keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kausi 2013

Mennyt kisakausi on ollut Torstenin kanssa ihan omaa luokkaansa. Ensinnäkin olemme päässeet kisoihin ihan alkukaudesta aina loppuun saakka, sillä poni on ollut terve. Olemme oppineet ja saaneet rutiinia, lyöneet muutaman kerran päämme yhteen ja ratsastaja usein myös seinään. Emme loppupeleissä päässeet ihan niin pitkälle, kuin ratsastaja olisi toivonut. Ratsastaja ottaa nyt - taas - peilin käteen, ja sieltähän se syyllinen löytyy. Oma jännitykseni sulki loppukauden mahdolliset A-tason radat pois laskuista. Silti olen tyytyväinen, sillä saimme lopettaa kauden hienosti yli kuuteenkymmeneen prosenttiin kovatasoisissa aluekilpailuissa ! Ja ensi kaudella, silloin starttaamme varmasti ainakin yhden He A-luokan; mikäli kaikki menee hyvin :) 

Lyhyt muistelu tämän kauden kisoihin, joista ensimmäinen menee niinkin kauas, kuin maaliskuuhun ...


30.3. LORin järjestämät seurakilpailut; luokkana He B:3, tulos 10/38 prosenteilla 60,682 ! Kauden avaus yllätti onnistumisellaan varmasti koko meidän tiimin, ja siihen ei voi olla muuta kuin supertyytyväinen :)


24.4. tallimme omat rataharjoitukset, jonne olimme pyytäneet tuomariksi Inkeri Koistiaisen. Ratsastin lempiohjelmani, He B FEIn ponien kenttäohjelma 1993, ja olin tosi tyytyväinen. Prosentteja tuli 61 ja risat.


19.5. kävimme Nurmijärvellä seurakilpailuissa. Ratsastin kaksi luokkaa, K.N. Specialin sekä B-merkin. Poni oli tajuttoman löysä radalla, ja vaikka prosenttimme olivatkin 62,2 ja 62,6, olin todella pettynyt.


2.6. järjesti oma seurani SUR seuratason karkelot, joissa me ratsastimme B:3. Torsten ei ollut ihan niin löysä kuin nurmijärvellä, mutta kuitenkin. Ei mikään nautinto ratsastaa ... Siitä huolimatta saimme 60,6 % ja sijoituimme neljänsiksi. Kuka olisi uskonut ... ;)


8.6. matkasimme Veikkolaan, Sandbackenin järjestämiin harjoituskisoihin. Mulle jäi verkka-aikaa alle parikymmentäminuuttia, ja radalla poni possuili oikein urakalla. K.N. Special ja prosenteiksi 60,4, joten oikeasti, nämä viimeisimmät täi tervassa-radat näyttävät tuomareille paremmilta, miltä ne selkään tuntuvat? Täältäkin irtosi - niin uskomatonta kuin se onkin - rusetti, tällä kertaa valkoinen sellainen.



29.6. ratsastimme kauden ensimmäiset aluekilpailut, kertaa kaksi. TFC järjesti Laakspohjan kartanolla hienot kilpailut :) Ratoina oli K.N. Special sekä B:0. Poni ei liikkunut sitten yhtään mihinkään ensimmäisellä radalla, toisella radalla se sitten ehkä vähän kipitti. Ja ratsastaja oli kauhusta aivan jäykkänä ... Prosenteiksi 58 ja 56, ensimmäinen kunnon takapakki tällä kaudella ... Vaan se ei jäänyt viimeiseksi :D


30.6. Vihti DCn rataharjoitukset, joissa tuomarina Tiina Karkkolainen. Ratsastin He B FEIn ponienkenttäohjelma 1993, ja edellisen päivän pelleilyn jälkeen olin tosi tyytyväinen. Poni liikkui eteen, mutta omaa huolimattomuuttani unohdin peräti kaksi kertaa radan! Reilu 61 % muuttui unohdusten jälkeen 58 prosenttiin.


7.7. Övergårdin seurakisat, ratana K.N Special. Olin supertyytyväinen poniin veryttelyssä, ja radalle mentiin oikein hyvillä mielin. Kunnes ... Kukkapuskat ja autot hyökkää! Melkoisella kiemurtelulla radalta irtosi 60,8, ja neljänkymmenen lähtijän luokasta olimme ekoja ei sijoittuneita! Olin todella tyytyväinen, sillä pystyin pitämään itseni koossa eikä poni ollut pohkeen takana.


21.7. oli vuorossa Raution tallin kilpailut. Ratsastin löysääkin löysemmällä ponnylla K.N. Specialista 59 %, eikä liiemmin tarvitse mainostaa, että ratsastaja oli jälleen tosi pettynyt. Näissä kilpailuissa aloin ehkä pikkuhiljaa ymmärtää oman jännittämiseni vaikuttavan suoraan Torstenin rataenergiaan ... Näistä kisoista tarttui kuitenkin mukaan punainen rusetti !


5.8. oli kauden toisten aluekisojen vuoro, tällä kertaa SRS järjestämänä Salossa. Otin uuden veryttelytekniikan käyttöön, ja ratsastin vain 10 minuutin ajan ennen rataa. Veryttely oli super, mutta taas mä rupesin jännittämään radalla :/ K.N. Special ja 58,2 %. Kokemusta ... !


