keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Jännitystä ilmassa

Nyt kun ei ole yhtään hevosta ratsastettavana, on varmaan pakko harrastaa jotain muuta liikuntaa. Salit ei ole minua varten, mutta hölkkälenkki, vesisateessakin, on! Tuli ihanan virkeä olo. 

Huominen kyllä oikeasti jännittää, ja paljon. Mikäli jänne olisi pamahtanut, ja vaikka viime kertaisesta jännevammasta selvisimmekin supernopealla ja tehokkaalla paranemisella, voisiko meitä onnistaa tälläkin kertaa? Elokuussa 2009 Intolta meni laitumella vej syväkoukistajajänne n. 20%, mutta jo tammikuussa 2010 kontrolliultrassa jalka todettiin niin hyväksi kuin se vain voi tulla. Ja hyvin on kestänyt! Intolla on myös nivelpinnoissa iän tuomaa kulumaa, sekä vtjalassa potkuvamma vuosien takaa. Muuten poni on ihan priima ;) Ja oikeastihan se on hienossa kunnossa ikäisekseen, nyt täytyy vain toivoa,että mikäli huomisena diagnoosina on jännevamma, niin sama "onnekkuus" jatkuisi. 

Molemmat hepat ovat olleet muutaman päivän kipulääkekuurilla ja Torstenilla on myös sulfakuuri, ja puhtaina ovat liikkuneet. Toivotaan tämän jatkuvan myös lääkkeiden jälkeen ;) Inton jalkaa on hoidettu tietysti myös kylmäämällä, linimentillä, BOT-tallisuojilla ja kaalikääryleillä! Ei ehkä niin tunnettu, mutta oikeasti paras turvotuksen laskija. Ihan tavallisesta valkokaalista revitään lehtiä, joiden rakenne rikotaan, että lehdet imisivät mahdollisimman paljon nestettä pois. Kaalinlehdet asetaan jalkaa vasten, elmokelmu päälle ja lopuksi vielä pinteli. Ollaan pidetty pakettia yön yli jalassa, ja voin sanoa, että aamulla jalka on rutikuiva. Siis paljon kuivempi, kuin BOT-pintelipatjan ja pintelin kanssa, tavallisen patjan + pintelin kanssa tai BOT-tallisuojan kanssa. Suosittelen!

Huomenna infoan teitä sitten viisaampana, siihen asti voi vain haaveilla terveistä hevosista ja laidunkaudesta!

Laitumen iloja viime kesältä.

3 kommenttia:

  1. Täällä peukutetaan kovasti sen puolesta, että vamman laajuus ja hoidettavuus olisivat helpommasta, eikä sieltä vaikeimmasta päästä! Hyvin ainakin jalka vastaa hoitoon, jos jotain optimistista yrittää etsiä koko hommasta.

    Auttaisikohan ne kaalinlehdet omaankin turvotukseen.. jos kaalikeitto sisäisesti on ihmedieettinä tunnettu niin voisikohan sitä kääriä itsensä kaalikääryleeksi ja aamulla herätä 2kg hoikempana ;)?

    VastaaPoista
  2. Liian hyvän massakauden jälkeen harkitsen vakavasti jonkinlaisen kokovartalokaalikääryleen käyttöönottoa myös itselleni näiden hevoskokemusten jälkeen ;)

    Toivotaan että vanha sanonta "torstai on toivoa täynnä" pitää paikkansa ja Into saa, jollei puhtaita (yltiöoptimismia) papereita, niin ainakin pienimmän mahdollisen lisän vikalistaan ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia, näin toivotaan! Ja jos te kokeilette tehdä itsestänne kaalikääryleet, niin kerrotteko sitten miten toimi ;) Siihen saakka nautin kaalini vain sisäisesti!

    VastaaPoista