sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Täydellisenä sunnuntaina










Onkohan tämä aina tällaista. Aamuvarhaisella Tn kanssa herättämään poneja, joista pienemmällä tuntuu aamutuimaan olevan hirveästi asiaa. Aamupalaa näyttivät nauttivan samalta kasalta ja kun sain ihasteltua poneja riittävästi ja siinä sivussa vähän siivottuakin, ei muuta kuin takaisin peiton alle. Virkeänä ja pirteänä kympin jälkeen superbrekkaria - eikä edes satanut. Voisiko olla ihanampaa? Maalaiselämä on niin jees! Raitista ilmaa, kahvittelua, perhettä; kiitos taas iskälle remonttipuuhista ja ihanaa isänpäivää; ei olisi poneilla näin makeeta tallia ilman sua! - vähän tavaroiden laittoa ja näin iltasella glögit, kakluunissa tuli ja kohta vielä heittämään iltapalat poneille. Not bad.

Torstenillekin maalaiselämä tuntuu osuvan ja uppoavan - joskus aikoinaan samassa pitäjässä asuessa ponia kutsuttiin Hannu Hanheksi, koska sillä oli ilmiömäinen kyky vältellä kaikkea töihin liittyvää. (You know, koska valmentajat sairastuivat, koska onnuttiin just kisapäivänä, tulivuoret savuttivat niin ettei valmentajat päässeet edes maahan, you name it, Torsten did it) 
Ilmeisesti samalla tyylillä jatketaan. Maastolenkille valmistautuessa totesimme, että jahas, kenkä vääntynyt aamupäivän aikana, eipä tarvitse lenkkeillä ;) Toisaalta Torsten kovasti tarhastaan katselee maneesin suuntaan, että ehkä se kaipaakin kunnon dressagea eikä maastoilua, höh, mulla on ihan toisenlaiset suunnitelmat tälle syksylle :P

Muutama puhelinkuva; asennettiin poikien tarhaan katuvalo - ja missä ne ponit seivoivat tänään kun otin ne sisälle pimeän aikaan - no siellä ainoassa nurkassa mihin valo ei osoita ;D
Tarhaan olen hirveän tyytyväinen - myös tuohon saviseen sänkkäriosuuteen. Ponit rakastavat laiduntaa siellä! Kivituhkalla piehtaroidaan useita kertoja päivässä ja hakkeelta on hyvä syödä heinät. 
Pätkis varmaan pitää poikien tallia koirankoppina koska rakastaa hengata sateen suojassa ja katsella kun ponit on tarhassa ja ihmiset puuhaa ;D

Peikolla on koko ajan asiaa ja ihan mahtava asenne ❤

Ja ihan ensimmäinen suunnitelma on vain nauttia. Jos tämä on ensimakua siitä, millaiseksi elämä on ponien myötä muuttumassa, I'm loving it. Joka päivä joulu - ja meillä oikeasti paistettiin samana perjantaiyönä kun ponit muuttivat, ensimmäinen joulukinkku :D Väitän etten itse ole tämän kodin kovin joulufani ;D (Ja että samaisena yönä olisi voinut tehdä muutakin kuin valvoa kinkkua ;))

Nyt talliin - ihanaa alkavaa viikkoa ❤

22 kommenttia:

  1. Peikko! Valloittava otus, ja miten pieni ja kimeä ääni hänestä lähtee❤️ Miten aiot liikuttaa Torstenia jatkossa, maastoillen ja naapurin(?) maneesissa? Vai meinaatteko ihan oman kentän rakentaa?
    Teillä on kyllä niin hyvät oltavat siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmasti maastoillaan, ja naapurissa on kenttä missä olemmekin jo kerran käyneet vähän tutustumassa :) Omaa kenttää en ainakaan vielä aio rakentaa, kun tuo naapurin kenttä on niin valtava ja hyväpohjainen, siinä on valot ja käyttömaksu on ihanan halpa. Maneesista en osaa vielä sanoa :)

      Poista
  2. En voi kuin kadehtia teitä molempia. Aivan ihana aamupala ja tuo pieni Peikko on kuin oma hevonen pienoiskoossa, samanvärinen jauhoturpa. Ja miten hyvin ovatkaan menneet yhteen :D.

    Toivottavasti saatte pian kengän jalkaan ja pääsette maastoilemaan tai Torstenin haluamalle maneesille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi, on täällä maalla mukavaa - vaikka vähän on keskustelua tuosta pomon paikasta tarhassa, Torstenilla varmaan vanhat traumat shettisorilta aikoinaan saamasta selkäsaunasta mukana ja pikkuponihan on ihan onnessaan kun voi siirtyä ihan mille heinäkasalle vaan, ja Torsten väistää :D Torsten on kyllä toisille hevosille maailman kiltein - toisaalta voivat kyllä syödä samaltakin kasalta, vähän miten pikkuponi päättää... ;D

      Kenkä on takaisin jalassa ja kentälläkin käytiin jo pyörähtämässä, tänään kuitenkin poni sai jäädä rokotuslomalle - siinä poni ei taas vakuuttanut käytöksellään... - ja sitten palataan taas töiden äärelle. Onneksi liikkuvat ja leikkivät tarhassa melko aktiivisesti :)

      Poista
  3. Tästä tekstistä oikeen huokuu onnellisuus! ❤️ Miten ihanaa oliskaan että ponit olis omalla pihalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan parasta! Päivät hujahtaa kyllä ohi sellaista vauhtia ja jos haluaa, on koko ajan pientä tai isompaakin tekemistä. Ja toisaalta, jos haluaa löhötä sohvalla illan, niin ei ne työt mihinkään katoa ja kahden hevosen ruokkimiseen ei kauaa mene jos haluaisi toimia ripeästi. Vielä sellaista hetkeä ei ole tullut vastaan :)

      Poista
  4. Aivan käsittämättömän upeaa teillä. Mikä panostus Torstenin hyvinvointiin ja samalla oma elämänne on kuin sadusta. Tuo miniatyyriPeikko on piste i päälle. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onhan täällä ihan mahtavaa! Vielä kun Peikko ymmärtää että Torsten on the boss, niin valtakunnassa kaikki hyvin ;D

      Poista
  5. Ensimmäkin vitsit mikä poni ja Torsten! <3 (Jos mahdollista, niin 100 000 sydänsilmähymiötä tähän!) Ja asenne on kyllä kohdillaan Peikolla! Vaikka vois uskoa että Torten "pomottaisi" isompana, niin Peikko kyllä kertoo että ei ole heikko vaikka pienempi onkin.. ;D Ihanat! <3

    Ja siis ihana talli! Olisi kiva nähdä tässä jossain kohtaa tallin esittelyä , olisiko mahdollista?

    Ihanaa alkavaa viikkoa ja porkkanat Torstenille ja Peikolle. (Kannattaa Torstenin sitten pitää puolensa, ettei blogin lukijat ja Jilla vaan ihastu liikaa Peikoon! ;D :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niinhän sitä luulisi. Mutta Torsten on muille hevosille maailman kiltein ja kerran Peikko latas syömishetkessä ja siitä eteenpäin Torsten syö siltä kasalta mikä Peikolle sopii... ;D Ehkä Torstenilla vielä jossain vaiheessa palaa pinna pikkuisen pompotteluun, mutta se on kyllä vähän Torstenin tyyppivika, että jos joku hevonen edes mulkaisee sitä pahasti, niin se menee jotenkin ihan avuttomaksi ja alistuu heti. Noilla kahdella on kuitenkin seitsemän vuoden ikäerokin, Peikko 5 ja Torsten 12, joten oikeasti pomon paikassa ei pitäisi olla mitään epäselvää! Ja Torsten on aina number one, ei huolta ;)

      Tallista ehdottomasti esittelyä joku päivä :)

      Poista
  6. Hei! Miten teillä tuo kivituhka on asettunut pihaan ja tarhaan? Meillä juuri myös laitettiin pihaan ja tarhan portin edustaan. Tuntuu että 'elää' vielä ihan liikaa ja kun märkää niin kulkeutuu kavioissakin kaikkialle. Noh ehkä se siitä vielä asettuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, meillä on kivituhkaa vain tarhassa, aluksi ajattelin että onpa pehmeää, mutta ajettiin sitä sitten vähän tiiviimmäksi ja nyt on kyllä tosi hyvä pohja, pehmeä muttei upottava ja ponit rakastaa piehtaroida siinä! mutta tosiaan ilman ajamista varmaan kulkeutuisi kavioissa mukana ympäri pihaa...!

