sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikko

Dressagetreenejä, hankilaukkoja maastossa, muuttokuormia (mäkin haluan työpaikan Tehtaankadulta!) ja huonekalushoppailua. Iltapäiväviiniä, viini-iltoja, yöpitsoja ja aikaisia työaamuja. Extemporevaateshoppailua, ja kerrankin kyseessä ei ole ratsastusvaatteet.


Eevan viime tunnilta


Torstenin kanssa tehtiin eilen lauantai-illan kunniaksi oikein kunnon treeni, reppana oli aivan kaikkensa antaneen näköisenä iltaheinillä sen jälkeen. Porkkanavenytyksiin ei puhtia enää riittänyt, Torstenista on tullut haka varastamaan porkkanat käsistä ilman venytyksiä. Tänään oli pakko keskittyä vain kunnon harjaukseen - kukaan ei uskoisi että se on klipattu loppusyksystä - niin jaksaa sitten alkuviikon taas pompottaa. Sopi jotenkin päivän teemaan tämä chillailu (siis aikaan työpäivän jälkeen..), kun on nautittu ja kärsitty kauneusjuttujen parissa ja syöty ihanaa sunnuntaidinneriä.

Vaikka Torsten tuntuu paikoitellen tosi kivalta, oli melkoisen silmiä avaavaa katsoa kaksi vuotta sitten otettuja treenikuvia - mihin ne kaikki muskelit ovat kadonneet?

Työn alla on Torsteninkin dinnereistä ruokintapostausta, tämä talvikausi kun on ollut tähän mennessä haastavin vuosi pitää lihaksistoa yllä työnteon vähäisyyden ja heinän alhaisen SRVn vuoksi – niinpä ensimmäistä kertaa Torsten on tiputtanut lihaksia ja kasvattanut niiden tilalle heinämahaa. Painoa on onneksi saatu sitten vuoden vaihteen pikkuisen jo pois, mutta lihasten rakentaminen onkin ollut aivan toinen juttu. Tietysti oikea lihasduuni on avain muskeleihin, mutta tyhjästä on paha nyhjästä jos ruokinnasta ei saa riittävästi rakennusaineita - ja mielellään ilman, että erikoisrehuja tarvitsee litra tolkulla syöttää, se kun on sitten kaikki pois heinästä mikä kuitenkin on hevoselle tärkein rehu. Soijarouhe on yleisesti hyvä tähän käyttötarkoitukseen, mutta sen epäeettisyyden takia olen yrittänyt etsiä korvaavaa tuotetta – ja löytyihän se, vieläpä yhteistyökumppaniltamme Nekax Horse Sportilta (tämä on kuitenkin normaalilla hinnalla ostettu, ei saatu rehu.) Kotiin kuljetettuna Torstenin ruokintaan lisättiinkin viime viikolla Krafftin Muskel-pellettiä, joka sisältää 370g/kg sulavaa raakavalkuaista. SRV tulee tässä tapauksessa pääosin perunasta, tosin tuotteessa on myös käytetty pieniä määriä soijaöljyä. Ihan vain vinkkinä, jos joku muu on tehokasta - ainakin pussin kyljen mukaan - massarehua vailla! Tarkempia juttuja sitten hieman myöhemmin, kun olen saanut ensimmäisen säkin syötettyä.

Ennen kesävaatteiden tuskallista sovittelua, laitetaan uudelleen arvotaan HorseWearin sininen filtti, sillä ensimmäinen osanottaja ei ole ottanut ajoissa yhteyttä. Niinpä arpaonni suosi;

Sinertävä mätsäisi hyvin valkoisen sohvan kanssa. ;) En tiedä kuinka paljon asiaan vaikuttaa se että värjöttelen parhaillaan kylmällä bussipysäkillä, mutta täytyy todeta että nuo filtit näyttävät erittäin houkuttelevalta! :D
 
Onneksi olkoon Anniina, laitatko pikaisesti sähköpostia minulle niin saan paketin postiin ennen lomaa - kuitenkin viimeistään ennen ensi sunnuntaita eli 13.3. mennessä.
 
Ihanaa viikonalkua teille jokaiselle :)

4 kommenttia:

  1. Lamppu syttyi, heinävatsa pukkaa, lihakset katoaa, on ns.laihaläski vaikka työmäärä pysynyt ennallaan. Taitaa olla ruokinta-analyysi meilläkin edessä.
    Torsten ei kyllä näytä mitenkään pahalle, mutta itse sitä omansa parhaiten tuntee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä oli silmiä avaavaa katsoa kuvia muutaman vuoden takaa. Tänä kautena ollaan menty niin metsään kuin vain olla ja voi... Ei myöskään siis ihme, että Torsten oli tänäänkin aavistuksen väsyneen oloinen töissä, teki kyllä hyvin, mutta väsyi nopeasti. Lihaskunto puuttuu, onneksi edessä on silläkin rankan jakson jäljiltä palautteluloma :)

      Poista
  2. Kuinka paljon Torsten saa heinää ja kuinka monta kertaa päivässä? Ihan vaan uteliaisuudesta kyselen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten syö tällä hetkellä 8-9 kg päivässä heinää, kuudessa osassa. Sitten se saa kauraa puoli litraa, litran saatua mysliä ja nyt aloitettiin se muskel pelletti, tosin kevyesti alkuun 3 dl/pv ettei tule ihosta läpi, Torsten on siinä mielessä aika tarkka kaveri ;) Ja tietysti puuron ja porkkanat!

      Poista