminen ei ehkä siinä tilanteessa naurattanut, oli pakko vähän hihittää, koska onhan se aika koominen tilanne :D Mutta näin tää menee - ja siis Torstenhan on kisapaikoillakin itse tyyneys mutta radalla sitten ei niinkään... :D Juhannuksen jälkeen pitäisi taas katsoa jotkut kivat kisat niin pääsisimme harjoittelemaan! :)

      Poista
  8. Tosi kiva postaus ja upea Torsten! Onneksi on kesäloma ja kaikki päivät on mukavan rentoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitti Emma, hyvä että jotkut saavat lomailla :D Aurinkoa lomapäiviisi! :)

      Poista
  9. Ai että! Viimeksi kun tässä blogissa vierailin, se oli vuonna 2014... :D Sitemmin kun vähän ratsastus jäi, niin jäi blogitkin lukematta... Mutta nyt harrastan taas ratsastusta ja Googlettelin hevosblogeja, kunnes näin tämän. <3 Miten pystyinkään unohtamaan? Mahtava blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa kuulla, että olet palannut takaisin harrastuksen pariin - ja kiitos kun tulit jättämään kommenttia. Nosti hymyn huulille :) Ihanaa kesää sinulle!

      Poista