sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Yllättävän hyvä

Herrasmiesliigan vanhempi jäsen jälleen kunnon treenissä


Huonosti nukutun yön jälkeen olin aivan varma, että en tule selviämään päivästä kunnialla. Että aamutallin tekemisen jälkeen ratsastaisin tasan ja ainoastaan ponit ja lähtisin sitten kotiin nukkumaan. Toisin kävi. 

Kymmenen tunnin heppailun jälkeen (nojoo, nukuin mä automatkan kotiin päin ...) ei enää edes väsytä. Päivän aurinkoannos on pitänyt kylläkin huolen siitä, että after sun virtaa ja loppupäivä pysytellään sisätiloissa. Välillä näinkin. 


Kun Torstenilla oli eilen liikaa imua esteille, ei sitä tänään ollut laisinkaan. Niinkun tippaakaan. Poni oli hyvä alkuveryttelyssä, mutta heti muutaman hypyn jälkeen alkoi kieltely ja kiemurtelu. Hetken yrittämisen jälkeen jätin hyppelyt sikseen ja keskityin vain ratsastamaan perusasioita läpi. Kummallisinta oli, että ponihan oli melko hyvin läpi? Se ei vastannut ihan niin nopeasti pohkeeseen kuin olisi mahdollista, muttei se pohkeen takanakaan ollut. Eilen tehotreenissä olleet pidätteet löytyivät oikeista napeista. Aina en ymmärrä ponin aivojuoksua ...

Öööh... ?



Into puolestaan imi koko ajan hyvin eteen ilman minkäänlaisia esteitäkään :D Alkuun vähän jopa tuskastuin, kun Herra niin kovasti kiskoi menemään, mutta uudestaan käyntiin siirtymisen jälkeen alkoivat palaset loksahtelemaan paikoilleen. 

Herra oli niin innoissaan, kun pääsi jo kolmatta kertaa sairasloman jälkeen ravaamaan! :)

Tärkeintä on muistaa pitää höyhenen kevyt tuntuma suuhun, muttei kuitenkaan löysää ohjaa, pohje lähellä mutta ehdottomasti olla puristamatta jalalla, ja lisäksi oman istunnan rentous. Vasempaan homma sujui jo oikein mallikkaasti! Hieno Setä <3








Sellaiset treenit tänään. Huomenna suunnataan säiden niin salliessa maastoon. Loppuviikko onkin sitten tiukkaa dressagea - toivottavasti molempien poikien kanssa! :) 


Mukavaa alkavaa viikoa! :)

4 kommenttia:

  1. Ihana,ihana työmyyrä Into <3

    Vikassa kuvassa sen ilme ja habitus kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :)
    Ja sitten vielä väitetään ettei työnteko ole hauskaa, kysykää Intolta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inton työmotivaatio on jotain ihan uskomatonta :)

      Poista
  2. Eikö Into ole ollut jo pidempään sairaslomalla, miten se säilyttää noin hyvin lihaskuntonsa lomalla,?? hieno hevonen!! Kiinnitin huomiota että hevosillasi näyttää olevan tosi leveä rintakehä, hyvä ominaisuus suoritushevoselle. Onko sulla jotain tiettyjä ruokinta ja treenivinkkejä millä pidät yllä lihaskuntoa?
    Loppuun kiitos blogistasi, tätä on mukava lukea!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! :)

      Ja kyllä, Into on ollut monta kuukautta pelkällä tarha/laidunlevolla. Sitä ennen muutama kuukausi hyvin kevyellä käytöllä. Täytyy siis itsekin myöntää - vaikka toki Herra on osan lihaksistaan matkan varrella tiputtanut - että on sillä melko hyvä lihaskunto ikäisekseen ! Enkä mä oikein tiedä miksi :D

      Ruokinta on molemmilla pojilla melko simppeli. Kesäaikaan Into syö vajaan litran kauraa ja litran Build Up-mysliä. Iltapuuro koostuu parista desistä pellavaa, kivennäisistä, Chevinalista, Shy Feederistä, kalkista, erilaisista nivelaineista, Eggersmanin magnesium mixistä ja valkosipulista. Ja heinää pojat saavat vähän aamulla ja muutaman kilon illalla, ettei yöstä tule liian pitkä.

      Perusratsastuksessa - nyt kun sitä saa taas harjoittaa, teemme paljon venytyksiä, väistöjä, temponvaihteluita askellajin sisällä ... Lopuksi venytän molempien kanssa aina maximaalisesti eteen alas. Maastossa käydään muutama kerta viikossa kaikissa askellajeissa. Monipuolinen liikunta ohjas-ajoineen, pikku esteineen ja kärryleikkineen takaa myös monipuolisen lihaskunnon :) Vaikkei Into enää hyppääkään ... Onhan se joskus ollut hurjan hieno esteheppakin, osaavilla kuskeilla ;)

      Poista