      Poista
  7. Vähän oon myöhässä, mutta lueskelin tässä kerralla pari postausta niin täytyy kyllä sanoa, että Torsten on saanut aivan ihanan kaverin, niin suloinen!🙈❤ paljon onnea teille kaikille uudesta ihanasta kodista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella, suloinen pieni perkele :D Ei sentään, aivan ihana poni, Torsten vaan luovutti pomon paikan sille, mikä on ihan naurettavaa, paitsi Peikon mielestä :D

      Poista
  8. Hienon näköiset paikat! Minäkin haluaisin talliesittelyä JA esittelyn Peikosta! Vaikuttaa hauskalta pikkuponilta. Onko Peikko sinun ja tuleeko se johonkin käyttöön?

    Jos et ole vielä hankkinut, niin hyvä otsalamppu on kova sana polleja pimeässä hakiessa :) Ja kun todennäköisesti se aitalankakin alkaa repsottamaan (tai muuta vastaavaa) aina niin, että se on pakko korjata pimeällä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talli- ja ehkä pieni Peikko-esittelykin on tulossa :) Poni ei ole minun ja suurin käyttöaste on kaveri- ja seuraponina, tosin kulkee myös kentälle narussa mukana kun Torstenin kanssa treenataan. Ja ehkä joskus liinassa käyntimaastossakin!

      Otsalamppu on ostoslistalla, ponit onneksi tulevat tarhan portille kun vähän viheltelee mutta maastoon sellainen on pakko hankkia, täällähän on ihan säkkipimeää hiekkateillä :D

      Poista
  9. Paljon onnea teille, upean näköinen paikka ja Torsten vaikuttaa kovin onnelliselta uuden ystävänsä kanssa! :)
    - Janika

    VastaaPoista
  10. Hanki myös oma henkilökohtainen ruuvinväännin ja siihen vara-akku. Ja pidä huoli, että ruuvivarastossa on aina oikeita ruuveja. Remppahommat on just silloin kun a) ei olisi aikaa b) kamat on lainassa/poissa. Kaikkea muutakin pientä kannattaa hommata aina tuplana. Nimim. 8 vuoden kokemuksella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ruuvinväännin on sama kuin porakone, check, aika paljon ollut näin alkuun käytössä kun milloin mitäkin keksin ruuvailla 😅 Musta tuntuu että meillä on ruuvi- ja naulavalikoima verstaassa suurempi kuin rautakaupassa, siis niitä on aivan älyttömästi 😍 Kuulemma sitä mitä ei täältä löydy, ei tarvita. Verstaan valikoima on aivan mieletön, niin hienoa että edelliset omistajat jättivät tämän kaiken meille, varsinaisista työkoneista puhumattakaan.

      Poista
  11. Aivan ihanan näköinen paikka, nyt sitä toivoo takaisin omaa paikkaa, mutta pitäisi omat työt siirtää takaisin maalle ja on se niin helppoa kun joku hoitaa siivoukset ja tarhaukset +kaikki korjaukset mutta ehkä vielä joskus uudestaan oma paikka :)

    Mutta on ne ponit vaa semmosia pomoja :D meillä rp joka kyllä ollut joka paikassa pomo, laitumella ja tarhassa :D monesti tullut joku uusi hevonen laitumelle ja omistajat vannonut että pomon paikkaa ei luovuta kenellekään ja niin pari päivää menny ku arvojärjestys on meidän ponin mieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika aikaansa kutakin ja toki tämä oli tähän saumaan meille täydellinen vaihtoehto, kun kaupunkiin pääsee hujauksessa eikä siis työtkään ole kaukana. Paitsi ehkä Tlle, sillä on niin monta vuotta ollut sellainen viiden minuutin työmatka, että ehkä tää 40 min ajomatka töihin on hänelle uutta ja jännittävää - kuitenkin kuulemma mennyt ihan jouhevasti eikä ainakaan vielä kyllästytä ;) Itse olen vuosia ajanut töihin puolisen tuntia ja nyt kun työmatka on alle parikymmentä minuuttia, niin ihan luxusta! Tallimatkasta puhumattakaan :D

      Ponit on poneja, ei sitä egoa säkäkorkeudesta mitata - nyt pojilla kuitenkin murrosvaihe ja toivon, että Torsten löytää itsestään riittävästi napakkuutta pitämään ponin alempana. Saas nähdä, miten käy!

      Poista