sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Tuoreeks terveeks


 
Siinä missä itse kävelin lomaviikon aikana todennäköisesti enemmän kuin kahteen kotiviikkoon yhteensä, kuvittelin Torstenin viettävän omaa lomaansa iisisti chillaillen. Että se olisi nakerrellut tarhaan vietyjä puunrunkoja ja aina silloin tällöin rapsutellut Tolbertin kanssa, välillä kun oli jo niin lämmin että pystyi olemaan hetkiä ilman loimia. Mutta mitä vielä, tällaisen puuhavideon sain ensimmäisenä lomapäivänä. Täydellistä ponielämää!


Ympäri ämpäri, Torstenia villittää! Kolme minuuttia elämäniloa, pikkuisen epätarkalla kuvalla.


Vaikka en ole ollut sitten Torstenin varsavuosien kertaakaan näin pitkään pois sen luota, en pohtinut ponin vointia missään vaiheessa. Äitini kävi tietysti päivittäin sen hoitamassa (ja kyllä oli showshainia uponnut ;)), mutta ilman sitäkin olisin ollut täysin levollisin mielin matkassa. On helppoa olla tyytyväinen, kun hevonen on tyytyväinen - ja tässä tallissa, tällä hoidolla Torsten näyttää kaikin mahdollisin tavoin olevansa onnellinen hevonen. Eipä sitä tule juuri ajateltua, mutta silloin kun syystä tai toisesta hevosen vointia joutuu miettimään, se on todella voimia vievää eikä todellakaan pysy vain siellä harrastusten elämänalueella - hevosen omistaminen on elämäntapa ja vaikuttaa kaikkiin elämän alueisiin. Iso kiitos siis teille, tallinpitäjät, siitä mielenrauhasta, jonka meille asiakkaille tarjoatte. Kun kaikki pelaa, voi rauhassa keskittyä muihin elämän ongelmakohtiin ja tallille suunnata aivot narikassa, viettämään aikaa iloisen hevosen kanssa :)
 


 

 
Torsten oli loman aikana opetellut pepsodenthymyn - ja allekirjoittaneen väristä ei todellakaan uskoisi, että on viettänyt juuri viikon lämmössä. Suojakertoimet on pop...
 
Paitsi torstaina,  kun väsyneenä yölennon jäljiltä raahauduin tallille missä Torsten näytti ihan avoimesti olevansa loukkaantunut tällaisesta omistajan lomailusta. Että kehdataan näin tehdä pienelle ponille - loma on jees mutta kyllä vähintään pitäisi käydä harjaamassa ja nameja antamassa. Niinpä aloitettiin hommat suosiolla kevyesti laidunleikkien avulla. Perjantaina kapusin jo selkään (kun Torstenkin oli jo vähän murjotukseltaan leppynyt ;)) ja oikeasti täytyisi useamminkin tehdä kaukomatkoja, sen verran hyvä Torsten oli. Energinen ja hyvässä ryhdissä, tahdikas ja kevyt. Myöhään eilen illalla jatkettiin treenejä, ei nyt enää niin wow-menestyksellä mutta varsin mallikkaalla laukkatreenillä.

Ja ehkä mä nyt tajuan, miksei Torstenia enää eilen ihan niin paljon napannut. Koska minäkin olen tänään toista päivää töissä ja kaipaisin niin jotain piristystä arkeen :'D Ehkä illalla käyn virpomassa ponille terveyttä ja herkkuja ja sitten suunnataan maastoon. Terveyttä ja kauniita oksia myös sinne!

12 kommenttia:

  1. Ihana Torsten videolla! Kaasu hirttää kiinni eikä vaan pysty lopettamaan :D Juuri noin pitää hevosen saada olla toisinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torstenia tosissaan vähän villitti, ei se normaalisti noin kauaa rieku :D Otti ilon irti lomastaan ;) Ja olen ihan samaa mieltä - on se kumma kun tarhassa harvoin rallittelevat, vaikka silläkin on kokoa ihan kunnolla. Nyt tarvitaan jo kesälaitumet että viitsii poni villiintyä..

      Poista
  2. Voi että miten ihana postaus, riekkumisine kaikkineen. On nuo onnellisia ja on Torstenin ravi aikas hienoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli niin ihana saada tämä pätkä lomalla ensimmäisenä iltana, katseltiin sitä yhdessä kaverin kanssa eikä poneille voi kuin nauraa, ihanaa kun toiset nauttii! Tuon ravin ja lapojen liikkeen kun saisi vielä ratsastukseenkin ;)

      Poista
  3. Upeat kuvat ja hauska video. Torsten ja Tolbert ovat ihanat.

    VastaaPoista
  4. Ihanan elämäniloisia kuvia, ihan tekee itsekin mieli mennä ulos riekkumaan kauniiseen kevätsäähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No melkein :D Tällaisina hetkinä hevosen omistaminen on maailman helpointa.

      Poista
  5. Voi kun Torsten näyttää iloiselta :D Jos kaikki hepat asuis kuin Torsten = tarhakaveri, pitkä tarhausaika, huolehtiva omistaja... niin ois maailmassa onnellisia heppoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, luin tämän kommenttisi Torstenille meidän loppukävelyillä ääneen, sitä vähän nauratti mutta siinä kun se mutusteli kaiken maailman "vihreää" onnistuneiden treenien jälkeen, niin just silloin ajattelin samoin, että kyllä se taitaa olla ihan onnellinen hevonen. Ja hyvä niin, sitten kun tulee taas epäonnisempia päiviä niin tietää mitä tavoitella - just tätä harrastusfiilistä :)

      Poista
  6. Siis mikä riemukas pläjäys! Ihanaa, iloista menoa. :-) Nauroin ääneen kun katsoin tämän videon. Suurkiitos Jilla kun jaoit tämän riekkumisen kanssamme! Ja kiitoksena tyytyväisille tähtiesiintyjille lähetän paljon rapsutuksia.

    Ah, kun joskus saisi sen oman hevosen ja yhtä hyvään paikkaan. Hevosen omistaminen on todellakin helpompaa asiantuntevien ja luotettavien tallinpitäjien ansiosta.

    Aurinkoista alkavaa viikkoa!
    Maarit L. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vien rapsutukset perille :) Torsten ja Tolbert ovat ne niin ansainneet, aivan ihania tapauksia molemmat <3

      Meillä on kyllä ihan etuoikeus saada pitää hevosta täällä paratiisissa, missä tallinpitäjä ei koskaan mene sieltä mistä aita on matalin vaan hevoset hoidetaan aivan extratarkkuudella joka päivä. Olenkin miettinyt, miten onnekkaita olemme myös tästä meidän tallimatkasta, että ajatella jos ihana tallinpitäjämme asuisikin vaikka 30 kilometrin päässä 1,5 km sijaan... Ja ihan varmasti tulisi pidempääkin matkaa ajettua :D

      Ihanaa viikkoa myös sinulle Maarit! :)

      Poista