maanantai 17. joulukuuta 2012

17. luukku

Vieraissa

Nuorena tyttönä ratsastin vain joka toinen viikko, Kumpumäen tallilla Pornaisissa. Sitä ennen olin lähinnä humputellut shetlanninponeilla maastoissa, vielä epäsäännöllisemmin. Kuitenkin, haaveilin aina, että saisin ratsastaa enemmän, ja varmasti jokainen heppatyttö unelmoi siitä omasta hevosesta. Minun haaveeni täyttyi, kun löysin vuokrahevosekseni Inton. Hetken ratsastettuani ja puuhailtuani Inton kanssa, aloin ratsastamaan samalta tallilta myös muita hevosia. Pian lähes päivittäin pääsinkin liikuttamaan kahta, joskus jopa kolmea hevosta, puhumattakaan viikonlopuista, jolloin aamutallin jälkeen vietin koko päivän tallilla puuhastellen kaikkea, mitä nyt teinityttö vain voi ikinä tallilla tehdä. 

Kuvia on tietysti vain muutamista, mutta onneksi melkein kaikista tärkeimmistä! :) Kuitenkin useita hienoja shetlanninponeja puuttuu ...


Puoliverinen ja tamma, ei siis välttämättä hyvä yhdistelmä minun makuuni. Tammalla oli kuitenkin suuri ilo ratsastaa, sen laadukkuutensa vuoksi1 



Superhieno tamma, jota ratsastin 3-4 kertaa viikossa. Tammamaisuudestaan huolimatta hän oli hyvin nöyrä ja antoi aina kaikkensa! Hieno hevonen, joka laukkasi aivan liian nuorena vihreimmille laitumille.


Varsojenkin kanssa pääsin välillä puuhaamaan :)


Miniponi, josta löytyi laatua! Tämän tamman kanssa pääsin ensikosketuksiin kilpailemisessa, ja harrastimme pientä kisailua seuratasolla C- ja B-luokissa, joskus tuoden rusettejakin kotiin :) 


Kaiken alku on kuitenkin tämä jo edesmennyt kiltti mutta vahvatahtoinen issikka tamma. Hänen kanssaan olen puuhaillut ihan pikkutytöstä lähtien, ja hän opetti minulle maastoilun ihanuuden. Mikään ei tosissaan voita laukkaamista maastossa! Kuvan taustalla vanhempieni edesmennyt kultsu Saku.



Kuvan kaunis oripoika, jonka kanssa pääsin opettelemaan oripainia Torstenia varten ;) Puuhastelin ponin kanssa kaikkea, käytiin ajelemassa, juoksuteltiin, irtohypytettiin, käytiin matcshowssa (jossa poni yllättäen voitti kaiken!) ... Jonain päivänä ostan itselleni oman shetlanninponin! 

2 kommenttia: