torstai 31. toukokuuta 2012

Tasapainoilua

Piiiitkien työpäivien vastapainona on onneksi illat maalla tallin rauhassa, sekä tallikavereita, joille voi avautua asiasta kuin asiasta. Parhaita kuuntelijoita ovat kuitenkin ehdottomasti Into ja Torsten <3 Ilman niitä, työn ja vapaa-ajan tasapainoilu olisi huomattavasti haastavampaa. Mitä sitä tekisikään, ilman hevosia!

Torstenilla oli tänään tiukka dressage päivä. Se alkoi näin;


Tätä ennen tein pitkän veryttelyn käynnissä. Haettiin hyvää, isoa käyntiä ja notkeutta taivutusväistöjen avulla.  Lisäksi teimme etu- ja takaosakäännöksiä; jälkimmäisiä aika pieninä, etuosakäännöksiä  puolestaan laajemmin voltilla.

Seuraavaksi oli ravin vuoro, jossa tehtiin perushyvää ravia, taivuttelua ja avo- ja sulkutaivutuksia. Viime tunnilla harjoittelimme näitä taivutusväistöjä, ja hirveän hyvä harjoitus oli ratsastaa ensin puoli pitkää sivua avoa ja sitten vaihtaa sulkuun, puolia vaihdellen.
Laukassa paketti hajoaa. Miksi? Liian pitkien ohjien takia... Yllä olevassa kuvassa itsellä on sentään ohjat kädessä - ja heti poni pysyy kasassa, mutta välittömästi ohjien pidentyessä pitenee ponikin... Ja suoraan laukkaaminen on aivan älyttömän vaikeaa. Poni on vaan niin ylensyönyt nyt, että sen olisi luultavasti helpompi  vieriä pois paikalta kuin laukata kootumpana ;)

Syreenit kukkii, aurinko lämmittää näinkin viileänä päivänä, hevoset laiduntaa tyytyväisinä (siis silloin kuin eivät ole töissä ;)) ja huomenna on perjantai. Voiko parempaa olla!!

Super hienoa viikonloppua teille, ja onneksi olkoon kaikille valmistuneille, seuraaville luokille siirtyville ja kaikille, kenellä alkaa kohta 10 viikon kesäloma... Muistakaa Nauttia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti