keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Oi ihana lokakuu


Ilmavoimilla tuntuu olevan jotain meidän hevoset kotiin-projektia vastaan. Viime viikolla tarhan rakentaminen alkoi - ja tyssäsi sitten yhteen päivään, koska yllättäen, kun lunta tulee yli kymmenen senttiä, on koneille ja osaaville miehille muutakin käyttöä kuin pelata savella. Eivät muuttaneet ponit kotiin vielä viikonloppuna, kuivan tarhan sijasta on tarjolla pooli. Vähän vitsailtiin, jos pitäisikin kaivaa vähän syvemmältä, Torstenin viikko-ohjelmaan voisi ottaa uimakoulun.

Sisällä talossa on onneksi kaunista, vaikka huoneista onkin vasta yksi kymmenestä "valmis". Yläkerran vierashuoneissa ja vaatehuoneissa lämpötila on melkein kymmenen astetta plussalla, joten yökylävieraita ei ole vielä nähty. Pientä hienosäätöä vielä pattereiden kanssa ;) Ja suihkun, iltaisin on tullut lämmitettyä saunaa, koska suihkuissa ei ole varsinaista painetta ja jos haluaa peseytyä lämpimällä vedellä, vettä tulee varsin pienenä norona. Hillitöntä lämpimän veden säästöä, saunan jälkeen hiukset pesee viileässäkin suihkussa!
Astianpesukone kokee ehkä vähän samanlaisia ongelmia veden kanssa, pesee joka toisen koneellisen - haluaisi vissiin vähän jakaa työtaakkaansa, en vaan uskonut että teinivuosien jälkeen enää käsinpesuun säännöllisesti ryhtyisin. Väärässä olin ;) 

Koska hillittömän siivoamiseen lisäksi (voi tätä pölyn ja neliöiden määrää) ei iltaisin juuri muuta tekemistä ole, olen selaillut viime kesän kuvia. Muutamassa kuvassa tuli vastaan kaupunkiasuntoja, yhdestä teimme tarjouksenkin mutta, onneksi, se ei mennyt läpi. Vaikka olisihan elämä varmasti erilaista, asua Huvilakadulla ylimmässä kerroksessa pienessä kaksiossa, poni Rusalla, kivimaneesia ei nämä tuulet tai lumet paljon hetkauttaisi. Vitsi vitsinä, just ajettiin yks päivä kaupungissa ruuhka-aikaan, nou thanks. Maalla on parasta. Lähikauppa vaan saisi olla lähempänä. Ja posti, nyt pitää ajaa toiselle kylälle!

(Ja mikä kruunaa taistelun ilmoja vastaan, no se auto joka ei mennyt katsastuksesta läpi, menikin sitten lunastukseen, ja nyt on sanottava että minä en ollut kuskina :D)

Toivotaan lumetonta ja aurinkoista viikkoa ☀







Huomatkaa maton alta kulkeva kaapelipiuha. Huippuratkaisuja ;D

Entiset omistajat rakensivat infotaulun; eilen käytettiin koko valoisan ajan aurinkosähköä. Jos aurinko ei paista, lämmitetään taloa öljyllä ja sitten maksetaan ihan normisähköstä.




Keittiö tulee joskus hamassa tulevaisuudessa saamaan pienen kasvojen kohotuksen, mutta avohyllyt ovat kauniit! Ja kätevät - ja kauniit astiat kiva sisustuselementti. 


Ja tadaa, tässä ponien tarhaa. 

Uimakouluun...

Toissailtana perehdyttiin sadevesikaivoihin. Lapiolla mätettiin liejua pois ja jossain vaiheessa oli vaan pakko todeta, kun toinen hiki hatussa kaivaa painavaa paskaa ja oma hommani oli pitää taskulamppua, että muistatko, kun meillä ei Espoossa ollut mitään tekemistä. Nyt on :DD

Talli alkaa olla hevosia (ja ikkunakaltereita) vaille valmis!






Kaikesta vitsailusta huolimatta, en osaisi kuvitella asuvani missään muualla. Kesää tosin kaipaamme, kovasti ;P Mutta niin sitä kaipaisi, asuisi ihan missä vaan.

28 kommenttia:

  1. Ihan on nyt pakko tarttua yhteen asiaan, vaikken siis mitenkään pahalla meinaa - uteliaisuutta vain! Miksi karsinaan on laitettava kalterit? Oma heppaseni asuu pienellä maalaistallilla ja tykkää kyllä aina katsella käytävän puuhia :) Toki ei ne kalterit ole mikään eläinsuojelurikos ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kalterit vähän eläinsuojelurikos, paitsi jos käytävä ei ole tarpeeksi leveä ja ohikulkevat hevoset aiheuttavat hyökkäyksiä karsinoista käytävälle... ikkunakalterit on siis pakolliset ellei ole turvalasia, ne laitetaan mutta ei käytävälle kaltereita! Kiva kun saavat pään ulos karsinasta "käytävälle". Noi oli melkein ylös asti kiinni lankuilla, ne kun otettiin pois muuttui tallin ilme aikalailla valoisammaksi! :)

      Poista
    2. Jep, hevoselle paljon turvallisempaa (vaikka riskithän aina on) jos pistää kalterit! Ja tuo kyllä niin paljon valoisamman ilmeen, itse olen ollut sellaisella tallilla jossa ei ollut noin niin oli huomattavasti "harmaampaa". :)

      Ihana pikku "hotelli" tulossa Torstenille! Onko tiedossa muuttaako joku "tyttis" seuraksi? ;)

      Poista
    3. Joo, avaruus tekee ihmeitä! Oviksi ajattelin alkuun samankokoisia kalteriovia, ihan umpinaisissa kun ei ilmankaan pääse kiertämään, mutta fiksattua kuitenkin vanhat ovet käyttökuntoon, nyt ilma vaihtuu ja jos Torstenin seuraksi pääsisi sellainen pienempi poni, näkee hänkin karsinasta jotain! Tyttiksiä ei kyllä varmasti tulla näkemään tällä tontilla :D Kukaan ei ehkä kestäis Torstenia sen jälkeen 😂

      Poista
  2. Satumainen paratiisi, pooleineen kaikkineen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vähän erilaista poolia ajattelin mutta tollanen siitä tuli :D Toivottavasti päästään pian eroon 😅

      Poista
  3. <3
    Miten paljon ihania asioita katseltavaksi, upea paikka ja kaunis koti. Jopa tuo yksityiskohta missä talon salmiakki-ikkunan malli laitettu karsinoiden oviin. <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ❤️❤️ Ilma vaihtuu karsinoissa nyt paremmin ja onhan ne toki paljon kauniimmatkin noin! :)

      Poista
  4. Jos joskus perustatte bed&breakfast-palvelun taloonne, niin i'm in! <3

    Oikeasti, siis aivan huikean näköinen paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen olisikin hauskaa, ainakin kesäaikaan!

      Kiitos ❤️

      Poista
  5. Mistä teillä johtuu tuo suihkuongelma? Meillä vähän samaa ongelmaa, lämmintä vettä kyllä tulee, mutta pienellä paineella. Hauskinta on, että viereiseen hanaan ja kaikkialle muualle tulee kyllä kunnolla 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, ihan vielä ei tiedetä. Mutta samanlaiselta ongelmalta kuulostaa koska muista hanoista tulee ihan Ok vettä - toki ne on sitten tiskiallaskokoja että voihan olla että paine riittää pienempään muttei isompaan hanaan...

      Poista
  6. Voi, miten kaunis koti teillä, ihana varsinkin tuo olohuone, niin kaunis tapetti siellä! <3 Ja talli on upea, Torsten ja pieni ystävänsä ovat takuulla tyytyväisiä sviittiinsä! (ja pst, mistä tuo piirongin päällä oleva hevospatsas on löytänyt tiensä teille? Aivan mahdottoman kaunis!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilma ihanasta kommentistasi ❤️

      Hevospatsaan on aikoinaan mun vaari ostanut mummolle hääpäivälahjaksi. Se on upea ❤️💎

      Poista
  7. Ihania kuvia! 💕 Kiitos Jilla. Kotinne on niin kaunis ja tunnelmallinen. Rupesi vaan naurattamaan kun kaikista hienoista tapeteista, kristallikruunuista ja huonekaluista katseeni kiinnittyi Boknäsin kirjakaruselliin... Onko se niin kätevä kuin luulen? (please sano joo niin saan hyvän syyn hankkia sellaisen... 😉)

    Luonnonpoolissa on ehkä se hyvä puoli että tunnette tontin nyt paremmin, mihin vesi vapaasti valuu jos ei sitä ohjaa muualle. Ja Torsten voisi kyllä tykästyä vesijumppaan - kesäisin. Tuo sininen väri tallissa säväyttää! Rohkea ja hyvä valinta.

    Mukavaa viikon jatkoa!
    Maarit L. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit ihanasta kommentistasi! ❤️

      Ja on se Boknäsin karuselli - lehtiä siihen ei saa mitenkään nätisti mutta kirjoille on kyllä kätevä, ja kaunis. Metsästän toista samanlaista työhuoneeseen, sopisi saman sarjan työpöydän kanssa hyvin yhteen :)

      Poista
  8. Mistä tuo hevospatsas on ostettu? Tosi magee. Ja upeat karsinat. Kiva ettei kaikilla ole aina samaa ruskeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevospatsaan on aikoinaan vaarini ostanut mummille hääpäivälahjaksi, ihan kultasepänliikkeestä. Se on upea <3

      Karsinat on ihan kivat, vaikka hulppeista messinkinupeista vielä haaveilenkin - eivät vaan ehkä tämän tallin tyyliin sopivia ;) Näin tämä on just kiva!

      Poista
  9. Kaunis paikka, intoa ja voimia kunnostuksiin! Missä tämä uusi kotinne sijaitsee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, intoa riittää ja onneksi voimaakin, meillä on upea talkooporukka :)

      Uusi koti sijaitsee läntisellä uudellamaalla, 45 min ydinkeskustaan. Mulla työmatka on alle 20 min, Tllä sitten vähän pidempi ;D

      Poista
  10. Voi mahoton miten kaunista! Tähän rivi sydänsilmä-emojia. Täällä odotellaan kovasti että omassa vanhassa puutalossa saataisiin remontti valmiiksi ja päästäisiin muuttamaan, ei tää kerrostaloelämä vaan oo kivaa. Sitä odotellessa on ollut ihana fiilistellä näitä sun kuvia ja hevoset pihaan-projektia, kiitos siitä!

    Multakin on muuten kysynyt varmaan kaikki, joille talosta on kerrottu, että otat sitten varmaan hevoset sinne pihalle? Mä oon kuitenkin jyrkästi sitä mieltä, että ei ikinä hevosia omaan pihaan. Mä oon tehnyt hevosenhoitajan hommia muualla ja siitä tykkään, mut omat hevoseni haluun ehdottomasti pitää toisen, mua kokeneemman hoidettavana. Näin omat hevoset pysyy parhaiten vaan harrastuksena, ja vaikka oonkin itsekin tehnyt paljon töitä hevosten kanssa, niin mä kaipaan kuitenkin niitä kokeneempia, viisaampia silmäpareja katselemaan hevosiani mun lisäksi. Oma silmä ei vaan ihan kaikkea aina nää niissä omissa, ja pienelläkin yksityistallilla käy useemmin ammattilaisia kuin omalla kahen hevosen tallilla. Niin paljon näkee huonosti voivia hevosia ihmisten omissa pihoissa, sulla kuitenkin homma kuulostaa ihan järkevältä kun kerran naapurissa on myös talli ja ympärillä on ihmisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Toivotaan että remonttinne valmistuu pian - mulla ei ollut mitään kerrostaloa vastaan mutta on omakotitalo aina eri. Tosin mieluummin parvekkeellinen kaupunkikerrostaloasunto kuin lähiörivari!

      Mutta joo, siis hirveän hyvä kommentti. Oikeasti, pitäisi olla olemassa laki joka turvaa hevosten oloja, ettei hevosenomistajaksi voisi ryhtyä ennenkuin on riittävästi osaamista hevosen perustarpeista... Eikä hevosia tietysti kotipihaankaan saisi ottaa ennenkuin varmasti ymmärtää, osaa ja toimii tilanteiden vaatimalla tavalla. Sama koskee tietysti myös täyshoito yms talleja, aika monesti tallia tekee ihminen, jolla ei ole riittävän laajaa käsitystä hevosten hoidosta, terveydestä, epäkohdista. Enkä tiedä kumpi on huonompi vaihtoehto esimerkiksi iltatallin tekoon - liian vähäisellä tiedolla varustettu tallitäti tai teini, vai ammattilainen jonka tiedot ovat peräisin kivikaudelta ja ollaan niin varmoja, että ollaan oikeassa, ettei viitsitä vaivautua päivittämään omia tietoja nykyaikaan.

      Tai mistä minä oikeasti tiedän, mutta osuit kyllä todellisen ongelman ytimeen. On niin paljon talleja - koti- tai ammattilaistalleja; hevosenomistajia, vuokraajia, ammattilaisia, tallityöntekijöitä jne joiden tietotaito tai tallien puitteet eivät vastaa mitenkään sellaisia standardeja jotka täyttäisivät edes minimivaatimukset hevosen hyvälle pidolle. Ja miksi tyytyä minimiin?

      Onneksi tämän lajin parissa oppii aina uutta - toivotaan että meillä sujuu hyvin kotitallissa, mutta ymmärrän kyllä sinun pointtisi, että haluat pitää hevoset vieraalla. Jokainen (toivottavasti) pitää hevosia parhaalla mahdollisella tavalla!

      Poista