17.8. oli pitkästä aikaa onnistumisen vuoro. Raution tallin kilpailut, luokkana  He B FEIn ponien kenttäohjelma 1993, prosenttejä 63,965 ja toinen sija ! Fiilis oli mahtava :)


30.8. oli vuorossa kauden kohokohta; Suomenhevosten kuninkaalliset Ypäjällä. Ratana jälleen oma inhokki, He B:3. Täällä oma jännitys nousi aivan uusiin sfääreihin, kun jäin tuijottelemaan samaan aikaan veryttelyssä olevia ratsukoita. Ja vaikka Torsten oli verkassa ihan OK, rata oli katastrofi. Eipä ole ennen hävettänyt - tai jännittänyt - niin paljon. Ironisinta on, että ratsukko, mitä ihailin verkassa, joka meni minua ennen radan, ja jonka ajattelin voittavan koko kisan, jäi kuitenkin tulostaulukossa meidän taakse (ja niitä, ketkä meidän taakse jäivät, ei todellakaan ollut montaa ...) Prosenteiksi saimme 58. Mutta mitä opimme? Minä opin varmasti, ettei verkassa pidä katsoa muita. Ja että nyt, nyt on pakko lopettaa se jännittäminen. Kun eihän kouluratsastuksessa OLE mitään jännää. Paitsi jos Torsten hyppää radalta pois.


21.9. oli tämän kauden päätöskilpailut; SRSn järjestämät aluekilpailut Salossa. Veryttelyalueella oli samanaikaisesti aluemestaruuksiin verytteleviä suomenhevosratsuja sekä liitokaviopuoliverisiä, jotka olivat kanssani samassa luokassa, reilu parikymmentä kappaletta. Ihastelin, otin mallia, ja pyysin Torstenilta vähän enemmän. Torsten taisi olla sitä mieltä, että vihdoin! Ihan tämä ei radalle asti kantanut, mutta muutaman kerran alkukiertelyissä hengitellessäni syvään, pääsimme radan kunnialla läpi. Tämä näkyi heti tuloksissa; reilu 60%, tämä on ennätyksemme aluekisoista! :) Eikä hävettänyt olla tuloslistalla puolessavälissä, kun kärjessä loisti mm. Minna Kauppinen - ei siis todellakaan oltu ihan missä vaan seurassa ;) 

Kausi on siis sisältänyt ylä- ja alamäkiä. Alamäkeä hieman enemmän, mutta onneksi loppua kohti päästiin nousuun :) Kamalinta ponia ajatellen koko kaudessa ei varmasti ollut huono ratsastaja, vaan se, ettei ponny päässyt yhteenkään palkintojen jakoon... Se kun niin rakastaa rusetteja ! (ja tasan tietää, että rusetit kuuluvat hevoselle, ei ratsastajalle ... ;))

Ensi kautta odotellessa - toivottavasti Torsten kestää toopea ratsastajaansa ensin tämän treenikauden ... :)

14 kommenttia:

  1. Mä oon ihan Torstenin fani, kun se on jotenkin niin sympaattisen oloinen ja hyvännäköinen! Se näyttää noissa kuvissakin aina vaan todella hyvältä. Teillähän meni loppujen lopuksi todella hyvin kaikki kisat, vaikka pientä takapakkia oli ja onnea ensi kaudelle! ;) suunta ei ole kuin ylöspäin, vai mites se meni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten kiitää :))
      Ja juuri näin, ylös päin on tie! ;)

      Poista
  2. Kiva yhteenveto kisakaudesta! Tsemppiä treeneihin ja ensi kauteen :-)

    VastaaPoista
  3. Kivasti toteutettu yhteenveto!

    Olet niin kovin vaatimaton! :) Rusettiprosentti on aikasten kiva kuitenkin kisamäärään nähden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, mutta fiilis on tärkein! Rusetit ovat sitten vain kiva lisä ponille ;)

      Poista
  4. Munkin mielestä kiva yhteenveto kaudesta, ja on teillä mukana monta onnistumistakin! :-)

    VastaaPoista
  5. Munkin mielestä kivasti tehty yhteenveto ja onhan teillä mennyt tosi hyvin tämä kausi! :) T on pop!

    VastaaPoista
  6. Hieno aurinkoinen kisakausi takana !
    Menestyksenne on ollut suurempaa mitä pitkin kautta kuuluneesta tyytymättömästä marinasta olisi voinut aavistaa ;)
    On varmaan aika rankkaa olla härkäpäinen täydellisyyden tavoittelija ... :)

    Hieno pari olette, sinä ja ponisi <3

    VastaaPoista
  7. Onhan se hyvä, että rima on korkealla... mutta joskus se saattaa olla henkisesti kova kynnys ja niinkuin itsekin totesit, jännäämällä pilaa paljon.

    Suhteessa startteihin on kuitenkin rusettien ja sijoitusten määrä ihan kiva ja varmaan keskiarvoprosenttikin vallan mainio.

    Relaa nyt ansaitusti ja pistä kausi pakettiin. Ja ole tyytyväinen. Tuo oli hieno kausi, ehjä kausi terveellä hevosella. Ja se on jotain se.

    Reipasta syksyä ja rapsutuksia poneille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rima kuuluukin olla korkealla! ;) kiitos samoin ja rapsutuksia myös sinne!

      Poista