lauantai 27. huhtikuuta 2013

Lauantain treenit

Aurinkoinen päivä on jälleen mennyt miltein kokonaan hevosten parissa. Mikäs sen parempi tapa viettää lauantaita, kuin aamutallia tehden! 


Torstenilla oli takana kaksi ratsastamatonta päivää, joten tänään oli hyvä sauma treenata vähän dressagea. Ponilla oli paljon omia mielipiteitä tähän, ja välillä palko kävi melko syvällä siellä nenussa ;) Treenasin ihan vain suoruutta ja tahtia, vapain ohjin tehtyjen alkuverkkojen jälkeen. Loppuun teimme myös hieman isompaa ravia; tähän olisin halunnut enemmän ajatusta ylöspäin, kun poni puolestaan ajatteli melkoisen reippaasti eteenpäin ! Kuitenkin sain pitää ihan kevyen tuntuman, ja olla tarkkana, että muistin pitää lavat hallussa _koko ajan_. Se on kyllä sellainen asia, mikä pitää olla aivan exact eikä sinne päin. 









Inton kanssa muisteltiin myös, mille se kouluratsun elämä maistuikaan. Ja ai että, kyllä se maistui hyvälle! (Vaikka voinkin rehellisesti kertoa vain ratsastajan mielipiteen, kuvittelisin, että Into yhtyy tähän) Jotta meno ei olisi mennyt aivan liian vakavaksi - vai voiko se koskaan kyseisen hevosen kanssa mennä - ratsastin pitkästä aikaa ilman satulaa. Inton selkä on hieman laskenut lisääntyvien vuosien myötä, mutta siitä huolimatta se on edelleen mukavin selkä, mihin takapuoleni olen laskenut ;) 


Kotitekoinen rollkur

Hieman oli taas innokkuutta ilmassa, mutta melko hyvin Herra malttoi kuunnella kuskiakin. Mitään maata mullistavaa treenimme ei sisältänyt, lähinnä tahtia ja suoruutta. Olen vasta viime aikoina ymmärtänyt todella, mitä tarkoittaa täysin suora hevonen, ja kuinka paljon suoruus vaikuttaakaan kaikkeen. Eihän sitä olekkaan päähäni paukutettu kuin reilu parikymmentä vuotta, joten mielestäni ihan kohtuullinen siirtymä-aika. Nopealla laskemisella osaisin siis ratsastaa hevoset täysin suoriksi, taipuisiksi, tahdikkaiksi ja ryhdikkäiksi noin sadan vuoden iässä ;) Tai vähintäänkin, ymmärtäisin, kuinka tärkeää se olisi ;) 



Huomenna luvassa Torstenille jälleen kouluhommia ja Inton kanssa olisi tarkoitus avata ajokausi! Sitä ennen kuitenkin vähän telkkua, roskaruokaa ja sohvalla makoilua. Ihanaa lauantai-illan jatkoa! :)

9 kommenttia:

  1. Ilmeisesti kameran kanssa heiluessa (kirjaimellisesti) voi jotain olennaista jäädä näkemättä. Onneksi videolta voi jälkikäteen todeta että teillä taisi olla eilen jonkinsortin palkkapäivä tai ainakin karkkipäivä :)
    Kaikki ne talven aikana ravatut puuduttavan tylsät ylikontrolloidut minimini askeleet tuottavat nyt satoa. Sulla on siis ollut ihan oikea visio siitä miten ponnysen ravinlaatua parannetaan. Hiljaa hyvä tulee, kiirehtien ei.
    Vikan videon viimeinen suora ilahduttaa erityisesti. Letkeää. Niin letkeää.
    Hyvä Torsten. Hyvä Jilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, poni on makee! Ja mikä parasta, me pystymme varmasti parempaankin - tästä on taas hyvä jatkaa.

      Poista
  2. Olen samaa mieltä, Torstenin ravi on parantunut. Näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
  3. Hienost te vedätte :). Loistava Poni ja kuski ja Setä vaikuttaa hyvinvoivalta! Sanotko Jilla äidilles että soittas mul tai laittas viestiä, mun uus puh temppuilee (en osaa käyttää) ja olis asiaa. Ja jos sua kinnostaa uudet/uuden veroiset loimet kooltaan 145-155cm ja muut kamat niin täällä olis kirpparia :). Kaikki kamat uusia tai kokeiltuja. Kirous kun on joskus näitä myynyt, ja ottanut itselleen jos vaikka joskus tarvitsis.. Ja ei, ei tarvitse minit nuita ;)

    -Virve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, mä olen juuri käynyt kaikki poikien tavarat läpi, eikä meillä tosissaan ole puute loimista ;) Osasta pitäisi päästä eroon ...

      Minäpäs kerron että pirauttaa sulle!

      Poista
    2. Virve, minäpä kilautan jahka aamu hiukan pidemmälle ehtii :)

      Poista
  4. Ei ihan tavallista putteravia :o
    Torstenissa on potentiaalia vaikka kuinka pitkälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos! Kyllä meillä on ihan korkeat tavoitteet, kuskistahan se jää sitten kiinni mikäli niitä ei saavuteta ;)

      Poista