maanantai 15. huhtikuuta 2013

Magic in the air

Eikun ai hups, se olikin Antti ja hänen hulppean upea valmennustunti! 





Aloitimme takaosakäännöksillä. Ensin teimme 90 asteen kulmia, ja siitä melko pian siirryimme 180 asteen käännökseen, eli kokonaiseen takaosakäännökseen. Oikealle ne sujuivat oikein hyvin, niistä ei tullut liian pieniä, kuten sitten vasemmalle ratsastaessani, jossa unohdin joka kerta ratsastaa myös eteen.

Ravissa harjoittelimme vähän väistöjä, tahtia, keskiravin alkeita. Ratsastin keskihalkaisijalle, jossa annoin Torstenille vapaamman ohjan, ja katsottiin, miten se reagoi siihen. Askel piteni ja muoto lähti hakeutumaan alas päin. Seuraavalla kierroksella pistettiin vähän painetta, ja poni vastasi siihen hyvin pidentämällä askellustaan vielä enemmän. Tärkeää keskiravin alkeiden opettelussa on, ettei hevosta vain potkita täysiä menemään, sillä muuten yleensä tuloksena on kipitystä. 

Laukkatreenissä haettiin isoa, ilmavaa laukkaa. Puoli pääty-ympyrää keskilaukkaa, siisti ja rauhallinen kokoaminen harjoituslaukkaan. Tämä toimi oikein hyvin, laukka kasvoi allani hienosti, ja mikä tärkeintä, sain ratsastettua ponia hyvin myös takaisin. 

Teimme myös 10 metrin voltteja, ja koska minulla ei selkeästi ole ihan hallussa, mitä 10 m tarkoittaa, nosti Antti puomin avuksi. Siitä vasta riemu syntyikin, ja ensimmäisiä laukkavoltteja tehtiin melkoisessa sladituksessa, eikä todellakaan voltilla. Siirryttiin käyntiin rauhoittumaan, sitten raviin ja lopuksi laukkaan. Tein myös käyntinoston, puoli ympyrää laukkaa ja takaisin käyntiin -kuvion muutamaan otteeseen. Kuukausi sitten en todellakaan olisi uskonut, että meiltä sujuisi niin hyvin a) käynti-laukka siirtymiset b) niiden suoritus 10 metrin voltilla. Vaan onnistuipa hyvinkin! Lopuksi vielä vähän keskilaukkaa diagonaaleilla joista poni sai siirtyä eteen - alas keventelyyn. 

Tänään oli ensimmäinen päivä, kun Torsten ei tuntunut lainkaan väsyneelle. Tunnin jälkeen se oli erittäin tyytyväinen itseensä (ja toivottavasti myös kuskiinsa ;)), ja käveli polleana ulkona vesisateessa. Ihanaa!

Näissä fiiliksissä on hyvä hilpaista nukkumaan. Paljon kivoja treenihetkiä kuluvaan viikkoon !

5 kommenttia:

  1. Eilen oli helppoa istua katsomossa, katsomassa helpon näköistä ratsastustasi :)
    Torsten sai ansaittuja kehuja. Ja niin sinäkin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä mä edelleen, hieman ikävämmän sävyisistä kommenteista huolimatta - olen hirmu tyytyväinen poniin! :)

      Poista
    2. Syystäkin olet. Poni oli hyvä. Ja niin olit sinäkin.

      Ja kuten tiedät olen kriittisin kommentoijasi ikinä ;)
      Täältä ei juuri kiitosta satele... Perhe on pahin. Aina.

      Poista